Wienerbrødssnurrer med pistacieremonce

Wienerbrødssnurrer med pistacieremonce – det lyder næsten for godt til at være sandt. Men det er det ikke. De smagfulde wienerbrødssnurrer vil være et festligt og lækkert indslag på brunchbordet eller til en eftermiddagsstund.

Wienerbrødssnurrer med pistacieremonce er et skønt wienerbrød der vil begejstre alle! Du kan sagtens undlade at give dine snurrer en farve og lave dem helt klassisk.

Se opskrift
Wienerbrødssnurrer

Køkkentid
1 t.

Ventetid
3 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Wienerbrødssnurrer med pistacieremonce: 3 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

12-15 stk.

Dej
25 g gær
2 dl kold sødmælk
40 g lyst rørsukker
ca. 375-400 g Valsemøllen Dansk hvedemel 2 kg
50 g smør, blødt
1 stort æg
375 g koldt smør
Grøn pastafarve
1 æg, til pensling

Remonce
50 g blødt smør
50 g lyst rørsukker
50 g ren rå marcipan
50 g grønne pistacienødder

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Dej

  1. Gær, mælk og sukker røres sammen.
  2. Tilsæt 2/3 af melet og ælt/rør det godt sammen.
  3. Tilsæt de 50 g blødt smør samt ægget, og kom resten af melet i dejen. Ælt det godt sammen. Det er en livlig/våd dej, så kom godt med mel på bordet og rul/fold dejen ind under sig. Stil til hævning i ca. 1 times tid.
  4. Når dejen har hævet, tages det kolde smør og bankes fladt. Fold det sammen og bank igen. Det skal have nogle gange, så det bliver smidig og ligner dejen (ja, det lyder underligt).
  5. Tag lidt dej fra den store portion (se billede nedenfor).
  6. Udrul den store dej til en firkant, placer smørret i midten og fold dejen ind over smørret. Vend dejen om, så lukningen ligger mod bordpladen.
  7. Rul forsigtigt dejen ud til et rektangel, så du kan folde det ind mod hinanden.
  8. Først 1/3 ind mod midten og herefter den anden 1/3 ind over det først foldede stykke. En såkaldt ”3-foldning”.
  9. Læg dejen på køl mellem hver 3-foldning i ca. 15 minutter. og gentag 3 gange.
  10. Den skal ende med at have 27 lag. Den lille klump dej, du har taget til side, indfarves med grøn pastafarve.
  11. Udrul den og læg den ovenpå den færdige dej, inden den udrulles endeligt.

Pistacieremonce

  1. Ælt smør, sukker og marcipan sammen.
  2. Blend pistacienødderne fint og ælt dem i smørblandingen.
  3. Nu kan du vælge, om du vil lave de klassiske croissanter, eller om du vil lave snurrer.

Snurrer

  1. Rul forsigtigt dejen ud, og skær dejen i firkanter á 12×7 cm.
  2. Skær firkanterne op i midten, indtil der er 1-2 cm til kanten.
  3. Sno de to strimler rundt om hinanden tre gange, vend dem om og sæt en lille klat pistacieremonce, saml enderne og placer snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir med enderne nederst.
  4. Placer en kagering (7 cm) rundt om hver snurre.
  5. Stil dem til hævning i ca. ½-1 time, pensl dem med ægget og drys med lidt finthakket pistacie, inden de bages ved 210°C (varmluft 190°C) 18-20 grader i 200 minutter.
  6. Nyd dine croissanter eller snurrer, mens de stadig er lune, eller når de er afkølede. De smager bedst friskbagte, men er der rester, kan du med fordel opbevare dem lufttæt og lige varme dem i ovnen eller på brødristeren.

Croissanter

  1. Rul forsigtigt dejen ud ca. 40×60 cm, og skær dejen i 2 strimler.
  2. Skær herefter dejen i trekanter.
  3. Sæt en streg af pistacieremonce ud på den brede ende og rul dejen til croissanter, ved at rulle den brede ende mod den spidse ende.
  4. Stil dem til hævning i ca. ½-1 time og pensl dem med ægget, inden de bages ved 200 grader i 15-18 minutter.

Hvordan man folder wienerbrødssnurrer

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.