Snegle af wienerdej med kardemomme og citron

Her finder du opskriften på saftige, sprøde og syrlige snegle af wienerdej fyldt med krydret kardemomme, sød marcipan og citron.

Det her er en af de opskrifter, hvor du skal holde tungen lige i munden og læse opskriften grundigt igennem, inden du giver dig i kast med den. Nærmere bestemt skal det handle om disse super smagfulde og svampede snegle af wienerdej med kardemomme og citron, som er lavet af den skønneste wienerbrødsdej fyldt med sprøde lag. Og selvfølgelig også den helt perfekte mængde smør. Kardemommesnegle med citron og marcipan er virkelig lækre. Vær ikke bange for at fejle. Sneglene skal nok smage skønt alligevel. Se også andre opskrifter med wienerbrød her. Selvom wienerbrød kræver øvelse, men det anstrengelserne værd, når man sætter tænderne i sådan en saftig, sprød og syrlig kardemommesnegl. Vi har lavet en udførlig billedguide til dig nederst i opskriften.

Se opskrift
snegle af wienerdej

Køkkentid
2 t.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Snegle af wienerdej med kardemomme og citron: 3 ud af 5 baseret på 12 anmeldelser

Opskrift

18 stk.

Wienerdej
1,5 dl mælk koldt
50 g gær
15 g rørsukker
ca. 300 g Valsemøllen Dansk Hvedemel (koldt)
1 æg koldt
2 g kardemommefrø
2 g groft salt
20 g smør til dejen blødt
250 g smør til udrulning koldt

Remonce med kardemomme
100 g smør blødt
100 g marcipan
100 g brun farin eller rørsukker
15 g kardemommefrø
Saft fra ½ lille økologisk citron eller ¼ for mere fremtræden kardemommesmag

Sukkervand
25 g vand
25 g rørsukker
2 g kardemommefrø

Yderligere
Perlesukker

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Dagen før

 1. Læg hvedemel i køleskabet, så både mel, mælk, æg og smør er koldt, når du skal arbejde med det.

Remonce

 1. Kom alle kardemommefrøene i en morter (19 g i alt, da de skal i både remonce, dej og sukkervand) og stød dem til de har en konsistens som mel.
 2. Læg de 4 g kardemomme til side, og kom de 15 g (til remoncen) i en stor skål.
 3. Kom resten af ingredienserne til remoncen ned til kardemommen og pisk til remoncen er lys og luftig.
 4. Stil den til side på køkkenbordet, til den skal bruges.

Wienerdej

 1. Opløs gær i mælken sammen med rørsukker. Kom hvedemel, æg, 2 g kardemomme, og salt ned til væsken, og bland ingredienserne godt. Kom 20 g blødt smør i og ælt dejen i ca 5 minutters tid på middel hastighed til den er let elastisk.
 2. Placer det kolde smør (250 g) mellem to stykker bagepapir, og bank det fladt i en rektangel til det har en tykkelse på ca. 2 cm. Konsistensen skal minde om dejen.
 3. Drys med mel inden du lægger dejen på køkkenbordet. Tryk dejen ud i en firkant på ca. 2 cm tykkelse.
 4. Placer smøret i midten af dej-rektanglen, tryk smørkanterne en smule ned i dejen og fold dejen ind over smøret fra alle 4 sider.
 5. Rul (ikke pres!) nu dejen til en rektangel med en tykkelse på ca. 1 cm. Vend dejen løbende, så den ikke klistrer til bordet. Drys evt. med lidt mere mel.
 6. Fold den ene side af dejen ind mod midten. Den anden side foldes ind over den første, så der nu er 3 lag dej. Brug mel efter behov, men fjern det løbende, så melet ikke kommer mellem lagene, men kun bruges for at dejen ikke går i stykker.
 7. Gentag denne udrulning 2 gange mere (3 i alt), og lad gerne dejen hvile et par minutter i køleskabet mellem hver runde, så dejen bliver smidig.
 8. Når dejen har hvilet efter 3 gentagelser af ovenstående udrulning rulles dejen ud til en rektangel som måler ca. 40 x 30 cm.
 9. Fordel remoncen med en paletkniv på dejen, og rul forsigtigt dejen sammen til en pølse.
 10. Skær snegle i en tykkelse på ca. 2-3 cm, og placer dem på to bageplader, hvor lukningen er foldet ind under sneglen. Pres sneglenens midte let udad med fire fingre, og læg et klæde over hver bageplade. Lad sneglene hæve på et lunt sted i ca. 45-60 min til de er ca. dobbelt størrelse. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, imens sneglene hæver.
 11. Bag sneglene i 12-15 min til de er gyldne. Byt evt. rundt på bagepladerne i ovnen undervejs, hvis din ovn bager uens.
 12. Imens sneglene er i ovnen laves sukkervandet ved at blande alle ingredienserne grundigt sammen, indtil sukkeret er opløst i vandet.
 13. Pensl de lune kardemommesnegle med sukkervand, drys evt. med perlesukker og nyd dem lune eller helt afkølede.

Step by step-guide til snegle af wienerdej:

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.