Linsesuppe med torsk, æbler og fuldkornsnaanbrød

Hvis du mangler inspiration til en nem, sund og mættende ret til aftensmad, kan vi anbefale denne linsesuppe. Den er lavet med masser af grøntsager og røde linser, og så er den toppet med dampet torsk og syrlige citronmarinerede æbler og serveres med hjemmelavet naanbrød som tilbehør. En ret som hele familien vil elske! Retten er lavet med grøntsager som porrer og gulerødder samt torsk, der alle er i sæson i sensommeren og efteråret. Det betyder, at det er nemmere for dig, at købe danske råvarer, der er med til at gøre noget godt klimaet.

Opskriften på linsesuppe med fuldkornsnaanbrød er fuldkornsmærket og lever op til kravene om Nøglehulsmærkningen

 

Se opskrift
linsesuppe

Køkkentid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

4 personer

Linsesuppe
1 rød chili
2 fed hvidløg
2 små løg, ca. 130 g
4 mellemstore gulerødder, 260 g
2 grønne peberfrugter, 400 g
3 porrer
1 spsk rapsolie
2 spsk rød karrypasta efter behag
1 dl røde linser
1 liter grøntsagsbouillon
1 tsk flagesalt
peber
400 g torskefilet uden skind og ben (MSC eller ASC mærket)

Citronmarinerede æbletern
1 stort æble
1 citron
1 bundt frisk koriander

Fuldkornsnaanbrød (4 brød)
1 1/4 dl koldt vand
1/4 dl rapsolie
1 tsk flagesalt
100 g Valsemøllen Hvedemel
130 g Valsemøllen Hvid Hvede

Sådan gør du

Linsesuppe

 1. Flæk chilien, fjern kernerne og snit den fint. Pres hvidløget. Pil løgene og hak dem fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern.
 2. Skær porrerne i skiver, og snit peberfrugterne i små tern.
 3. Varm olien i en gryde og svits karrypastaen heri i et øjeblik. Tilsæt løg, hvidløg og grøntsager og svits dem et par minutter.
 4. Skyl linserne og kom dem i gryden med grøntsagerne og vend rundt. Hæld grøntsagsbouillon i gryden og lad grøntsagerne og linserne simre i ca. 20 min. til det er godt mørt.
 5. Hæld lidt af bouillonen fra grønsagerne i en skål. Blend resten af suppen, grøntsager og linser til en ensartet konsistens. Synes du suppen er for tyk, tilføj da lidt af den bouillon du hældte fra, indtil suppen har en dejlig, cremet konsistens.
 6. Smag suppen til med salt og peber.

Torsk

 1. Skær torsken i 4 pæne stykker og damp dem i lidt kogende vand i en gryde i ca. 5-7 min. til fisken deler sig let i flager, når du trykker let på den med en finger. Tag fisken op og afdryp på et stykke køkkenrulle.

Citronmarinerede æbletern

 1. Skær æblet i små tern og pres citronsaft over. Hak koriander og vend med æbletern.

Fuldkornsnaanbrød

 1. Bland vand, olie og salt sammen i en skål. Tilsæt de to slags mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
 2. Del dejen i 4 dele og form dem til runde boller. Rul hver dejbolle ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Naanbrødene skal rulles så tyndt ud som muligt.
 3. Varm en stegepande godt op og bag brødene på den varme pande på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Server til suppen.
 4. Hvis du gerne vil gøre opskriften lidt nemmere og hurtigere at lave, kan du udskifte de hjemmelavede pandebrød med en portion Valsemøllen Fuldkornsboller. Servér en bolle pr. person.

Servering

 1. Servér din linsesuppe med dampet torsk, citronmarinerede æbletern og naanbrød.

Klimavenlige opskrifter fra Fuldkornspartnerskabet

Vi har udviklet en række opskrifter, der er gjort klimavenlige, ved at de indeholder mange grøntsager og kornprodukter, som har et lavt CO2 aftryk i forhold til kød, særligt oksekød. Alle fødevarer er desuden udvalgt efter at have et for fødevarekategorien lavt CO2-aftryk, som Concito har udregnet i rapporten ”Klimavenlige madvaner”.

Alle opskrifterne er fuldkornslogomærkede og lever op til kravene i Nøglehulsmærkningen. Opskrifterne er fulde af grøntsager og fuldkorn samt baseret på planterigets fedtstoffer. Vi har reduceret mængden af kød (80-100 g pr. person) og erstattet med kylling, fisk eller gjort opskriften helt vegetarisk.

Vi har tilstræbt at begrænse madspild, ved at angive passende portioner (til fire voksne). Overordnet set anbefaler vi, at du ikke laver mere mad end du skal bruge. Har du evt. rester, så brug dem gerne dagen efter.

Opskrifterne er udviklet til sensommeren/efteråret med fokus på frugt og grønt i sæson, idet frilandsgrøntsager og lokalt producerede grøntsager og frugter generelt er bedst for klimaet. Ønsker du at lave opskrifterne uden for sæson, kan du med fordel udskifte de friske grøntsager med danske grøntsager fra frost eller grøntsager, som er produceret i et land tæt på.

Opskrifterne er udviklet sammen med Fuldkornspartnerskabets samarbejdspartnere.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.