Fuldkornsbrød med blåbær

Er du klar til at bage et fuldkornsbrød med blåbær? Fuldkornsbrød med blåbær er en opskrift, der kombinerer et lækkert hjemmebagt brød med lækre blåbær. Brødet passer perfekt til alt fra eftermiddagskaffen eller som et lækkert og lidt anderledes madbrød til et tapasbord.

Du kan finde flere opskrifter på fuldkornsbrød her. 

 

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

2 store brød

600 g Valsemøllen HvidHvede® mel
300 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
300 g Valsemøllen Durummel
9 dl økologisk kærnemælk – tempereret
50 g gær
2 spsk. olie
3 tsk. salt
100 g tørrede blåbær

Sådan gør du

 

  1. Opløs gæren i den tempererede, økologiske kærnemælk (ca. 25°C).
  2. Tilsætte resten af ingredienserne, dog tilbageholdes 10% af HvidHvede® melet. Ælte dejen i mindst 5 min., og tilsæt HvidHvede® behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Slå luften ud af dejen og form 2 brød, og  lig dem i 2 smurte forme (ca. 1,5 l forme).
  5. Lad brødene hæve på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Rids brødene på tværs og pensl med æg.
  7. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 220°C (ved varmeluft 200°C).

Et godt tip: Fordel dejen ud i boller også har du lækre boller til madpakken eller som en god snacks.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.