Fuldkornsbrød med blåbær

Er du klar til at bage et fuldkornsbrød med blåbær? Fuldkornsbrød med blåbær er en opskrift, der kombinerer et lækkert hjemmebagt brød med lækre blåbær. Brødet passer perfekt til alt fra eftermiddagskaffen eller som et lækkert og lidt anderledes madbrød til et tapasbord.

Du kan finde flere opskrifter på fuldkornsbrød her. 

 

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 store brød

600 g Valsemøllen HvidHvede® mel
300 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
300 g Tosca Farina Durummel
9 dl økologisk kærnemælk – tempereret
50 g gær
2 spsk. olie
3 tsk. salt
100 g tørrede blåbær

Sådan gør du

 

  1. Opløs gæren i den tempererede, økologiske kærnemælk (ca. 25°C).
  2. Tilsætte resten af ingredienserne, dog tilbageholdes 10% af HvidHvede® melet. Ælte dejen i mindst 5 min., og tilsæt HvidHvede® behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Slå luften ud af dejen og form 2 brød, og  lig dem i 2 smurte forme (ca. 1,5 l forme).
  5. Lad brødene hæve på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Rids brødene på tværs og pensl med æg.
  7. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 220°C (ved varmeluft 200°C).

Et godt tip: Fordel dejen ud i boller også har du lækre boller til madpakken eller som en god snacks.