Proteinboller – Bageblanding

Valsemøllen Proteinboller er perfekte til både morgenmad, frokost og den hurtige snack, hvor god smag og det ernæringsmæssige fokus er i balance.

Valsemøllen Proteinboller har et højt protein indhold og 40% fuldkorn, der giver en sprød og saftig krumme. Tilsæt kun vand og gær til bageblandingen. I bageblandingen medfølger en grødblanding og en melblanding. Ved at blande grødblandingen med vand og lade hvile i 10 minutter, før du tilsætter resten af melblandingen, får du en ekstra saftig bolle, som også har en god holdbarhed.

Læs meget mere om Valsemøllen Velvær® serien, vejen til velvær og en masse spændene opskrifter, her. 

Se opskrift
Proteinboller

Køkkentid
15 min.

Ventetid
50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Proteinboller – Bageblanding: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

ca. 10 stk.

5 dl lunkent vand (30°C)
1 ps. Valsemøllen grødblanding 
25 g gær
1 ps. Valsemøllen melblanding 

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rør vandet sammen med grødblandingen. Brug en grydeske eller et piskeris. Lad blandingen trække i 10 minutter.
  2. Smuldr gæren i gryden, og rør rundt. Tilsæt melblandingen, og ælt dejen i ca. 5 minutter med en grydeske eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Dæk skålen til, og lad dejen hæve i 30 minutter.
  4. Form boller med to skeer. Dyp skeerne i vand, så dejen ikke klistre på skeerne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Drys evt. med Valsemøllen ØKO Hampefrø.
  5. Forvarm ovnen til 240°C (varmluft 200°C), og bag bollerne i midten af ovnen i 12-15 minutter.

Et godt tip: Brug for inspiration til hvordan du skal servere proteinbollerne? Find opskriften på en god og proteinrig morgenmad, her.