Havregrød af grovvalsede havregryn

Har du nogensinde lavet en havregrød af grovvalsede havregryn? Hvis ikke, kan vi kun anbefale det. De grove gryn er med til at give grøden lidt struktur, da de ikke koger ligeså meget ud som de finvalsede.

Denne havregrød af grovvalsede havregryn minder som den klassiske grød, du kender. Den er ligeså mættende og sund, og så smager det bare skønt om morgenen. Den grove havregrød kan både laves på vand og mælk. Og skal det gå lidt hurtigere, kan den laves i mikroovnen. Hvis du ikke er til den grove konsistens, kan du også lægge grynene i blød i nogle timer inden eller natten over.

Se opskrift
Havregrød af grovvalsede havregryn

Køkkentid
4 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 1 portion

1 dl Grovvalsede Havregryn
1½-2 dl koldt vand eller mælk
evt. lidt salt

Sådan gør du

Havregrød af grovvalsede havregryn i gryde

  1. Hæld de de grovvalsede havregryn i en gryde, og tilsæt vand eller mælk.
  2. Kog blandingen under omrøring i 2-3 minutter. Smag havregrøden til med salt.
  3. Top den lune grød havregryn med det du kan lide. Fx frisk pære i tern og lidt hakkede nødder.

Havregrød af grovvalsede havregryn i mikroovn

  1. Hæld de grovvalsede havregryn i en dyb tallerken, og tilsæt vand eller mælk og lidt salt.
  2. Kom tallerkenen i mikroovnen, og kog den ved fuld effekt (750 watt) i 2 ½ minut. Rør evt. rundt undervejs.
  3. Top den lune grød med det du kan lide. Fx frisk pære i tern og lidt hakkede nødder.

Et godt tip: Hvis du gerne vil opgradere din havregrød, kan vi anbefale dig at prøve bagt grød med bær og knas. Ellers kan du også bruge dine grovvalsede havregryn til en lækker grødblanding, der gør det nemt, at lave lækker grød om morgenen.