Grødblanding

Her får du en lækker opskrift på den perfekte grødblanding af grovvalsede havregryn og masser af kerner. En genial måde at få spændende morgengrød på ingen tid!

Vores grødblanding består af Valsemøllen grovvalsede havregryn, Valsemøllen poppede rugkerner, Valsemøllen chiafrø, Valsemøllen solsikkekerner, hasselnødder og tranebær. Du kan lave grødblandingen lige præcis med de kerner og frø, som du bedst godt kan lide. Det vigtigste er, at der er en klar overvægt at gryn, så væsken har noget at binde sig til.

Se opskrift
grødblanding

Køkkentid
10 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

10 personer

Grødblanding
250 g Valsemøllen økologiske grovvalsede havregryn
25 g Valsemøllen økologiske chiafrø
25 g Valsemøllen økologiske solsikkekerner
25 g Valsemøllen økologiske poppede rugkerner klar til brug
25 g hasselnødder eller mandler
25 g tørrede tranebær kan udelades
Evt. lidt vaniljepulver, kanel eller kardemomme

Grødopskrift
1 ½ dl grødblanding opskrift ovenfor
1 ½ dl mælk
1 ½ dl vand
1 nip groft salt

Sådan gør du

Grødblanding:

  1. Hak hasselnødderne groft.
  2. Kom alle ingredienserne i en skål og rør dem godt sammen med en ske.
  3. Kom havregrødsblandingen i en bøtte eller pose og opbevar den tørt og tætlukket.

Sådan laver du grøden:

  1. Kom alle grødens ingredienser i en gryde, og kog grøden på medium-høj varme.
  2. Når grøden koger skrues der ned på lav varme.
  3. Kog grøden færdig under hyppig omrøring til den er super cremet, og giv den endelig ikke for meget.
  4. Top grøden med din yndlings topping.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.