Grødblanding

Her får du en lækker opskrift på den perfekte grødblanding af grovvalsede havregryn og masser af kerner. En genial måde at få spændende morgengrød på ingen tid!

Vores grødblanding består af Valsemøllen grovvalsede havregryn, Valsemøllen poppede rugkerner, Valsemøllen chiafrø, Valsemøllen solsikkekerner, hasselnødder og tranebær. Du kan lave grødblandingen lige præcis med de kerner og frø, som du bedst godt kan lide. Det vigtigste er, at der er en klar overvægt at gryn, så væsken har noget at binde sig til.

Se opskrift
grødblanding

Køkkentid
10 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 10 personer

Grødblanding
250 g Valsemøllen økologiske grovvalsede havregryn
25 g Valsemøllen økologiske chiafrø
25 g Valsemøllen økologiske solsikkekerner
25 g Valsemøllen økologiske poppede rugkerner klar til brug
25 g hasselnødder eller mandler
25 g tørrede tranebær kan udelades
Evt. lidt vaniljepulver, kanel eller kardemomme

Grødopskrift
1 ½ dl grødblanding opskrift ovenfor
1 ½ dl mælk
1 ½ dl vand
1 nip groft salt

Sådan gør du

Grødblanding:

  1. Hak hasselnødderne groft.
  2. Kom alle ingredienserne i en skål og rør dem godt sammen med en ske.
  3. Kom havregrødsblandingen i en bøtte eller pose og opbevar den tørt og tætlukket.

Sådan laver du grøden:

  1. Kom alle grødens ingredienser i en gryde, og kog grøden på medium-høj varme.
  2. Når grøden koger skrues der ned på lav varme.
  3. Kog grøden færdig under hyppig omrøring til den er super cremet, og giv den endelig ikke for meget.
  4. Top grøden med din yndlings topping.