Køleskabsgrød med bærkompot og rugknas

Lækker køleskabsgrød med bærkompot og sprød rugknas. Forkæl dig selv og familien med en lækker morgenmad i særklasse. Forbered det hele om aften og server det til morgenmad. Nemt og enkelt.

Køleskabsgrød med bærkompot og rugknas giver en god start på dagen. Det er et lækkert og mættende måltid, som kan serveres på ingen tid. Og lav rigeligt topping. Det smager også skønt oven på skyr og yoghurt, og kan holde sig nogle dage i en lufttæt beholder.

Se opskrift
køleskabsgrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Køleskabsgrød med bærkompot og rugknas: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

2 portioner

Bærkompot
Saft fra ½ øko citron
200 g blandede frosne bær (gerne ”skovbærblanding”)
2 spsk. rørsukker
1 spsk. vand

Rugknas
250 g rugbrød (eller rester af rug-bollerne)
50 g mandler
2 tsk. smør
1 spsk. honning
20 g mørk chokolade

Køleskabsgrød
1 dl Valsemøllen Øko Havregryn, grovvalsede
1 spsk. Valsemøllen Øko Chiafrø
2 tsk Valsemøllen Øko Hampefrø
1 dl mælk
½ tsk. honning
1 dl yoghurt
1 nip salt

 

Sådan gør du

Bærkompot

  1. Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog dem op på middel varme, indtil det bliver en homogen masse. Opbevar kompotten i et skoldet glas på køl.

Rugknas

  1. Tænd ovnen på 180°C (varmluft 160°C).
  2. Kom rugbrødet i en minihakker og kør indtil brødet er hakket i små stykker
  3. Hak mandlerne groft, og bland dem sammen med brødet.
  4. Rist indtil brød og mandler begynder at få en smule farve, og hæld det herefter over i en stor skål.
  5. Smelt smør og honning, og vend det sammen med mandler og brød.
  6. Kom rugknaset i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ca. 15-20 minutter. Hold øje med det ikke brænder på.
  7. Når rugknaset er gyldent og let sprødt tages det ud af ovnen og køles på en bagerist. Dette gør det mere sprødt.
  8. Lad rugknaset køle helt ned, og tilsæt herefter grofthakket mørk chokolade.
  9. Kom rugknaset i et lufttæt glas, og opbevar det i stuetemperatur.

Køleskabsgrød

Om aftenen

  1. Kom alle ingredienserne i en skål eller bøtte, og bland grundigt. Kom låg eller film på, og sæt den på køl natten over.

Om morgenen

  1. Rør grundigt i grøden.
  2. Top grøden med 2 spsk. bærkompot, 2 spsk. rugknas, friske bær og evt. lidt mynteblade.
  3. Og nu kan nu nyde en kold grød med bærkompot og rugknas. Velbekomme!

kold grød med bærkompotkøleskabsgrødkøleskabsgrødkøleskabsgrød

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.