Køleskabsgrød med bærkompot og rugknas

Lækker køleskabsgrød med bærkompot og sprød rugknas. Forkæl dig selv og familien med en lækker morgenmad i særklasse. Forbered det hele om aften og server det til morgenmad. Nemt og enkelt.

Køleskabsgrød med bærkompot og rugknas giver en god start på dagen. Det er et lækkert og mættende måltid, som kan serveres på ingen tid. Og lav rigeligt topping. Det smager også skønt oven på skyr og yoghurt, og kan holde sig nogle dage i en lufttæt beholder.

Se opskrift
køleskabsgrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Køleskabsgrød med bærkompot og rugknas: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

2 portioner

Bærkompot
Saft fra ½ øko citron
200 g blandede frosne bær (gerne ”skovbærblanding”)
2 spsk. rørsukker
1 spsk. vand

Rugknas
250 g rugbrød (eller rester af rug-bollerne)
50 g mandler
2 tsk. smør
1 spsk. honning
20 g mørk chokolade

Køleskabsgrød
1 dl Valsemøllen Øko Havregryn, grovvalsede
1 spsk. Valsemøllen Øko Chiafrø
2 tsk Valsemøllen Øko Hampefrø
1 dl mælk
½ tsk. honning
1 dl yoghurt
1 nip salt

 

Sådan gør du

Bærkompot

  1. Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog dem op på middel varme, indtil det bliver en homogen masse. Opbevar kompotten i et skoldet glas på køl.

Rugknas

  1. Tænd ovnen på 180°C (varmluft 160°C).
  2. Kom rugbrødet i en minihakker og kør indtil brødet er hakket i små stykker
  3. Hak mandlerne groft, og bland dem sammen med brødet.
  4. Rist indtil brød og mandler begynder at få en smule farve, og hæld det herefter over i en stor skål.
  5. Smelt smør og honning, og vend det sammen med mandler og brød.
  6. Kom rugknaset i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ca. 15-20 minutter. Hold øje med det ikke brænder på.
  7. Når rugknaset er gyldent og let sprødt tages det ud af ovnen og køles på en bagerist. Dette gør det mere sprødt.
  8. Lad rugknaset køle helt ned, og tilsæt herefter grofthakket mørk chokolade.
  9. Kom rugknaset i et lufttæt glas, og opbevar det i stuetemperatur.

Køleskabsgrød

Om aftenen

  1. Kom alle ingredienserne i en skål eller bøtte, og bland grundigt. Kom låg eller film på, og sæt den på køl natten over.

Om morgenen

  1. Rør grundigt i grøden.
  2. Top grøden med 2 spsk. bærkompot, 2 spsk. rugknas, friske bær og evt. lidt mynteblade.
  3. Og nu kan nu nyde en kold grød med bærkompot og rugknas. Velbekomme!

kold grød med bærkompotkøleskabsgrødkøleskabsgrødkøleskabsgrød

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.