Sådan gør du
Bærkompot
- Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog dem op på middel varme, indtil det bliver en homogen masse. Opbevar kompotten i et skoldet glas på køl.
Rugknas
- Tænd ovnen på 180°C (varmluft 160°C).
- Kom rugbrødet i en minihakker og kør indtil brødet er hakket i små stykker
- Hak mandlerne groft, og bland dem sammen med brødet.
- Rist indtil brød og mandler begynder at få en smule farve, og hæld det herefter over i en stor skål.
- Smelt smør og honning, og vend det sammen med mandler og brød.
- Kom rugknaset i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ca. 15-20 minutter. Hold øje med det ikke brænder på.
- Når rugknaset er gyldent og let sprødt tages det ud af ovnen og køles på en bagerist. Dette gør det mere sprødt.
- Lad rugknaset køle helt ned, og tilsæt herefter grofthakket mørk chokolade.
- Kom rugknaset i et lufttæt glas, og opbevar det i stuetemperatur.
Køleskabsgrød
Om aftenen
- Kom alle ingredienserne i en skål eller bøtte, og bland grundigt. Kom låg eller film på, og sæt den på køl natten over.
Om morgenen
- Rør grundigt i grøden.
- Top grøden med 2 spsk. bærkompot, 2 spsk. rugknas, friske bær og evt. lidt mynteblade.
- Og nu kan nu nyde en kold grød med bærkompot og rugknas. Velbekomme!