Køleskabsgrød med bærkompot og rugknas

Lækker køleskabsgrød med bærkompot og sprød rugknas. Forkæl dig selv og familien med en lækker morgenmad i særklasse. Forbered det hele om aften og server det til morgenmad. Nemt og enkelt.

Køleskabsgrød med bærkompot og rugknas giver en god start på dagen. Det er et lækkert og mættende måltid, som kan serveres på ingen tid. Og lav rigeligt topping. Det smager også skønt oven på skyr og yoghurt, og kan holde sig nogle dage i en lufttæt beholder.

Se opskrift
køleskabsgrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Køleskabsgrød med bærkompot og rugknas: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

2 portioner

Bærkompot
Saft fra ½ øko citron
200 g blandede frosne bær (gerne ”skovbærblanding”)
2 spsk. rørsukker
1 spsk. vand

Rugknas
250 g rugbrød (eller rester af rug-bollerne)
50 g mandler
2 tsk. smør
1 spsk. honning
20 g mørk chokolade

Køleskabsgrød
1 dl Valsemøllen Øko Havregryn, grovvalsede
1 spsk. Valsemøllen Øko Chiafrø
2 tsk Valsemøllen Øko Hampefrø
1 dl mælk
½ tsk. honning
1 dl yoghurt
1 nip salt

 

Sådan gør du

Bærkompot

  1. Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog dem op på middel varme, indtil det bliver en homogen masse. Opbevar kompotten i et skoldet glas på køl.

Rugknas

  1. Tænd ovnen på 180°C (varmluft 160°C).
  2. Kom rugbrødet i en minihakker og kør indtil brødet er hakket i små stykker
  3. Hak mandlerne groft, og bland dem sammen med brødet.
  4. Rist indtil brød og mandler begynder at få en smule farve, og hæld det herefter over i en stor skål.
  5. Smelt smør og honning, og vend det sammen med mandler og brød.
  6. Kom rugknaset i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ca. 15-20 minutter. Hold øje med det ikke brænder på.
  7. Når rugknaset er gyldent og let sprødt tages det ud af ovnen og køles på en bagerist. Dette gør det mere sprødt.
  8. Lad rugknaset køle helt ned, og tilsæt herefter grofthakket mørk chokolade.
  9. Kom rugknaset i et lufttæt glas, og opbevar det i stuetemperatur.

Køleskabsgrød

Om aftenen

  1. Kom alle ingredienserne i en skål eller bøtte, og bland grundigt. Kom låg eller film på, og sæt den på køl natten over.

Om morgenen

  1. Rør grundigt i grøden.
  2. Top grøden med 2 spsk. bærkompot, 2 spsk. rugknas, friske bær og evt. lidt mynteblade.
  3. Og nu kan nu nyde en kold grød med bærkompot og rugknas. Velbekomme!

kold grød med bærkompotkøleskabsgrødkøleskabsgrødkøleskabsgrød

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.