Brød med grød

Brød med grød er et anderledes og lækkert brød, du kan forkæle dig selv, familie og gæster med.

Lav et brød med grød eller brug dejen til lækre grødboller. Lav havregrøden lidt før, eller brug gerne en rest fra morgenmaden. Når du bager brød med havregrød, får det masser af fugt, hvilket giver masser af smag og bliver mættende.

Se opskrift
grødbrød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
8-12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brød med grød: 3 ud af 5 baseret på 17 anmeldelser

Opskrift

1 brød

10 g gær
600 ml vand
1 stor tsk. honning
200 g nedkølet havregrød (lavet af 1 dl Valsemøllen havregryn, 1 dl vand, 1 dl mælk og 1 nip salt)
100 g kerner/frø (50 g solsikke, 30 g hørfrø, 20 g chiafrø)
1 spsk. æblecidereddike
300 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
350 g Valsemøllen ØKO Hvedemel
1 spsk. groft salt

Sådan gør du

Aftenen før

  1. Rør gær sammen med vand, og tilsæt honning, grød, kerner/frø og æblecidereddike.
  2. Kom halvdelen af melet ned i skålen, og rør indtil der ikke er flere klumper. Tilsæt herefter resten af melet og salt
  3. Rør dejen sammen til den er sammenhængende, og kom herefter et låg på, og sæt skålen på køl i 8-12 timer.

Om morgenen

  1. Tænd ovnen på 250°C varmluft, og placer en bageplade i midten af ovnen.
  2. Sæt dejen på køkkenbordet, imens ovnen varmer op.
  3. Når ovnen har været varm i 10 minutter, formes brødet.
  4. Kom lidt vand og mel på fingrene, og kom dejen ud på et bagepapir.
  5. Form dejen til et brød. Dejen er klistret, så tag løbende mel på fingrene.
  6. Hiv bagepapiret med brødet over på den varme bageplade, og placer den midt i ovnen. Kom 2 dl vand i bunden af ovnen (i bradepanden), så der dannes damp under bagningen.
  7. Bag brødet i 10 minutter på 250°C varmluft, og skru herefter temperaturen ned til 200°C varmluft.
  8. Brødet bages yderligere 30 minutter, til det er til det er gyldent og lyder hult, når du banker på det.
  9. Køl brødet af på en bagerist, og nyd det lunt.

Opskriften kan også laves til boller

  1. Form bollerne vha. 2 skeer, som du løbende dypper i vand. Kom bollerne over på et stykke bagepapir løbende.
  2. Hiv bagepapiret med bollerne over på den varme bageplade, og placer den midt i ovnen. Kom 2 dl vand i bunden af ovnen (i bradepanden), så der dannes damp.
  3. Bag bollerne i 15-18 minutter indtil de er sprøde, gyldne og lyder hule, når du banker på dem.
  4. Lad bollerne køle på en bagerist inden de spises lune.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.