Brød med grød

Brød med grød er et anderledes og lækkert brød, du kan forkæle dig selv, familie og gæster med.

Lav et brød med grød eller brug dejen til lækre grødboller. Lav havregrøden lidt før, eller brug gerne en rest fra morgenmaden. Når du bager brød med havregrød, får det masser af fugt, hvilket giver masser af smag og bliver mættende.

Se opskrift
grødbrød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
8-12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brød med grød: 3 ud af 5 baseret på 29 anmeldelser

Opskrift

1 brød

10 g gær
600 ml vand
1 stor tsk. honning
200 g nedkølet havregrød (lavet af 1 dl Valsemøllen havregryn, 1 dl vand, 1 dl mælk og 1 nip salt)
100 g kerner/frø (50 g solsikke, 30 g hørfrø, 20 g chiafrø)
1 spsk. æblecidereddike
300 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
350 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1 spsk. groft salt

Sådan gør du

Aftenen før

  1. Rør gær sammen med vand, og tilsæt honning, grød, kerner/frø og æblecidereddike.
  2. Kom halvdelen af melet ned i skålen, og rør indtil der ikke er flere klumper. Tilsæt herefter resten af melet og salt
  3. Rør dejen sammen til den er sammenhængende, og kom herefter et låg på, og sæt skålen på køl i 8-12 timer.

Om morgenen

  1. Tænd ovnen på 250°C varmluft, og placer en bageplade i midten af ovnen.
  2. Sæt dejen på køkkenbordet, imens ovnen varmer op.
  3. Når ovnen har været varm i 10 minutter, formes brødet.
  4. Kom lidt vand og mel på fingrene, og kom dejen ud på et bagepapir.
  5. Form dejen til et brød. Dejen er klistret, så tag løbende mel på fingrene.
  6. Hiv bagepapiret med brødet over på den varme bageplade, og placer den midt i ovnen. Kom 2 dl vand i bunden af ovnen (i bradepanden), så der dannes damp under bagningen.
  7. Bag brødet i 10 minutter på 250°C varmluft, og skru herefter temperaturen ned til 200°C varmluft.
  8. Brødet bages yderligere 30 minutter, til det er til det er gyldent og lyder hult, når du banker på det.
  9. Køl brødet af på en bagerist, og nyd det lunt.

Opskriften kan også laves til boller

  1. Form bollerne vha. 2 skeer, som du løbende dypper i vand. Kom bollerne over på et stykke bagepapir løbende.
  2. Hiv bagepapiret med bollerne over på den varme bageplade, og placer den midt i ovnen. Kom 2 dl vand i bunden af ovnen (i bradepanden), så der dannes damp.
  3. Bag bollerne i 15-18 minutter indtil de er sprøde, gyldne og lyder hule, når du banker på dem.
  4. Lad bollerne køle på en bagerist inden de spises lune.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.