Brød med grød

Brød med grød er et anderledes og lækkert brød, du kan forkæle dig selv, familie og gæster med.

Lav et brød med grød eller brug dejen til lækre grødboller. Lav grøden lidt før, eller brug gerne en rest fra morgenmaden.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
8-12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 brød

Brøddej
10 g gær
600 ml vand
1 stor tsk. honning
200 g nedkølet grød (lavet af 1 dl havregryn, 1 dl vand, 1 dl mælk og 1 nip salt)
100 g kerner/frø (50 g solsikke, 30 g hørfrø, 20 g chiafrø)
1 spsk. æblecidereddike
300 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
350 g hvedemel
1 spsk. groft salt

Brugt i opskriften

Fremgangmåde

Aftenen før

  1. Rør gær sammen med vand, og tilsæt honning, grød, kerner/frø og æblecidereddike.
  2. Kom halvdelen af melet ned i skålen, og rør indtil der ikke er flere klumper. Tilsæt herefter resten af melet og salt
  3. Rør dejen sammen til den er sammenhængende, og kom herefter et låg på, og sæt skålen på køl i 8-12 timer.

Om morgenen

  1. Om morgenen tændes ovnen på 250°C varmluft, og en bageplade placeres i midten af ovnen.
  2. Sæt dejen på køkkenbordet, imens ovnen varmer op.
  3. Når ovnen har været varm i 10 minutter, formes brødet.
  4. Kom lidt vand og mel på fingrene, og kom dejen ud på et bagepapir.
  5. Form dejen til et brød. Dejen er klistret, så tag løbende mel på fingrene.
  6. Hiv bagepapiret med brødet over på den varme bageplade, og placer den midt i ovnen. Kom 2 dl vand i bunden af ovnen (i bradepanden), så der dannes damp under bagningen.
  7. Bag brødet i 10 minutter på 250°C varmluft, og skru herefter temperaturen ned til 200°C varmluft.
  8. Brødet bages yderligere 30 minutter, til det er til det er gyldent og lyder hult, når du banker på det.
  9. Køl brødet af på en bagerist, og nyd det lunt.

Opskriften kan også laves til boller

  1. Form bollerne vha. 2 skeer, som du løbende dypper i vand. Kom bollerne over på et stykke bagepapir løbende.
  2. Hiv bagepapiret med bollerne over på den varme bageplade, og placer den midt i ovnen. Kom 2 dl vand i bunden af ovnen (i bradepanden), så der dannes damp.
  3. Bag bollerne i 15-18 minutter indtil de er sprøde, gyldne og lyder hule, når du banker på dem.
  4. Lad bollerne køle på en bagerist inden de spises lune.

Udviklet i samarbejde med Grødgrisen.