Brød med grød

Brød med grød er et anderledes og lækkert brød, du kan forkæle dig selv, familie og gæster med.

Lav et brød med grød eller brug dejen til lækre grødboller. Lav havregrøden lidt før, eller brug gerne en rest fra morgenmaden. Når du bager brød med havregrød, får det masser af fugt, hvilket giver masser af smag og bliver mættende.

Se opskrift
grødbrød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
8-12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brød med grød: 3 ud af 5 baseret på 32 anmeldelser

Opskrift

1 brød

10 g gær
600 ml vand
1 stor tsk. honning
200 g nedkølet havregrød (lavet af 1 dl Valsemøllen havregryn, 1 dl vand, 1 dl mælk og 1 nip salt)
100 g kerner/frø (50 g solsikke, 30 g hørfrø, 20 g chiafrø)
1 spsk. æblecidereddike
300 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
350 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1 spsk. groft salt

Sådan gør du

Aftenen før

  1. Rør gær sammen med vand, og tilsæt honning, grød, kerner/frø og æblecidereddike.
  2. Kom halvdelen af melet ned i skålen, og rør indtil der ikke er flere klumper. Tilsæt herefter resten af melet og salt
  3. Rør dejen sammen til den er sammenhængende, og kom herefter et låg på, og sæt skålen på køl i 8-12 timer.

Om morgenen

  1. Tænd ovnen på 250°C varmluft, og placer en bageplade i midten af ovnen.
  2. Sæt dejen på køkkenbordet, imens ovnen varmer op.
  3. Når ovnen har været varm i 10 minutter, formes brødet.
  4. Kom lidt vand og mel på fingrene, og kom dejen ud på et bagepapir.
  5. Form dejen til et brød. Dejen er klistret, så tag løbende mel på fingrene.
  6. Hiv bagepapiret med brødet over på den varme bageplade, og placer den midt i ovnen. Kom 2 dl vand i bunden af ovnen (i bradepanden), så der dannes damp under bagningen.
  7. Bag brødet i 10 minutter på 250°C varmluft, og skru herefter temperaturen ned til 200°C varmluft.
  8. Brødet bages yderligere 30 minutter, til det er til det er gyldent og lyder hult, når du banker på det.
  9. Køl brødet af på en bagerist, og nyd det lunt.

Opskriften kan også laves til boller

  1. Form bollerne vha. 2 skeer, som du løbende dypper i vand. Kom bollerne over på et stykke bagepapir løbende.
  2. Hiv bagepapiret med bollerne over på den varme bageplade, og placer den midt i ovnen. Kom 2 dl vand i bunden af ovnen (i bradepanden), så der dannes damp.
  3. Bag bollerne i 15-18 minutter indtil de er sprøde, gyldne og lyder hule, når du banker på dem.
  4. Lad bollerne køle på en bagerist inden de spises lune.

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.