Rugsandwich med laks – Bageblanding

Få en fiberrig frokost med en hjemmelavet rugsandwich med laks. Med Valsemøllen Fibersandwich kan du lave en hurtig, nem og lækker sandwich. Vi har givet vores bud på, hvad du kan komme i din sandwich, men du kan også fylde den, med hvad der end er i køleskabet, eller hvad du bedst kan lide.

Med Valsemøllen Fibersandwich får du en masse fuldkorn som er rig på kostfibre. Kostfibre er godt for din sundhed og bidrager bl.a. til god mæthed, stabilt blodsukker, velfungerende mavefunktion samt forebyggelse af en række livsstilssygedomme såsom diabetes og hjerte-kar-sygdomme.

Prøv opskriften på proteintoast som giver en godt skud proteiner til din morgenmad.

Læs meget mere om Valsemøllen Velvær® serien, vejen til velvær og en masse spændene opskrifter, her. 

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t.

Energi-
indhold


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8-10 stk.

Rugsandwich:

3,5 dl lunkent vand (30°C)
20 g gær (7 g tør gær)
1 ps. Valsemøllen Fiber Sandwich melblanding 

Fyld til 1 person 

30 g cream cheese
2 skiver koldrøget laks
50 g romainesalat
1/4 peberfrugt
2 skiver tomat (resten af tomaten on the side)
1 skive rødløg
3 gulerødder (on the side)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet, og rør rundt.
  2. Tilsæt melblandingen, og ælt dejen i 12-15 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller til dejen slipper skålens kanter og er glat og homogen.
  3. Dæk skålen til, og lad dejen hvilke i 10 minutter.
  4. Hæld dejen ud på et meldrysset eller olieret bord, rul eller tryk dejen til en flade på ca. 30×25 cm og del dejen i 8-10 lige store stykker med en dejdeler. Placer dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Lad dem hæve tildækket et lunt sted, i 40-60 minutter.
  6. Bag ved 220°C, varmluft i 9-11 minutter.
  7. Skær sandwichstykkerne over og rist i en panini grill.
  8. Kom fyld i og server.