Sådan gør du
- Kom vandet i en skål.
- Rør gær og salt ud i vandet.
- Rør derefter havregryn og rugkerner ud i vandet.
- Tilsæt melet og ælt dejen grundigt til den samler sig.
- Fold dejen og sæt den til hævning tildækket i ca. 1 time til den er hævet til dobbeltstørrelse.
- Tænd ovnen på 220°C.
- Vælt forsigtigt dejen ud på et let meldrysset bord og skær otte sandwichbrød.
- Form brødene som aflange sandwichbrød.
- Vend brødene i valgfrie kerner eller frø (Sesam, græskarkerner eller andre).
- Sæt brødene til hævning i ca. 30 minutter til de er hævet lidt op.
- Bag brødene midt i ovnen til de er lysebrune og lyder hule. Det tager ca. 15-20 minutter.
- Når brødet er bagt, skær aubergine i aflange tynde skiver.
- Kom olivenolie på en pande og steg dem til de er let gyldne og bløde.
- Skær sandwichbrødet over og kom skiver af mozzarella på, efterfulgt af soltørrede tomater, rucula og de stegte auberginer.
Et godt tip: Find inspiration til frø og kerner her.