Sandwichbrød

Lav lækre og hjemmelavede sandwich med denne lette opskrift på sandwichbrød. Bag dem til madpakken eller til den lækre weekendfrokost. Sandwichbrødene er fyldt med fuldkorn, så du kan spise en lækker frokost, mens du på en let og enkel måde får fuldkorn til hverdag.

Opskriften er lavet i samarbejde med Fuldkornspartnerskabet. På Fuldkornpartnerskabets hjemmeside kan du læse mere om fuldkorn. Du kan også finde mange flere fuldkornsopskrifter her.

Se opskrift
Sandwichbrød

Køkkentid
20-25 min.

Ventetid
1,5-2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 stk.

Sandwichbrød
500 g koldt vand fra hanen
20 g gær
6 g salt
50 g Valsemøllen Havregryn, grovvalsede
55 g Valsemøllen Økologiske Rugkerner
200 g Valsemøllen Dansk Fuldkornshvedemel
275 g Valsemøllen Dansk Hvedemel


Sandwich med aubergine
1 aubergine
1 pakke rucula
1 pakke mozarella
80 g soltørrede tomater
Olivenolie

Sådan gør du

  1. Kom vandet i en skål.
  2. Rør gær og salt ud i vandet.
  3. Rør derefter havregryn og rugkerner ud i vandet.
  4. Tilsæt melet og ælt dejen grundigt til den samler sig.
  5. Fold dejen og sæt den til hævning tildækket i ca. 1 time til den er hævet til dobbeltstørrelse.
  6. Tænd ovnen på 220°C.
  7. Vælt forsigtigt dejen ud på et let meldrysset bord og skær otte sandwichbrød.
  8. Form brødene som aflange sandwichbrød.
  9. Vend brødene i valgfrie kerner eller frø (Sesam, græskarkerner eller andre).
  10. Sæt brødene til hævning i ca. 30 minutter til de er hævet lidt op.
  11. Bag brødene midt i ovnen til de er lysebrune og lyder hule. Det tager ca. 15-20 minutter.
  12. Når brødet er bagt, skær aubergine i aflange tynde skiver.
  13. Kom olivenolie på en pande og steg dem til de er let gyldne og bløde.
  14. Skær sandwichbrødet over og kom skiver af mozzarella på, efterfulgt af soltørrede tomater, rucula og de stegte auberginer.

Et godt tip: Find inspiration til frø og kerner her.