Madpakkebrød med ølandshvede

Få point for madpakken til ungerne med denne opskrift på lækre madpakkebrød med ølandhvedemel. De er perfekte til børnenes eller din egen madpakke.

En lækker og nem opskrift på smagfulde madpakkebrød med ølandshvede. De skønne brød er saftige og smager skønt i madpakken. Fyld dem med den slags pålæg du selv og børnene elsker. Og bag gerne en stor portion ved skolestart, så du nemt kan tage et skønt brød op af fryseren.  Når du bager med Valsemøllen Ølandshvede, bager du med dansk mel, der er dyrket, høstet og malet i Danmark.

Se opskrift
madpakkebrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

20 madpakkebrød

50 g gær
7 dl lunken vand (ca. 25 °C).
500 g Valsemøllen ølandshvedemel
500 g Valsemøllen Hvedemel
50 g olie
2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet, og tilsæt resten af ingredienserne, tilbagehold lidt af hvedemelet.
  2. Ælt dejen i mindst 5 min, og resten af hvedemelet tilsættes efter behov.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  4. Slå luften ud af dejen og form 20 aflange boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir.Lad brødene efterhæve i ca. 30 minutter tildækket og ved stuetemperatur.
  5. Pensel bollerne med vand og drys med frø og kerner. Bag dem på midterste rille i en forvarmet ovn ved 220 °C (varmluft  200 °C), i ca. 20 minutter.

Et godt tip: Udskift vandet med kærnemælk, det giver dine madpakkebrød mere syrlighed og saftighed. Hvis du mangler flere god tips til madpakken, kan du finde en masse inspiration her!

 

madpakkebrød