Madpakkebrød med ølandshvede

Få point for madpakken til ungerne med denne opskrift på lækre ølandsboller, der er perfekte til børnenes (eller din egen) madpakke.

En lækker og nem opskrift på smagsfulde madpakkebrød med ølandshvede. Når du bager med Valsemøllen Ølandshvede – bager du med dansk mel – dyrket – høstet og malet i Danmark.

Se opskrift
madpakkebrod

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 20 madpakkebrød

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i vandet, og tilsæt resten af ingredienserne, tilbagehold lidt af hvedemelet.
  2. Ælt dejen i mindst 5 min, og resten af hvedemelet tilsættes efter behov.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  4. Slå luften ud af dejen og form 20 aflange boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir.Lad brødene efterhæve i ca. 30 minutter tildækket og ved stuetemperatur.
  5. Pensel bollerne med vand og drys med frø og kerner. Bag dem på midterste rille, i en forvarmet ovn ved 220 °C (varmluft  200 °C), i ca. 20 minutter.

TIP! Udskift vandet med kærnemælk, det giver bollerne mere syrlighed og saftighed.

madpakke