Fuldkorns kardemommesnurrer – Bageblanding

Bag saftige fuldkorns kardemommesnurrer, når du vil forkæle dem omkring dig. Så er det nemt at få fuldkorn ind i hverdagen – også når der skal hygges. Snurrerne bages også med Valsemøllen Grovboller Bageblanding, der gør det endnu nemmere med lækkert hjemmebag.

Der er næsten intet der slår en kardemommesnurre. Derfor har vi lavet denne udgave med fuldkorn, der gør den syndige kage lidt mindre syndig – hvis du altså skal finde en undskyldning for at bage dem. Fuldkorns kardemommesnurrer smager ligesom en snurre skal, og så mætter de skønt, da de er fyldt med fuldkorn. Opskriften er nem at gå til, da det blot kræver en bageblanding og en cremet remonce. God fuldkorns-bagelyst!

Se opskrift
Fuldkorns kardemommesnurrer

Køkkentid
30 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

ca. 18 stk.

Dej
1 ps. Valsemøllen Grovboller
1 pk. Valsemøllen tørgær
2,5 tsk stødt kardemomme

Fyld
160 g blødt smør
200g rørsukker
60 g brun farin
2 tsk stødt kardemomme

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Lav remonce ved at blande alle ingredienserne godt sammen.
  4. Del dejen i 2 og rul først den ene portion ud til en firkant (ca. 30 x 45 cm).
  5. Fordel halvdelen af fyldet herpå. Fold dejen ind over fyldet fra den korteste ende. Fold en gang til, så dejen nu måler ca. 30 x 11 cm.
  6. Skær dejen ud i 2 cm brede strimler – ca. 18 stk. Sno hver dejstrimmel, til den er ca. 20 cm lang og form den til en snurrer.
  7. Lad snurrerne efterhæve tildækkede i ca. 30 minutter. Gentag med den sidste portion dej og resten af fyldet.
  8. Pisk æggeblomme, mælk og salt sammen og pensl snurrerne og drys dem med kardemommesukker.
  9. Bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter.
  10. Lad snurrerne køle af på en bagerist