Kernerugbrød – Valsemøllen brødblanding

Kernerugbrød fyldt med solsikkekerner og hørfrø. Kombinationen af kerne, frø og rugsurdej giver et saftigt rugbrød med dejlig smag og flotte skiver.

Lav et lækkert kernerugbrød med bløde kerner og masser af smag. Et dejligt rugbrød til madpakken.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kernerugbrød – Valsemøllen brødblanding: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 1 rugbrød

1 ps. Valsemøllen Kernerugbrød
1 brev Valsemøllen tørgær (7 g), svarer til 25 g frisk gær
7½ dl vand, lidt varmere end lunkent (35°C)

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde:

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i mindst 5 minutter i en røremaskine ved laveste hastighed eller med en håndmixer på mellemste trin. Vær opmærksom på, at dejen kan føles våd.
  3. Hæld dejen i en smurt form (2,6 l), glat med en dejskraber, og lad den hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Bag rugbrødet på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 60 minutter.
  5. Tag det færdigbagte kernerugbrød ud, og stil det til afkøling.
  6. Obs: rugbrødet skal være afkølet, inden det skæres i skiver.

Tip: Du kan også nemt lave lækre rugsnacks – se opskriften her.