Rugsnacks med chokolade og tranebær

Børnevenlige rugsnacks med chokolade og tranebær. De mætter og smager sødt, så det er noget for alle! bag dem til juledagene og server dem for dine gæster som et sundere indslag, eller tag dem med på julegaveindkøb.

Disse snacks er super nemme at lave med Valsemøllens Softkernerugbrød. De er lækre som et lille mellemmåltid eller som et sødt indslag med masser af fuldkorn til madkassen. Rugsnacks med chokolade og tranebær fungerer perfekt til en kop kaffe eller te, til eftermiddagshyggen eller til en tur i skoven. Du kan eventuelt skifte tranebær ud med rosiner eller æbler.

Se opskrift
rugsnacks med chokolade og tranebær

Køkkentid
15 min.

Ventetid
75 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

9 stk.

1 pk. Valsemøllen Softkernerugbrød
2 pk. tørgær (følger med rugbrødspakken)
7,5 dl vand
100 g mælkechokolade knapper
100 g hvide chokolade knapper
100 g tranebær
150 g nødder

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland tørgær med indholdet i Valsemøllen Softkernerugbrød.
  2. Tilsæt vand og ælt dejen godt igennem.
  3. Tilsæt chokolade og tranebær og bland dejen sammen.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60 min.
  5. Form rugbollerne med hænderne og vend dem i fint hakkede nødder.
  6. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bag dem i ovnen ved 175 graders (varmluft) i ca. 15 min eller til bollerne bliver gyldne.

Et godt tip: Selvom disse rugsnacks med chokolade og tranebær er lavet som en juleopskrift, kan de skønne boller bages året rundt. Vil du inspireres til endnu flere sunde og mættende snacks, har vi samlet en masse gode opskrifter til dig i vores bageunivers. Her har får du opskrifter på alt fra pølsehorn til cremede dips. Mums!