Rugsnacks med chokolade og tranebær

Børnevenlige rugsnacks med chokolade og tranebær. De mætter og smager sødt, så det er noget for alle! bag dem til juledagene og server dem for dine gæster som et sundere indslag, eller tag dem med på julegaveindkøb.

Disse snacks er super nemme at lave med Valsemøllens Softkernerugbrød. De er lækre som et lille mellemmåltid eller som et sødt indslag med masser af fuldkorn til madkassen. Rugsnacks med chokolade og tranebær fungerer perfekt til en kop kaffe eller te, til eftermiddagshyggen eller til en tur i skoven. Du kan eventuelt skifte tranebær ud med rosiner eller æbler.

Se opskrift
rugsnacks med chokolade og tranebær

Køkkentid
15 min.

Ventetid
75 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

9 stk.

En pakke Valsemøllen softkernerugbrød
To pakker tør gær (følger med rugbrødspakken)
7,5 dl vand
100 g mælkechokolade knapper
100 g hvide chokolade knapper
100 g tranebær
150 g nødder

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland tørgær med indholdet i Valsemøllen softkernerugbrød.
  2. Tilsæt vand og ælt dejen godt igennem.
  3. Tilsæt chokolade og tranebær og bland dejen sammen.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60 min.
  5. Form rugbollerne med hænderne og vend dem i fint hakkede nødder.
  6. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bag dem i ovnen ved 175 graders (varmluft) i ca. 15 min eller til bollerne bliver gyldne.

Et godt tip: Selvom disse rugsnacks med chokolade og tranebær er lavet som en juleopskrift, kan de skønne boller bages året rundt. Vil du inspireres til endnu flere sunde og mættende snacks, har vi samlet en masse gode opskrifter til dig i vores bageunivers. Her har får du opskrifter på alt fra pølsehorn til cremede dips. Mums!

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.