Svensk knækbrød med ærtemos

Svensk knækbrød serveret med ærtemos er en lækker snack, som du kan bruge som appetizer til dine gæster eller som en mættende snack om eftermiddagen.

Ærtemos kan bruges til mange ting. Her kan du lave et lækkert svensk knækbrød med cremet og farverig ærtemos. De sprøde knækbrød er altid skønne at have på lager, da de er perfekte til den lille sult. De mætter og giver fibre, da de er bagt med fuldkornsmel, hvilket kun gør dem endnu bedre!

Se opskrift

Køkkentid
1 t

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

15 stk.

Svensk knækbrød
2½ dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk. salt
1 dl Maltmel
4 dl Valsemøllen Dansk Fuldkornshvedemel
2 dl Valsemøllen Dansk Hvedemel
25 g smeltet smør
1 spsk. ahornsirup

Ærtemos
250 g ærter
1 dl. olivenolie
½ tsk. salt
½ tsk. peber
2 tsk. ahornsirup

 

Sådan gør du

Svensk knækbrød 

  1. Bland vand, gær og salt.
  2. Tilføj maltmel, smør og sirup.
  3. Tilsæt fuldkornsmelet lidt ad gangen og til sidst stødt fennikel og lakridspulver.
  4. Ælt dejen godt, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.
  5. Tænd ovnen på 225°C almindelig ovn.
  6. Vend dejen ud på et meldrysset bord og kør den tynd med en kagerulle, indtil dejen er 2-3 mm. tyk.
  7. Stik knækbrødene ud med en udstikker, der er omkring 10 cm. Lav et andet hul i midten med en udstikker på 2 cm.
  8. Læg knækbrødene på en bageplade beklædt med bagepapir, prik huller i knækbrødene med en gaffel og bag dem i ca. 12 minutter.

Ærtemos

  1. Kom alle ingredienser til ærtemosen i en blender og blend.
  2. Kan blenderen ikke få fat og køre mosen homogen, tilføj mere olie eller vand.

Server knækbrødene med ærtemos og evt. smør.