Svensk knækbrød med ærtemos

Svensk knækbrød serveret med ærtemos er en lækker snack, som du kan bruge som appetizer til dine gæster eller som en mættende snack om eftermiddagen.

Ærtemos kan bruges til mange ting. Her kan du lave et lækkert svensk knækbrød med cremet og farverig ærtemos. De sprøde knækbrød er altid skønne at have på lager, da de er perfekte til den lille sult. De mætter og giver fibre, da de er bagt med fuldkornsmel, hvilket kun gør dem endnu bedre!

Se opskrift

Køkkentid
1 t

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

15 stk.

Svensk knækbrød
2½ dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk. salt
1 dl Maltmel
4 dl Valsemøllen Dansk Fuldkornshvedemel
2 dl Valsemøllen Dansk Hvedemel
25 g smeltet smør
1 spsk. ahornsirup

Ærtemos
250 g ærter
1 dl. olivenolie
½ tsk. salt
½ tsk. peber
2 tsk. ahornsirup

 

Sådan gør du

Svensk knækbrød 

  1. Bland vand, gær og salt.
  2. Tilføj maltmel, smør og sirup.
  3. Tilsæt fuldkornsmelet lidt ad gangen og til sidst stødt fennikel og lakridspulver.
  4. Ælt dejen godt, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.
  5. Tænd ovnen på 225°C almindelig ovn.
  6. Vend dejen ud på et meldrysset bord og kør den tynd med en kagerulle, indtil dejen er 2-3 mm. tyk.
  7. Stik knækbrødene ud med en udstikker, der er omkring 10 cm. Lav et andet hul i midten med en udstikker på 2 cm.
  8. Læg knækbrødene på en bageplade beklædt med bagepapir, prik huller i knækbrødene med en gaffel og bag dem i ca. 12 minutter.

Ærtemos

  1. Kom alle ingredienser til ærtemosen i en blender og blend.
  2. Kan blenderen ikke få fat og køre mosen homogen, tilføj mere olie eller vand.

Server knækbrødene med ærtemos og evt. smør.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.