Rodfrugtsalat med kyllingefarsbrød

Mangler du inspiration til, hvordan du kan bruge efterårets rodfrugter? Så kan vi anbefale denne sprøde rodfrugtsalat med kerner serveret med at saftigt kyllingefarsbrød. Retten er mild i smagen, og hele familien vil elske den. Bliver der ikke spist op, kan det også sagtens spises til frokost næste dag, enten som det er, eller som pålæg på rugbrødet.

Opskriften på rodfrugtsalat med kyllingefarsbrød er fuldkornsmærket og lever op til kravene om Nøglehulsmærkningen

Se opskrift
rodfrugtsalat

Køkkentid
55 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Kyllingefarsbrød
320 g hakket kyllingekød, 10% fedt
1 tsk fint salt
1 æg
1 dl Valsemøllen finvalsede havregryn, ca. 35 g
1 løg
peber
1/2-1 dl minimælk
1 æble
10 grene timian

Rodfrugtsalat med korn
300 g Valsemøllen knækkede hvedekerner, spelt- eller bygkerner
4 mellemstore gulerødder, 300 g
250 g rødbede
2 mellemstore persillerødder eller pastinakker, 270 g
2 spsk rapsolie
2 spsk æbleeddike
1/2 tsk flagesalt

Sådan gør du

Kyllingefarsbrød

  1. Rør kødet sejt med salt. Tilsæt ægget og dernæst havregryn, revet løg og peber. Rør derefter mælken i. Riv æblerne med skrællen og rør i farsen. Lad kyllingefarsen hvile i køleskabet ca. en halv time.
  2. Form farsen til et farsbrød. Glat siderne og toppen med hænderne. Drys hakket timian på toppen af farsbrødet, og bag det i ovnen ved 200°C i 25 minutter.

Rodfrugtsalat med korn

  1. Kog kernerne som angivet på emballagen og afdryp.
  2. Skræl rodfrugterne, og skær dem i lange strimler med en skrællekniv.
  3. Pisk olie og eddike sammen, og vend dressingen med rodfrugterne. Smag til med salt og peber. Vend rodfrugterne let med kornene, og drys med karse.

Servering

  1. Skær farsbrødet i tykke skiver og servér med rodfrugtsalaten.

Klimavenlige opskrifter fra Fuldkornspartnerskabet

Vi har udviklet en række opskrifter, der er gjort klimavenlige, ved at de indeholder mange grøntsager og kornprodukter, som har et lavt CO2-aftryk i forhold til kød, særligt oksekød. Alle fødevarer er desuden udvalgt efter at have et for fødevarekategorien lavt CO2-aftryk, som Concito har udregnet i rapporten ”Klimavenlige madvaner”.

Alle opskrifterne er fuldkornslogomærkede og lever op til kravene i Nøglehulsmærkningen. Opskrifterne er fulde af grøntsager og fuldkorn samt baseret på planterigets fedtstoffer. Vi har reduceret mængden af kød (80-100 g pr. person) og erstattet med kylling, fisk eller gjort opskriften helt vegetarisk.

Vi har tilstræbt at begrænse madspild, ved at angive passende portioner (til fire voksne). Overordnet set anbefaler vi, at du ikke laver mere mad end du skal bruge. Har du evt. rester, så brug dem gerne dagen efter.

Opskrifterne er udviklet til sensommeren/efteråret med fokus på frugt og grønt i sæson, idet frilandsgrøntsager og lokalt producerede grøntsager og frugter generelt er bedst for klimaet. Ønsker du at lave opskrifterne uden for sæson, kan du med fordel udskifte de friske grøntsager med danske grøntsager fra frost eller grøntsager, som er produceret i et land tæt på.

Opskrifterne er udviklet sammen med Fuldkornspartnerskabets samarbejdspartnere.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.