Rodfrugtsalat med kyllingefarsbrød

Mangler du inspiration til, hvordan du kan bruge efterårets rodfrugter? Så kan vi anbefale denne sprøde rodfrugtsalat med kerner serveret med at saftigt kyllingefarsbrød. Retten er mild i smagen, og hele familien vil elske den. Bliver der ikke spist op, kan det også sagtens spises til frokost næste dag, enten som det er, eller som pålæg på rugbrødet.

Opskriften på rodfrugtsalat med kyllingefarsbrød er fuldkornsmærket og lever op til kravene om Nøglehulsmærkningen

Se opskrift
rodfrugtsalat

Køkkentid
55 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

4 personer

Kyllingefarsbrød
320 g hakket kyllingekød, 10% fedt
1 tsk fint salt
1 æg
1 dl Valsemøllen finvalsede havregryn, ca. 35 g
1 løg
peber
1/2-1 dl minimælk
1 æble
10 grene timian

Rodfrugtsalat med korn
300 g Valsemøllen knækkede hvedekerner, spelt- eller bygkerner
4 mellemstore gulerødder, 300 g
250 g rødbede
2 mellemstore persillerødder eller pastinakker, 270 g
2 spsk rapsolie
2 spsk æbleeddike
1/2 tsk flagesalt

Sådan gør du

Kyllingefarsbrød

  1. Rør kødet sejt med salt. Tilsæt ægget og dernæst havregryn, revet løg og peber. Rør derefter mælken i. Riv æblerne med skrællen og rør i farsen. Lad kyllingefarsen hvile i køleskabet ca. en halv time.
  2. Form farsen til et farsbrød. Glat siderne og toppen med hænderne. Drys hakket timian på toppen af farsbrødet, og bag det i ovnen ved 200°C i 25 minutter.

Rodfrugtsalat med korn

  1. Kog kernerne som angivet på emballagen og afdryp.
  2. Skræl rodfrugterne, og skær dem i lange strimler med en skrællekniv.
  3. Pisk olie og eddike sammen, og vend dressingen med rodfrugterne. Smag til med salt og peber. Vend rodfrugterne let med kornene, og drys med karse.

Servering

  1. Skær farsbrødet i tykke skiver og servér med rodfrugtsalaten.

Klimavenlige opskrifter fra Fuldkornspartnerskabet

Vi har udviklet en række opskrifter, der er gjort klimavenlige, ved at de indeholder mange grøntsager og kornprodukter, som har et lavt CO2-aftryk i forhold til kød, særligt oksekød. Alle fødevarer er desuden udvalgt efter at have et for fødevarekategorien lavt CO2-aftryk, som Concito har udregnet i rapporten ”Klimavenlige madvaner”.

Alle opskrifterne er fuldkornslogomærkede og lever op til kravene i Nøglehulsmærkningen. Opskrifterne er fulde af grøntsager og fuldkorn samt baseret på planterigets fedtstoffer. Vi har reduceret mængden af kød (80-100 g pr. person) og erstattet med kylling, fisk eller gjort opskriften helt vegetarisk.

Vi har tilstræbt at begrænse madspild, ved at angive passende portioner (til fire voksne). Overordnet set anbefaler vi, at du ikke laver mere mad end du skal bruge. Har du evt. rester, så brug dem gerne dagen efter.

Opskrifterne er udviklet til sensommeren/efteråret med fokus på frugt og grønt i sæson, idet frilandsgrøntsager og lokalt producerede grøntsager og frugter generelt er bedst for klimaet. Ønsker du at lave opskrifterne uden for sæson, kan du med fordel udskifte de friske grøntsager med danske grøntsager fra frost eller grøntsager, som er produceret i et land tæt på.

Opskrifterne er udviklet sammen med Fuldkornspartnerskabets samarbejdspartnere.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

    Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.