Kerneboller med spinat

Bag nemt lækre og sunde kerneboller, der tilmed er velegnede at gemme i fryseren, så du har sundt morgenbrød eller en lækker frokostbolle lige ved hånden.

Måske du allerede plejer at bage gulerodsboller for at skjule lidt grøntsager. Disse kerneboller er med spinat, der giver en fin grønlig farve og som giver bollen lidt ekstra sundhed. Ligeledes giver hvedekerner og hvidhvede en ekstra fylde til de lækre boller, der gør at du får en god og mættende start på dagen.

Se opskrift
kerneboller

Køkkentid
40 min

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kerneboller med spinat: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

20 boller

300 g Valsemøllen Knækkede Hvedekerner
4 dl. vand (kogende)
150 gram spinat (kan erstattes af frosent)
4 dl vand
50 g gær
25 g smør (blødgjort) eller olie
2 tsk. salt
800-900 g Valsemøllen Hvidhvedemel

Sådan gør du

  1. Kom kogende vand de knækkede hvedekerner (300 g Valsemøllen knækkede hvedekerner og 4 dl kogende vand). Lad dem trække i 30 minutter.
  2. Blend spinaten i vandet, brug en stavblender og opløs herefter gæren. Kom de blødgjorte hvedekerner og alle øvrige ingredienser i, men hold lidt af melet tilbage. Ælt dejen i mindst 5 min., og tilsæt yderligere mel efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Slå luften ud af dejen og form 20 boller.
  5. Lag bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Pensl bollerne med mælk eller vand. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220 °C (varmeluft = 200 °C) i ca. 25-30 min.

Et godt tip: Lav dine kerneboller med spinat lidt større, og brug dem som sandwichbrød til madpakken. Du kan også skifte spinaten ud med andre grøntsager som fx revet gulerød eller revet rødbede, der også giver en fin farve.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.