Kerneboller med spinat

Bag nemt lækre og sunde kerneboller, der tilmed er velegnede at gemme i fryseren, så du har sundt morgenbrød eller en lækker frokostbolle lige ved hånden.

Måske du allerede plejer at bage gulerodsboller for at skjule lidt grøntsager. Disse kerneboller er med spinat, der giver en fin grønlig farve og som giver bollen lidt ekstra sundhed. Ligeledes giver hvedekerner og hvidhvede en ekstra fylde til de lækre boller, der gør at du får en god og mættende start på dagen.

Se opskrift
kerneboller

Køkkentid
40 min

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kerneboller med spinat: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

20 boller

300 g Valsemøllen Knækkede Hvedekerner
4 dl. vand (kogende)
150 gram spinat (kan erstattes af frosent)
4 dl vand
50 g gær
25 g smør (blødgjort) eller olie
2 tsk. salt
800-900 g Valsemøllen Hvidhvedemel

Sådan gør du

  1. Kom kogende vand de knækkede hvedekerner (300 g Valsemøllen knækkede hvedekerner og 4 dl kogende vand). Lad dem trække i 30 minutter.
  2. Blend spinaten i vandet, brug en stavblender og opløs herefter gæren. Kom de blødgjorte hvedekerner og alle øvrige ingredienser i, men hold lidt af melet tilbage. Ælt dejen i mindst 5 min., og tilsæt yderligere mel efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Slå luften ud af dejen og form 20 boller.
  5. Lag bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Pensl bollerne med mælk eller vand. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220 °C (varmeluft = 200 °C) i ca. 25-30 min.

Et godt tip: Lav dine kerneboller med spinat lidt større, og brug dem som sandwichbrød til madpakken. Du kan også skifte spinaten ud med andre grøntsager som fx revet gulerød eller revet rødbede, der også giver en fin farve.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.