Kerneboller med spinat

Bag nemt lækre og sunde kerneboller, der tilmed er velegnede at gemme i fryseren, så du har sundt morgenbrød eller en lækker frokostbolle lige ved hånden.

Måske du allerede plejer at bage gulerodsboller for at skjule lidt grøntsager. Disse kerneboller er med spinat, der giver en fin grønlig farve og som giver bollen lidt ekstra sundhed. Ligeledes giver hvedekerner og hvidhvede en ekstra fylde til de lækre boller, der gør at du får en god og mættende start på dagen.

Se opskrift
kerneboller

Køkkentid
40 min

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kerneboller med spinat: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

20 boller

300 g Valsemøllen Knækkede Hvedekerner
4 dl. vand (kogende)
150 gram spinat (kan erstattes af frosent)
4 dl vand
50 g gær
25 g smør (blødgjort) eller olie
2 tsk. salt
800-900 g Valsemøllen Hvidhvedemel

Sådan gør du

  1. Kom kogende vand de knækkede hvedekerner (300 g Valsemøllen knækkede hvedekerner og 4 dl kogende vand). Lad dem trække i 30 minutter.
  2. Blend spinaten i vandet, brug en stavblender og opløs herefter gæren. Kom de blødgjorte hvedekerner og alle øvrige ingredienser i, men hold lidt af melet tilbage. Ælt dejen i mindst 5 min., og tilsæt yderligere mel efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Slå luften ud af dejen og form 20 boller.
  5. Lag bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Pensl bollerne med mælk eller vand. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220 °C (varmeluft = 200 °C) i ca. 25-30 min.

Et godt tip: Lav dine kerneboller med spinat lidt større, og brug dem som sandwichbrød til madpakken. Du kan også skifte spinaten ud med andre grøntsager som fx revet gulerød eller revet rødbede, der også giver en fin farve.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.