Kerneboller med spinat

Bag nemt lækre og sunde kerneboller, der tilmed er velegnede at gemme i fryseren, så du har sundt morgenbrød eller en lækker frokostbolle lige ved hånden.

Måske du allerede plejer at bage gulerodsboller for at skjule lidt grøntsager. Disse kerneboller er med spinat, der giver en fin grønlig farve og som giver bollen lidt ekstra sundhed. Ligeledes giver hvedekerner og hvidhvede en ekstra fylde til de lækre boller, der gør at du får en god og mættende start på dagen.

Se opskrift
kerneboller

Køkkentid
40 min

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kerneboller med spinat: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

20 boller

300 g Valsemøllen Knækkede Hvedekerner
4 dl. vand (kogende)
150 gram spinat (kan erstattes af frosent)
4 dl vand
50 g gær
25 g smør (blødgjort) eller olie
2 tsk. salt
800-900 g Valsemøllen Hvidhvedemel

Sådan gør du

  1. Kom kogende vand de knækkede hvedekerner (300 g Valsemøllen knækkede hvedekerner og 4 dl kogende vand). Lad dem trække i 30 minutter.
  2. Blend spinaten i vandet, brug en stavblender og opløs herefter gæren. Kom de blødgjorte hvedekerner og alle øvrige ingredienser i, men hold lidt af melet tilbage. Ælt dejen i mindst 5 min., og tilsæt yderligere mel efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Slå luften ud af dejen og form 20 boller.
  5. Lag bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Pensl bollerne med mælk eller vand. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220 °C (varmeluft = 200 °C) i ca. 25-30 min.

Et godt tip: Lav dine kerneboller med spinat lidt større, og brug dem som sandwichbrød til madpakken. Du kan også skifte spinaten ud med andre grøntsager som fx revet gulerød eller revet rødbede, der også giver en fin farve.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.