Kerneboller med spinat

Bag nemt lækre og sunde kerneboller, der tilmed er velegnede at gemme i fryseren, så du har sundt morgenbrød eller en lækker frokostbolle lige ved hånden.

Måske du allerede plejer at bage gulerodsboller for at skjule lidt grøntsager. Disse kerneboller er med spinat, der giver en fin grønlig farve og som giver bollen lidt ekstra sundhed. Ligeledes giver hvedekerner og hvidhvede en ekstra fylde til de lækre boller, der gør at du får en god og mættende start på dagen.

Se opskrift
kerneboller

Køkkentid
40 min

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kerneboller med spinat: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

20 boller

300 g Valsemøllen Knækkede Hvedekerner
4 dl. vand (kogende)
150 gram spinat (kan erstattes af frosent)
4 dl vand
50 g gær
25 g smør (blødgjort) eller olie
2 tsk. salt
800-900 g Valsemøllen Hvidhvedemel

Sådan gør du

  1. Kom kogende vand de knækkede hvedekerner (300 g Valsemøllen knækkede hvedekerner og 4 dl kogende vand). Lad dem trække i 30 minutter.
  2. Blend spinaten i vandet, brug en stavblender og opløs herefter gæren. Kom de blødgjorte hvedekerner og alle øvrige ingredienser i, men hold lidt af melet tilbage. Ælt dejen i mindst 5 min., og tilsæt yderligere mel efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Slå luften ud af dejen og form 20 boller.
  5. Lag bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Pensl bollerne med mælk eller vand. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220 °C (varmeluft = 200 °C) i ca. 25-30 min.

Et godt tip: Lav dine kerneboller lidt større, og brug dem som sandwichbrød til madpakken. Du kan også skifte spinaten ud med andre grøntsager som fx revet gulerød eller revet rødbede, der også giver en fin farve.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.