Quinoabrød

Nemt og lækkert quinoabrød med gulerødder, der både kan både bages med glutenfri mel eller med almindelig mel.

Se opskrift
glutenfri quinoabrod

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Quinoabrød: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

1 brød

25 g gær
3 dl vand
1 spsk. olie
1 revet gulerod
2 tsk. salt
100 g Valsemøllen økologiske Quinoa
100 g Valsemøllen økologiske Hirseflager
100 g Valsemøllen økologiske Solsikkekerner
300 g Valsemøllen hvidhvedemel

Sådan gør du

  1. Opløs gær i lunkent vand (ca. 30°C) og tilsæt resten af ingredienserne.
  2. Ælt dejen i minimum 5 minutter, kom den derefter i en smurt bageform (1½ liter)
  3. Lad hæve tildækket ved stuetemperatur i minimum 40 minutter.
  4. Bag brødet 40 min. i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i midten af ovnen.
  5. Det færdigbagte brød kan med fordel fryses ned – eventuelt i skiver

Et godt tip: Ønsker du et mere luftigt brød, kan du udskifte fuldkornsmelet med 300 g Valsemøllen Tipo 00 Hvedemel

Se den glutenfrie version