Boller med fuldkorn

Lækre saftige og lyse boller med fuldkorn. Selvom de ligner klassiske fødselsdagsboller, er de bagt med Valsemøllen Hvedemel med Fuldkorn, der giver samme gode resultat og smag som med traditionelt hvedemel.

Hvis du også elsker klassiske boller, er denne opskrift lige noget for dig. Med opskriften får du nemlig de saftige, lyse boller med fuldkorn. Bollerne mætter derfor endnu mere, da der er flere fibre i. Bag bollerne, når du vil forkæle dine gæster, eller nyd dem til eftermiddagskaffen. Her vil de blive en ægte favorit.

Se opskrift
Boller med fuldkorn

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Boller med fuldkorn: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

ca. 20 boller

50 g gær
5 dl vand (ca. 30-35°C)
50 g smør eller margarine
1 æg
4 spsk. sukker
2 tsk. salt
1000 g Valsemøllen Hvedemel med Fuldkorn

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Tilsæt herefter resten af ingredienserne og ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
  3. Lad dejen hvile overdækket i 20 minutter.
  4. Del dejen i 20 lige store stykker og form dejstykkerne til boller.
  5. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem  hæve tildækket i 60 minutter på et lunt sted.
  6. Bollerne kan med fordel pensles med sammenpisket æg inden de sættes i ovnen.
  7. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220 °C (varmluft 200 °C) på midterste rille i ca. 10-12 minutter.
  8. Lad bollerne køle af på en bagerist.