Koldhævede havreboller

Her får du nøglen til ægte bagelykke. Den nemmeste opskrift på lækre og sprøde koldhævede havreboller. De reder en hver morgen og er ægte selvforkælelse.

Godt bagværk behøver ikke være svært eller tage lang tid. Disse koldhævede havreboller er et godt eksempel på nemt og enkelt brød, der stadig smager skønt. Når du koldhæver din dej, har den nemlig mere tid til at udvikle masser af smag. Havrebollerne mætter godt, og de er perfekte til morgenbordet. Fibrene fra fuldkornsmel og havre er nemlig med til at give dig en god start på dagen.

Se opskrift
koldhævede havreboller

Køkkentid
35 min.

Ventetid
ca. 7 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede havreboller: 4 ud af 5 baseret på 27 anmeldelser

Opskrift

18-20 boller

25 g gær
6 dl koldt vand
450 g Valsemøllen Hvedemel med fuldkorn
150 g Valsemøllen Havreklid
150 g Valsemøllen Havregryn
150 g frø, fx. Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
2 spsk. sukker
2 spsk. vegetabilsk olie
2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det kolde vand.
  2. Bland resten af ingredienserne i og ælt dejen i hånden eller i røremaskine ved lav hastighed i 10 minutter.
  3. Dæk skålen til og lad dejen hvile i køleskab i minimum 6 timer – gerne natten over.
  4. Tag skålen ud af køleskabet og form bollerne med en fugtig ske og sæt dem på en bageplade med bagepapir – der bliver 18-20 store boller.
  5. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 235°C (varmluft 220°C) i 12-15 minutter.
  6. Lad dem køle af på en rist, og nyd!
+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.