Koldhævede havreboller

Her får du nøglen til ægte bagelykke. Den nemmeste opskrift på lækre og sprøde koldhævede havreboller. De reder en hver morgen og er ægte selvforkælelse.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
ca. 7 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede havreboller: 4 ud af 5 baseret på 22 anmeldelser

Opskrift

til 18-20 boller

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det kolde vand.
  2. Bland resten af ingredienserne i og ælt dejen i hånden eller i røremaskine ved lav hastighed i 10 minutter.
  3. Dæk skålen til og lad dejen hvile i køleskab i minimum 6 timer – gerne natten over.
  4. Tag skålen ud af køleskabet og form bollerne med en fugtig ske og sæt dem på en bageplade med bagepapir – der bliver 18-20 store boller.
  5. Bag i forvarmet ovn ved 235°C (varmluft 220°C) i 12-15 minutter.
  6. Spis og nyd