Koldhævede havreboller

Her får du nøglen til ægte bagelykke. Den nemmeste opskrift på lækre og sprøde koldhævede havreboller. De reder en hver morgen og er ægte selvforkælelse.

Godt bagværk behøver ikke være svært eller tage lang tid. Disse koldhævede havreboller er et godt eksempel på nemt og enkelt brød, der stadig smager skønt. Når du koldhæver din dej, har den nemlig mere tid til at udvikle masser af smag. Havrebollerne mætter godt, og de er perfekte til morgenbordet. Fibrene fra fuldkornsmel og havre er nemlig med til at give dig en god start på dagen.

Se opskrift
koldhævede havreboller

Køkkentid
35 min.

Ventetid
ca. 7 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede havreboller: 4 ud af 5 baseret på 32 anmeldelser

Opskrift

18-20 boller

25 g gær
6 dl koldt vand
450 g Valsemøllen Hvedemel med fuldkorn
150 g Valsemøllen Havreklid
150 g Valsemøllen Havregryn
150 g frø, fx. Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
2 spsk. sukker
2 spsk. vegetabilsk olie
2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det kolde vand.
  2. Bland resten af ingredienserne i og ælt dejen i hånden eller i røremaskine ved lav hastighed i 10 minutter.
  3. Dæk skålen til og lad dejen hvile i køleskab i minimum 6 timer – gerne natten over.
  4. Tag skålen ud af køleskabet og form bollerne med en fugtig ske og sæt dem på en bageplade med bagepapir – der bliver 18-20 store boller.
  5. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 235°C (varmluft 220°C) i 12-15 minutter.
  6. Lad dem køle af på en rist, og nyd!
+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.