Koldhævede havreboller

Her får du nøglen til ægte bagelykke. Den nemmeste opskrift på lækre og sprøde koldhævede havreboller med havreklid. De reder en hver morgen og er ægte selvforkælelse.

Godt bagværk behøver ikke være svært eller tage lang tid. Disse koldhævede havreboller er et godt eksempel på nemt og enkelt brød, der stadig smager skønt. Når du koldhæver din dej, har den nemlig mere tid til at udvikle masser af smag. Havrebollerne mætter godt, og de er perfekte til morgenbordet. Fibrene fra fuldkornsmel og havre er nemlig med til at give dig en god start på dagen.

Se opskrift
koldhævede havreboller

Køkkentid
35 min.

Ventetid
ca. 7 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede havreboller: 4 ud af 5 baseret på 35 anmeldelser

Opskrift

18-20 boller

25 g gær
6 dl koldt vand
450 g Valsemøllen Hvedemel med fuldkorn
150 g Valsemøllen Havreklid
150 g Valsemøllen Havregryn
150 g frø, fx. Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
2 spsk. sukker
2 spsk. vegetabilsk olie
2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det kolde vand.
  2. Bland resten af ingredienserne i og ælt dejen i hånden eller i røremaskine ved lav hastighed i 10 minutter.
  3. Dæk skålen til og lad dejen hvile i køleskab i minimum 6 timer – gerne natten over.
  4. Tag skålen ud af køleskabet og form bollerne med en fugtig ske og sæt dem på en bageplade med bagepapir – der bliver 18-20 store boller.
  5. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 235°C (varmluft 220°C) i 12-15 minutter.
  6. Lad dem køle af på en rist, og nyd!