En stærk start på året med Valsemøllen

Fuldkorn er et stærkt udgangspunkt, når du starter på det nye år. Med fuldkorn bruger vi nemlig hele kornet, også kimen og skaldelene, som indeholder en masse kostfibre, aroma- og smagsstoffer, så du kan nyde bagværk, der smager af meget mere.

Bag fuldkornsbagels

Hvad er fuldkorn?

Fuldkorn kan både være hele og forarbejdede kerner. De kan være knækkede, skårne eller malet til fuldkornsmel. Det vigtige er, at alle dele af kernen er taget med også skaldelene og kimen. Det er nemlig her de fleste vitaminer, mineraler og kostfibre findes.

Som medstifter og aktivt medlem af Fuldkornspartnerskabet har vi gennem mere end 10 år arbejdet målrettet med at fremme folkesundheden ved at få os alle til at spise mere fuldkorn. Det gør vi bl.a. ved at dele ud af vores allerbedste tips til at bage med fuldkorn – og ved at sætte en masse lækre produkter med Fuldkornslogoet på hylderne i supermarkederne landet over.

Bag med fuldkorn

Fuldkorn er perfekt til bagværk fyldt med smag, bid og god energi til en stærk start på året. Få inspiration til at få ekstra smag og fuldkorn ind i hverdagen med saftige, luftige brød og snacks, som hele familien holder af.

Opskrifter med fuldkorn

Surdej og fuldkorn
– en perfekt kombination

Surdej er helt simpelt en blanding af  vand, rug- og hvedemel, der har fået lov at stå. Blandingen kan bruges som en erstatning for gær i din dej. Brød og bagværk bagt med surdej giver det færdigbagte resultat en let syrlighed i smagen og en god elastisk krumme. Den syrlige smag skyldes mælkesyren, som mælkesyrebakterierne i en surdej skaber.

Du kan bage de lækreste sprøde og luftige fuldkornsboller og smagfulde rugbrød med surdej. Find god inspiration her >>

De bedste råvarer

Hos Valsemøllen går vi aldrig på kompromis med bageglæden, og vi ved, hvad der skal til for at få hver-dagen til at smage endnu bedre. Vi bruger kun de bedste råvarer – fra de bedste marker, så du altid kan være sikker på, at du bager med fuldkornsmel af højeste kvalitet.

Bag med dansk mel
Når du elsker at bage med fuldkorn