Madpandekager med kål

Lyst til nem og lækker grøn aftensmad? Så bag disse madpandekager med kål, som både smager fantastisk og samtidig mætter godt.

Prøv at bage en omgang koreansk inspirerede kålpandekager med krydret kål ala kimchi til din aftensmad, så lover vi dig at dine smagsløg får en på opleveren. Brug også madpandekagerne med hvidkål eller kinakål som snack eller forret.

Se flere opskrifter på pandekager

Se opskrift
Pandekager med kål

Køkkentid
45 min.

Ventetid
15 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Madpandekager med kål: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

hovedret til 2 pers.

Krydret kål:
1 kinakål eller ½ hvidkål (ca. 400 g + lidt til topping)
2 tsk. salt
2 spsk. chilisauce
1 tsk. sukker
Pandekager:
2 dl Valsemøllen Dansk Fuldkorns Hvedemel
2 dl Valsemøllen Dansk Hvedemel
1-2 tsk. salt
2 æg
2 dl iskoldt vand
2 spsk. hakket forårsløg
1 portion krydret kål
olie til stegning
Dip:
1 tsk. sesamfrø
1 spsk. sukker
½  dl soja
½ dl vand
¼ dl hvidvinseddike
Topping:
Lidt snittet forårsløg
Lidt snittet kål, f.eks. kinakål eller hvidkål
Koriander
Lime i både

Sådan gør du

Krydret kål

  1. Snit kålen og kom den i en skål med salt. Klem den ”mør” med rene hænder.
  2. Kom chilisauce og sukker ved og bland godt.

Pandekager

  1. Bland mel og salt sammen.
  2. Pisk æg med vand og pisk melet i. Kom knust kål og den lage den har sluppet samt forårsløg i.
  3. Sæt dejen i køleskab i 15 minutter.
  4. Rør dejen og  steg ca. 10 små pandekager i rigeligt olie på en varm pande. De skal stege til de er gyldne og gennemstegte; ca. 5-6 minutter i alt.

Dip

  1. Rist sesamfrø på en tør, varm pande; ca. 2 minutter.
  2. Rør soja, sukker, vand og eddike sammen og kom sesam i.

Topping

Lidt snittet forårsløg og lidt snittet kål (f.eks. hvidkål eller kinakål), koriander og limebåde.

Servering

Skær pandekagerne i mundrette stykker og top dem med forårsløg, kål, koriander og med dip og limebåde til.

Et godt tip: Pandekagerne er også gode som snack. Servér dem som en lille forret eller som en del af et måltid.

Udviklet i samarbejde med Louisa Lorang fra magasinet Lorang & Co.