Madpandekager med kål

Lyst til nem og lækker grøn aftensmad? Så bag disse madpandekager med kål, som både smager fantastisk og samtidig mætter godt.

Prøv at bage en omgang koreansk inspirerede kålpandekager med krydret kål ala kimchi til din aftensmad, så lover vi dig at dine smagsløg får en på opleveren. Brug også madpandekagerne med hvidkål eller kinakål som snack eller forret.

Se opskrift
Pandekager med kål

Køkkentid
45 min.

Ventetid
15 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Madpandekager med kål: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til hovedret til 2 pers.

Krydret kål:
1 kinakål eller ½ hvidkål (ca. 400 g + lidt til topping)
2 tsk. salt
2 spsk. chilisauce
1 tsk. sukker
Pandekager:
2 dl Valsemøllen Dansk Fuldkorns Hvedemel
2 dl Valsemøllen Dansk Hvedemel
1-2 tsk. salt
2 æg
2 dl iskoldt vand
2 spsk. hakket forårsløg
1 portion krydret kål
olie til stegning
Dip:
1 tsk. sesamfrø
1 spsk. sukker
½  dl soja
½ dl vand
¼ dl hvidvinseddike
Topping:
Lidt snittet forårsløg
Lidt snittet kål, f.eks. kinakål eller hvidkål
Koriander
Lime i både

Fremgangsmåde

Krydret kål

  1. Snit kålen og kom den i en skål med salt. Klem den ”mør” med rene hænder.
  2. Kom chilisauce og sukker ved og bland godt.

Pandekager

  1. Bland mel og salt sammen.
  2. Pisk æg med vand og pisk melet i. Kom knust kål og den lage den har sluppet samt forårsløg i.
  3. Sæt dejen i køleskab i 15 minutter.
  4. Rør dejen og  steg ca. 10 små pandekager i rigeligt olie på en varm pande. De skal stege til de er gyldne og gennemstegte; ca. 5-6 minutter i alt.

Dip

  1. Rist sesamfrø på en tør, varm pande; ca. 2 minutter.
  2. Rør soja, sukker, vand og eddike sammen og kom sesam i.

Topping

Lidt snittet forårsløg og lidt snittet kål (f.eks. hvidkål eller kinakål), koriander og limebåde.

Servering

Skær pandekagerne i mundrette stykker og top dem med forårsløg, kål, koriander og med dip og limebåde til.

TIP: pandekagerne er også gode som snack. Servér dem som en lille forret eller som en del af et måltid.

Udviklet i samarbejde med Louisa Lorang fra magasinet Lorang & Co.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.