Madpandekager med kål

Lyst til nem og lækker grøn aftensmad? Så bag disse madpandekager med kål, som både smager fantastisk og samtidig mætter godt.

Prøv at bage en omgang koreansk inspirerede kålpandekager med krydret kål ala kimchi til din aftensmad, så lover vi dig at dine smagsløg får en på opleveren. Brug også madpandekagerne med hvidkål eller kinakål som snack eller forret.

Se opskrift
Pandekager med kål

Køkkentid
45 min.

Ventetid
15 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Madpandekager med kål: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

hovedret til 2 pers.

Krydret kål:
1 kinakål eller ½ hvidkål (ca. 400 g + lidt til topping)
2 tsk. salt
2 spsk. chilisauce
1 tsk. sukker
Pandekager:
2 dl Valsemøllen Dansk Fuldkorns Hvedemel
2 dl Valsemøllen Dansk Hvedemel
1-2 tsk. salt
2 æg
2 dl iskoldt vand
2 spsk. hakket forårsløg
1 portion krydret kål
olie til stegning
Dip:
1 tsk. sesamfrø
1 spsk. sukker
½  dl soja
½ dl vand
¼ dl hvidvinseddike
Topping:
Lidt snittet forårsløg
Lidt snittet kål, f.eks. kinakål eller hvidkål
Koriander
Lime i både

Sådan gør du

Krydret kål

  1. Snit kålen og kom den i en skål med salt. Klem den ”mør” med rene hænder.
  2. Kom chilisauce og sukker ved og bland godt.

Pandekager

  1. Bland mel og salt sammen.
  2. Pisk æg med vand og pisk melet i. Kom knust kål og den lage den har sluppet samt forårsløg i.
  3. Sæt dejen i køleskab i 15 minutter.
  4. Rør dejen og  steg ca. 10 små pandekager i rigeligt olie på en varm pande. De skal stege til de er gyldne og gennemstegte; ca. 5-6 minutter i alt.

Dip

  1. Rist sesamfrø på en tør, varm pande; ca. 2 minutter.
  2. Rør soja, sukker, vand og eddike sammen og kom sesam i.

Topping

Lidt snittet forårsløg og lidt snittet kål (f.eks. hvidkål eller kinakål), koriander og limebåde.

Servering

Skær pandekagerne i mundrette stykker og top dem med forårsløg, kål, koriander og med dip og limebåde til.

Et godt tip: Pandekagerne er også gode som snack. Servér dem som en lille forret eller som en del af et måltid.

Udviklet i samarbejde med Louisa Lorang fra magasinet Lorang & Co.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.