Fuldkornsbrød med tranebær

Med denne opskrift på fuldkornsbrød med tranebær vil du få et brød, der er rigt på gode kostfibre. I fuldkornsbrødet med tranebær tilsættes også valnødder som er med til at skabe en god smag til brødet. Er lækkert brød der er værd at servere til morgenkaffen.

Find flere af vores brød opskrifter her. 

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fuldkornsbrød med tranebær: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

2 brød

200 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
500 g Valsemøllen HvidHvede® mel
300 g Valsemøllen Hvedemel
6,5 dl vand
50 g gær
1 spsk. olie
3 tsk. salt
1 tsk. honning
100 g tørrede tranebær
50 g valnødder

Sådan gør du

 

  1. Opløs gæren i den tempererede vand (ca. 25°C).
  2. Tilsæt resten af ingredienserne, tilbagehold 10% af HvidHvede® melet. Ælt dejen i mindst 5 min., og tilsæt HvidHvede® efter behov. Dejen skal klæbe en smule til hænder og bord.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Slå luften ud af dejen og form 2 runde brød.
  5. Lad Brødene efterhæve tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Rids brødene på tværs og pensl med mælk eller vand. Sigt evt. kartoffelmel på toppen af brødet.
  7. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 220°C (ved varmeluft 200°C).

Et godt tip: Er du mere til blåbær, så kan du lave dette lækre fuldkornsbrød med blåbær. 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.