Fuldkornsbrød med tranebær

Med denne opskrift på fuldkornsbrød med tranebær vil du få et brød, der er rigt på gode kostfibre. I fuldkornsbrødet med tranebær tilsættes også valnødder som er med til at skabe en god smag til brødet. Er lækkert brød der er værd at servere til morgenkaffen.

Find flere af vores brød opskrifter her. 

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fuldkornsbrød med tranebær: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

2 brød

200 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
500 g Valsemøllen HvidHvede® mel
300 g Valsemøllen Hvedemel
6,5 dl vand
50 g gær
1 spsk. olie
3 tsk. salt
1 tsk. honning
100 g tørrede tranebær
50 g valnødder

Sådan gør du

 

  1. Opløs gæren i den tempererede vand (ca. 25°C).
  2. Tilsæt resten af ingredienserne, tilbagehold 10% af HvidHvede® melet. Ælt dejen i mindst 5 min., og tilsæt HvidHvede® efter behov. Dejen skal klæbe en smule til hænder og bord.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Slå luften ud af dejen og form 2 runde brød.
  5. Lad Brødene efterhæve tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Rids brødene på tværs og pensl med mælk eller vand. Sigt evt. kartoffelmel på toppen af brødet.
  7. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 220°C (ved varmeluft 200°C).

Et godt tip: Er du mere til blåbær, så kan du lave dette lækre fuldkornsbrød med blåbær. 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.