Fuldkornsbrød med tranebær

Smagfuldt fuldkornsbrød med tranebær og valnødder.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2 brød
  • 200 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
  • 500 g Valsemøllen HvidHvede® mel
  • 300 g Valsemøllen Hvedemel
  • 6,5 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 spsk. olie
  • 3 tsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • 100 g tørrede tranebær
  • 50 g valnødder
  1. Gæren opløses i den tempererede vand (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af HvidHvede® melet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere HvidHvede® tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen og 2 runde brød formes.
  5. Brødene efterhæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Brødene ridses på tværs og pensles med mælk eller vand. Sigt evt. kartoffelmel på toppen af brødet som på billedet.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).