Fuldkornsbrød med tranebær

Med denne opskrift på fuldkornsbrød med tranebær vil du få et brød, der er rigt på gode kostfibre. I fuldkornsbrødet med tranebær tilsættes også valnødder som er med til at skabe en god smag til brødet. Er lækkert brød der er værd at servere til morgenkaffen.

Find flere af vores brød opskrifter her. 

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fuldkornsbrød med tranebær: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

2 brød

200 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
500 g Valsemøllen HvidHvede® mel
300 g Valsemøllen Hvedemel
6,5 dl vand
50 g gær
1 spsk. olie
3 tsk. salt
1 tsk. honning
100 g tørrede tranebær
50 g valnødder

Sådan gør du

 

  1. Opløs gæren i den tempererede vand (ca. 25°C).
  2. Tilsæt resten af ingredienserne, tilbagehold 10% af HvidHvede® melet. Ælt dejen i mindst 5 min., og tilsæt HvidHvede® efter behov. Dejen skal klæbe en smule til hænder og bord.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Slå luften ud af dejen og form 2 runde brød.
  5. Lad Brødene efterhæve tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Rids brødene på tværs og pensl med mælk eller vand. Sigt evt. kartoffelmel på toppen af brødet.
  7. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 220°C (ved varmeluft 200°C).

Et godt tip: Er du mere til blåbær, så kan du lave dette lækre fuldkornsbrød med blåbær. 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.