Panzanellasalat med fuldkornsbrød

Hvis du også elsker en saftig tomatsalat, bør du prøve denne panzanellasalat med fuldkornsbrød. Her kan du både bruge sommerens lækre tomater, og få brugt rester af dit brød. Salaten har masser af smag, da tomater smager af endnu mere, når de er i sæson om sommeren. Derudover er den fyldt med smagsgivere som balsamico, kapers og hvidløg, der giver din salat saft og kraft. Server den som tilbehør til sommerens grillmad eller som en del af tapasbordet.

Opskriften på panzanellasalat med fuldkornsbrød er fuldkornsmærket og lever op til kravene om Nøglehulsmærkningen.

Se opskrift
panzanellasalat

Køkkentid
35 min.

Ventetid
10 min.

Klima-
venlig


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

150 g fuldkornslogomærket brød fx Valsemøllen Fuldkornsboller
700 g tomater
1 bundt basilikum
1 lille rødløg, ca. 60 g
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 1/2 spsk rødvins- eller balsamicoeddike
1 tsk flagesalt
peber
30 g kapers

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Skær eller riv brødet i grove stykker og fordel det på en bageplade med bagepapir. Bag det i ovnen ved 170°C i 15 min. til det er helt tørt. Tag brødet ud af ovnen og lad det køle af.
  2. Skær imens tomaterne i grove stykker. Hak basilikum. Pil og hak løget. Pres hvidløget. Rør en dressing af olie, eddike, salt og peber.
  3. Bland brød, tomater, basilikum, rødløg, hvidløg, kapers og dressing. Lad salaten trække ca. 10 min. inden den serveres.

Klimavenlige opskrifter fra Fuldkornspartnerskabet

Vi har udviklet en række opskrifter, der er gjort klimavenlige, ved at de indeholder mange grøntsager og kornprodukter, som har et lavt CO2-aftryk i forhold til kød, særligt oksekød. Alle fødevarer er desuden udvalgt efter at have et for fødevarekategorien lavt CO2-aftryk, som Concito har udregnet i rapporten ”Klimavenlige madvaner”.

Alle opskrifterne er fuldkornslogomærkede og lever op til kravene i Nøglehulsmærkningen. Opskrifterne er fulde af grøntsager og fuldkorn samt baseret på planterigets fedtstoffer. Vi har reduceret mængden af kød (80-100 g pr. person) og erstattet med kylling, fisk eller gjort opskriften helt vegetarisk.

Vi har tilstræbt at begrænse madspild, ved at angive passende portioner (til fire voksne). Overordnet set anbefaler vi, at du ikke laver mere mad end du skal bruge. Har du evt. rester, så brug dem gerne dagen efter.

Opskrifterne er udviklet til sensommeren/efteråret med fokus på frugt og grønt i sæson, idet frilandsgrøntsager og lokalt producerede grøntsager og frugter generelt er bedst for klimaet. Ønsker du at lave opskrifterne uden for sæson, kan du med fordel udskifte de friske grøntsager med danske grøntsager fra frost eller grøntsager, som er produceret i et land tæt på.

Opskrifterne er udviklet sammen med Fuldkornspartnerskabets samarbejdspartnere.