Chili sin carne med havreris

Vi elsker en god gryderet, og denne opskrift på chili sin carne med havreris, der er spækket med grøntsager og god smag, bør du prøve! Vi serverer vores chili sin carne med havreris, der giver en mild og rund smag til den varme ret.

Valsemøllen Havreris er et velsmagende alternativ og med en kogetid på kun 10 minutter får du et mættende måltid, der både smager godt og er en kilde til protein og fyldt med fuldkorn og fibre. Se tilberedningsanvisningen her, og få inspiration til retter med havreris her.

Se opskrift

Køkkentid
15 min

Ventetid
30 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Havreris
2 dl Valsemøllen Øko Havreris
5 dl vand
1 tsk. salt

Chili sin carne
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
½ squash
2 spsk. olie
1 spsk. tomatpuré
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. oregano
1-2 tsk. chipotle-chili
1 tsk. stødt kanel
1 spsk. kakaopulver
2 dåser hakkede tomater
1 spsk. syltede jalapenos
1 tsk. sukker
200 g kogte kidneybønner, evt. fra dåse
200 g kogte sorte bønner, evt. fra dåse
150 g majskerner, fra frost
salt og peber

Topping
1 avocado
4 spsk cremefraiche
frisk koriander

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Chili sin carne

  1. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Rens, og skær peberfrugten og den halve squash ud i små tern.
  2. Varm en gryde op med olie, og tilsæt grøntsagerne og tomatpuréen. Svits det hele ved middel varme under omrøring.
  3. Tilsæt spidskommen, oregano, chipotle og kanel, og svits i yderligere 2 minutter.
  4. Tilsæt kakao, hakkede tomater, jalapenos og sukker, og lad det hele simre ved middel varme i cirka 40 minutter under låg. Hold øje med, at det ikke koger tørt, og rør i det undervejs. Tilsæt eventuelt en smule vand.
  5. Smag retten til med salt, sukker og eventuelt mere chili. Bruger du bønner fra dåse, så dræn og skyl dem, før du kommer dem i retten sammen med majsene.
  6. Lad retten simre i yderligere 20 minutter under låg, og smag den til inden servering.
  7. Skær avocadoen i små tern.

Havreris

  1. Imens retten simre, bring vand og salt i kog til havreris.
  2. Tilsæt havreris, og kog i 10 min., ved svag varme.
  3. Hæld vandet fra, og lad havrerisene trække under låg inden servering.

Anret chili sin carnen i skåle sammen med kogte havreris, og top med tern af avocado, cremefraiche og masser af frisk koriander.

Et godt tip: For mere smag i dine havreris, kan du koge dem med fx citrongræs eller et par limeblade.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.