Ris ala mande på havreris

Julen smager af ris ala mande.  Denne luftige dessert er lavet på havreris, mascarpone og flødeskum – toppet med mandler og serveret med klassisk kirsebærsauce. En moderne juledessert, der stadig bringer den velkendte julestemning frem.

Opskriften er udviklet af undervisere på landets læreruddannelser i madkundskab i samarbejde med Smagens Dag.

Køkkentid
ca. 30 min.

Ventetid
ca. 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6 personer
  • 150 g Valsemøllen Havreris
  • 8 dl sødmælk
  • 1 spsk flormelis
  • 2 dl piskefløde
  • 200 g mascarpone
  • 100 g smuttede og hakkede mandler
  • Havsalt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Kog havreris, mælk og havsalt til grød i en tykbundet gryde, ved svag varme, under låg i ca. 15 minutter. Fjern herefter låget og kog forsigtigt grøden ind, til at mælken er optaget af havrerisene.
  2. Sæt grøden på køl, når den er kogt færdig.
  3. Hæld kogende vand over mandlerne og smut og hak dem groft.
  4. Vend den afkølende grød med mascarpone, letpisket flødeskum, flormelis og de smuttede mandler.
  5. Server med kirsebærsovs
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.