Morgenboller, sandwichbrød og minipizzaer – 1 dej 3 opskrifter

Med vores opskrift på ‘1 dej – 3 opskrifter’ koncept får du i alt 8 morgenboller toppet med solsikkekerner, 6 sandwichbrød toppet med græskarkerner og 8 minipizzaer. Fyldet til pizzaerne bestemmer du helt selv. Du kan derfor bage lækkert og nemt bagværk til morgen, middag og aften med denne grunddej, og så behøver du kun tænde din ovn én gang – det kalder vi et smart bagetip!

Vores opskrift er lavet med Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel der indeholder 20% fuldkorn, så du får lidt flere af de gode fibre i bagværket – helt uden at gå på kompromis med den gode bageevne og smag, som du kender fra en almindelig hvedemel.

Prøv også vores opskrift på 1 dej 2 opskrifter – lyst hvedebrød og snoet baguette.

Se opskrift

Køkkentid
45 min

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Morgenboller, sandwichbrød og minipizzaer – 1 dej 3 opskrifter: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

3 x bagværk

1200 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
50 g gær
6 dl lunkent vand (25 °C)
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 dl olie
2 æg
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner til morgenbollerne
50 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner til sandwichstykkerne
Fyld efter eget valg til minipizzaerne

Sådan gør du

 

 1. Opløs gæren i lunkent vand, og tilsæt salt, sukker, smør, æg, og solsikkekerner.
 2. Tilsæt hvedemelet. Hold evt. lidt af melet tilbage.
 3. Ælt dejen til den er glat, smidig og elastisk.
 4. Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur i ca. 30 min.
 5. Del dejen i 3 lige store stykker, og rul dem hver ud til en pølse.
 6. Del den ene dej i 8 stykker, og form som boller.
 7. Del den næste dej i 6 stykker, og tryk dem ud til flade sandwichbrød.
 8. Del den sidste dej i 8 stykker, tril dem runde og tryk dem ud til minipizzaer.
 9. Fordel morgenbollerne, sandwichstykker og minipizzaer på hver sin bageplade med bagepapir, og lad dem stå tildækket og efterhæve i 45 minutter.
 10. Pensl morgenbollerne og sandwichstykkerne med æg eller vand, drys bollerne med solsikkekerner og sandwichstykkernerne med græskarkerner. Kom dit ønskede fyld på pizzaerne. Her har vi bagt en børnevenlig med tomatsovs i bunden og toppet med mozzarella, pepperoni og rødløg samt en lidt utraditionel med grøn pesto i bunden og tyndskårne jordskokker, bacon og oliven på toppen.
 11. Sæt pladerne med morgenbollerne og sandwichstykkerne på øverste rille og minipizzaerne på nederste rille, og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 200 °C. varmluft. Afhængig af din ovns størrelse, kan det være du skal bage morgenbollerne og sandwichstykkerne først og derefter pizzaerne.

Et godt tip: Når du bager med varmluft kan du udnytte hele ovnens plads og derved bage flere ting ad gangen. Så sparer du både tid og energi.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.