Morgenboller, sandwichbrød og minipizzaer – 1 dej 3 opskrifter

Med vores opskrift på ‘1 dej – 3 opskrifter’ koncept får du i alt 8 morgenboller toppet med solsikkekerner, 6 sandwichbrød toppet med græskarkerner og 8 minipizzaer. Fyldet til pizzaerne bestemmer du helt selv. Du kan derfor bage lækkert og nemt bagværk til morgen, middag og aften med denne grunddej, og så behøver du kun tænde din ovn én gang – det kalder vi et smart bagetip!

Vores opskrift er lavet med Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel der indeholder 20% fuldkorn, så du får lidt flere af de gode fibre i bagværket – helt uden at gå på kompromis med den gode bageevne og smag, som du kender fra en almindelig hvedemel.

Prøv også vores opskrift på 1 dej 2 opskrifter – lyst hvedebrød og snoet baguette.

Se opskrift

Køkkentid
45 min

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Morgenboller, sandwichbrød og minipizzaer – 1 dej 3 opskrifter: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

3 x bagværk

1200 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
50 g gær
6 dl lunkent vand (25 °C)
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 dl olie
2 æg
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner til morgenbollerne
50 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner til sandwichstykkerne
Fyld efter eget valg til minipizzaerne

Sådan gør du

 

  1. Opløs gæren i lunkent vand, og tilsæt salt, sukker, olie, æg, og solsikkekerner.
  2. Tilsæt hvedemelet. Hold evt. lidt af melet tilbage.
  3. Ælt dejen til den er glat, smidig og elastisk.
  4. Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur i ca. 30 min.
  5. Del dejen i 3 lige store stykker, og rul dem hver ud til en pølse.
  6. Del den ene dej i 8 stykker, og form som boller.
  7. Del den næste dej i 6 stykker, og tryk dem ud til flade sandwichbrød.
  8. Del den sidste dej i 8 stykker, tril dem runde og tryk dem ud til minipizzaer.
  9. Fordel morgenbollerne, sandwichstykker og minipizzaer på hver sin bageplade med bagepapir, og lad dem stå tildækket og efterhæve i 45 minutter.
  10. Pensl morgenbollerne og sandwichstykkerne med æg eller vand, drys bollerne med solsikkekerner og sandwichstykkernerne med græskarkerner. Kom dit ønskede fyld på pizzaerne. Her har vi bagt en børnevenlig med tomatsovs i bunden og toppet med mozzarella, pepperoni og rødløg samt en lidt utraditionel med grøn pesto i bunden og tyndskårne jordskokker, bacon og oliven på toppen.
  11. Sæt pladerne med morgenbollerne og sandwichstykkerne på øverste rille og minipizzaerne på nederste rille, og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 200 °C. varmluft. Afhængig af din ovns størrelse, kan det være du skal bage morgenbollerne og sandwichstykkerne først og derefter pizzaerne.

Et godt tip: Når du bager med varmluft kan du udnytte hele ovnens plads og derved bage flere ting ad gangen. Så sparer du både tid og energi.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.