Morgenboller, sandwichbrød og minipizzaer – 1 dej 3 opskrifter

Med vores opskrift på ‘1 dej – 3 opskrifter’ koncept får du i alt 8 morgenboller toppet med solsikkekerner, 6 sandwichbrød toppet med græskarkerner og 8 minipizzaer. Fyldet til pizzaerne bestemmer du helt selv. Du kan derfor bage lækkert og nemt bagværk til morgen, middag og aften med denne grunddej, og så behøver du kun tænde din ovn én gang – det kalder vi et smart bagetip!

Vores opskrift er lavet med Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel der indeholder 20% fuldkorn, så du får lidt flere af de gode fibre i bagværket – helt uden at gå på kompromis med den gode bageevne og smag, som du kender fra en almindelig hvedemel.

Prøv også vores opskrift på 1 dej 2 opskrifter – lyst hvedebrød og snoet baguette.

Se opskrift

Køkkentid
45 min

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Morgenboller, sandwichbrød og minipizzaer – 1 dej 3 opskrifter: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

3 x bagværk

1200 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
50 g gær
6 dl lunkent vand (25 °C)
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 dl olie
2 æg
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner til morgenbollerne
50 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner til sandwichstykkerne
Fyld efter eget valg til minipizzaerne

Sådan gør du

 

  1. Opløs gæren i lunkent vand, og tilsæt salt, sukker, smør, æg, og solsikkekerner.
  2. Tilsæt hvedemelet. Hold evt. lidt af melet tilbage.
  3. Ælt dejen til den er glat, smidig og elastisk.
  4. Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur i ca. 30 min.
  5. Del dejen i 3 lige store stykker, og rul dem hver ud til en pølse.
  6. Del den ene dej i 8 stykker, og form som boller.
  7. Del den næste dej i 6 stykker, og tryk dem ud til flade sandwichbrød.
  8. Del den sidste dej i 8 stykker, tril dem runde og tryk dem ud til minipizzaer.
  9. Fordel morgenbollerne, sandwichstykker og minipizzaer på hver sin bageplade med bagepapir, og lad dem stå tildækket og efterhæve i 45 minutter.
  10. Pensl morgenbollerne og sandwichstykkerne med æg eller vand, drys bollerne med solsikkekerner og sandwichstykkernerne med græskarkerner. Kom dit ønskede fyld på pizzaerne. Her har vi bagt en børnevenlig med tomatsovs i bunden og toppet med mozzarella, pepperoni og rødløg samt en lidt utraditionel med grøn pesto i bunden og tyndskårne jordskokker, bacon og oliven på toppen.
  11. Sæt pladerne med morgenbollerne og sandwichstykkerne på øverste rille og minipizzaerne på nederste rille, og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 200 °C. varmluft. Afhængig af din ovns størrelse, kan det være du skal bage morgenbollerne og sandwichstykkerne først og derefter pizzaerne.

Et godt tip: Når du bager med varmluft kan du udnytte hele ovnens plads og derved bage flere ting ad gangen. Så sparer du både tid og energi.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.