Sådan gør du
- Opløs gæren i lunkent vand, og tilsæt salt, sukker, olie, æg, og solsikkekerner.
- Tilsæt hvedemelet. Hold evt. lidt af melet tilbage.
- Ælt dejen til den er glat, smidig og elastisk.
- Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur i ca. 30 min.
- Del dejen i 3 lige store stykker, og rul dem hver ud til en pølse.
- Del den ene dej i 8 stykker, og form som boller.
- Del den næste dej i 6 stykker, og tryk dem ud til flade sandwichbrød.
- Del den sidste dej i 8 stykker, tril dem runde og tryk dem ud til minipizzaer.
- Fordel morgenbollerne, sandwichstykker og minipizzaer på hver sin bageplade med bagepapir, og lad dem stå tildækket og efterhæve i 45 minutter.
- Pensl morgenbollerne og sandwichstykkerne med æg eller vand, drys bollerne med solsikkekerner og sandwichstykkernerne med græskarkerner. Kom dit ønskede fyld på pizzaerne. Her har vi bagt en børnevenlig med tomatsovs i bunden og toppet med mozzarella, pepperoni og rødløg samt en lidt utraditionel med grøn pesto i bunden og tyndskårne jordskokker, bacon og oliven på toppen.
- Sæt pladerne med morgenbollerne og sandwichstykkerne på øverste rille og minipizzaerne på nederste rille, og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 200 °C. varmluft. Afhængig af din ovns størrelse, kan det være du skal bage morgenbollerne og sandwichstykkerne først og derefter pizzaerne.
Et godt tip: Når du bager med varmluft kan du udnytte hele ovnens plads og derved bage flere ting ad gangen. Så sparer du både tid og energi.