Lyst hvedebrød og snoet baguette – 1 dej 2 opskrifter

1 dej 2 opskrifter – nemmere bliver det ikke. Lav et lækkert lyst hvedebrød og en snoet baguette ud af den samme dej, og få to forskellige resultater til f.eks. tapasbordet. Med denne grunddej på et lyst hvedebrød kan du selv bestemme, hvilke typer brød, du ønsker at bage. Vi har med 1 dej udviklet 2 opskrifter på et lyst hvedebrød og en snoet baguette smurt med en lækker, grøn pesto for endnu mere smag i dit flute.

Bliv inspireret og find flere lækre opskrifter på hjemmebagt brød her.

 

 

Se opskrift

Køkkentid
30 min

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 lyst hvedebrød og 1 snoet baguette

425 g Valsemøllen Dansk  Hvedemel
150 g Valsemøllen Ølandshvedemel
150 g ristede Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
12 g Valsemøllen Bageenzym   
3 tsk. Salt
10 g Gær
4 dl Vand
4 spsk. Pesto

 

 

Sådan gør du

  1. Tilsæt alle ingredienserne i en skål, og ælt dejen i 10-12 minutter med hænderne eller en røremaskine.
  2. Lad dejen hæve i ca. 15 minutter, og del herefter dejen i to stykker. Du skal bruge mere dej til brødet end baguetten.

Lyst hvedebrød:

  1. Form dejen til et aflangt brød, og placer det på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  3. Forvarm ovnen til 240°C (varmluft 220°C).
  4. Sigt brødet med ølandshvedemel, og rids overfladen med en skarp kniv ved at lave to snit på skrå.
  5. Skru ovnen ned til 210°C, (varmluft 190°C) og bag brødet i 30-35 minutter til det er gyldent.
  6. Lad brødet afkøle på en bagerist.

Snoet baguette:

  1. Tag den anden del af dejen, og vend dejen ud på et meldrysset bord.
  2. Del dejen i 2 lige store dele.
  3. Rul begge deje ud til et rektangel på ca. 2-3 mm tykkelse.
  4. Smør pesto ud på dejen. Rul dem sammen til 2 ’roulader’.
  5. Klip eller skær et snit ned igennem rullerne 3/4 på den lange led, så dejen stadig hænger sammen i den ene ende.
  6. Flet/sno de to dejstrimler, og klem dejen sammen i enderne, så fletningen lukkes.
  7. Lad din baguette hæve tildækket i ca. 45 minutter.
  8. Forvarm ovnen til 240°C (varmluft 220°C).
  9. Skru ovnen ned til 210°C, (varmluft 190°C) og bag baguetten i 20-25 minutter til det er gyldent.
  10. Lad det afkøle på en bagerist.

Et godt tip: Erstat pestoen med en hjemmerørt hvidløgssmør i stedet, og server et smukt, snoet hvidløgsflute.