Sådan gør du
- Tilsæt alle ingredienserne i en skål, og ælt dejen i 10-12 minutter med hænderne eller en røremaskine.
- Lad dejen hæve i ca. 15 minutter, og del herefter dejen i to stykker. Du skal bruge mere dej til brødet end baguetten.
Lyst hvedebrød:
- Form dejen til et aflangt brød, og placer det på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
- Forvarm ovnen til 240°C (varmluft 220°C).
- Sigt brødet med ølandshvedemel, og rids overfladen med en skarp kniv ved at lave to snit på skrå.
- Skru ovnen ned til 210°C, (varmluft 190°C) og bag brødet i 30-35 minutter til det er gyldent.
- Lad brødet afkøle på en bagerist.
Snoet baguette:
- Tag den anden del af dejen, og vend dejen ud på et meldrysset bord.
- Del dejen i 2 lige store dele.
- Rul begge deje ud til et rektangel på ca. 2-3 mm tykkelse.
- Smør pesto ud på dejen. Rul dem sammen til 2 ’roulader’.
- Klip eller skær et snit ned igennem rullerne 3/4 på den lange led, så dejen stadig hænger sammen i den ene ende.
- Flet/sno de to dejstrimler, og klem dejen sammen i enderne, så fletningen lukkes.
- Lad din baguette hæve tildækket i ca. 45 minutter.
- Forvarm ovnen til 240°C (varmluft 220°C).
- Skru ovnen ned til 210°C, (varmluft 190°C) og bag baguetten i 20-25 minutter til det er gyldent.
- Lad det afkøle på en bagerist.
Et godt tip: Erstat pestoen med en hjemmerørt hvidløgssmør i stedet, og server et smukt, snoet hvidløgsflute.