Lyst hvedebrød og snoet baguette – 1 dej 2 opskrifter

1 dej 2 opskrifter – nemmere bliver det ikke. Lav et lækkert lyst hvedebrød og en snoet baguette ud af den samme dej, og få to forskellige resultater til f.eks. tapasbordet. Med denne grunddej på et lyst hvedebrød kan du selv bestemme, hvilke typer brød, du ønsker at bage. Vi har med 1 dej udviklet 2 opskrifter på et lyst hvedebrød og en snoet baguette smurt med en lækker, grøn pesto for endnu mere smag i dit flute.

Bliv inspireret og find flere lækre opskrifter på hjemmebagt brød her.

 

 

Se opskrift

Køkkentid
30 min

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Sådan gør du

  1. Tilsæt alle ingredienserne i en skål, og ælt dejen i 10-12 minutter med hænderne eller en røremaskine.
  2. Lad dejen hæve i ca. 15 minutter, og del herefter dejen i to stykker. Du skal bruge mere dej til brødet end baguetten.

Lyst hvedebrød:

  1. Form dejen til et aflangt brød, og placer det på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  3. Forvarm ovnen til 240°C (varmluft 220°C).
  4. Sigt brødet med ølandshvedemel, og rids overfladen med en skarp kniv ved at lave to snit på skrå.
  5. Skru ovnen ned til 210°C, (varmluft 190°C) og bag brødet i 30-35 minutter til det er gyldent.
  6. Lad brødet afkøle på en bagerist.

Snoet baguette:

  1. Tag den anden del af dejen, og vend dejen ud på et meldrysset bord.
  2. Del dejen i 2 lige store dele.
  3. Rul begge deje ud til et rektangel på ca. 2-3 mm tykkelse.
  4. Smør pesto ud på dejen. Rul dem sammen til 2 ’roulader’.
  5. Klip eller skær et snit ned igennem rullerne 3/4 på den lange led, så dejen stadig hænger sammen i den ene ende.
  6. Flet/sno de to dejstrimler, og klem dejen sammen i enderne, så fletningen lukkes.
  7. Lad din baguette hæve tildækket i ca. 45 minutter.
  8. Forvarm ovnen til 240°C (varmluft 220°C).
  9. Skru ovnen ned til 210°C, (varmluft 190°C) og bag baguetten i 20-25 minutter til det er gyldent.
  10. Lad det afkøle på en bagerist.

Et godt tip: Erstat pestoen med en hjemmerørt hvidløgssmør i stedet, og server et smukt, snoet hvidløgsflute.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.