Lyst hvedebrød og snoet baguette – 1 dej 2 opskrifter

1 dej 2 opskrifter – nemmere bliver det ikke. Lav et lækkert lyst hvedebrød og en snoet baguette ud af den samme dej, og få to forskellige resultater til f.eks. tapasbordet. Med denne grunddej på et lyst hvedebrød kan du selv bestemme, hvilke typer brød, du ønsker at bage. Vi har med 1 dej udviklet 2 opskrifter på et lyst hvedebrød og en snoet baguette smurt med en lækker, grøn pesto for endnu mere smag i dit flute.

Bliv inspireret og find flere lækre opskrifter på hjemmebagt brød her.

 

 

Se opskrift

Køkkentid
30 min

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 lyst hvedebrød og 1 snoet baguette

425 g Valsemøllen Dansk  Hvedemel
150 g Valsemøllen Ølandshvedemel
150 g ristede Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
12 g Valsemøllen Bageenzym   
3 tsk. Salt
10 g Gær
4 dl Vand
4 spsk. Pesto

 

 

Sådan gør du

  1. Tilsæt alle ingredienserne i en skål, og ælt dejen i 10-12 minutter med hænderne eller en røremaskine.
  2. Lad dejen hæve i ca. 15 minutter, og del herefter dejen i to stykker. Du skal bruge mere dej til brødet end baguetten.

Lyst hvedebrød:

  1. Form dejen til et aflangt brød, og placer det på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  3. Forvarm ovnen til 240°C (varmluft 220°C).
  4. Sigt brødet med ølandshvedemel, og rids overfladen med en skarp kniv ved at lave to snit på skrå.
  5. Skru ovnen ned til 210°C, (varmluft 190°C) og bag brødet i 30-35 minutter til det er gyldent.
  6. Lad brødet afkøle på en bagerist.

Snoet baguette:

  1. Tag den anden del af dejen, og vend dejen ud på et meldrysset bord.
  2. Del dejen i 2 lige store dele.
  3. Rul begge deje ud til et rektangel på ca. 2-3 mm tykkelse.
  4. Smør pesto ud på dejen. Rul dem sammen til 2 ’roulader’.
  5. Klip eller skær et snit ned igennem rullerne 3/4 på den lange led, så dejen stadig hænger sammen i den ene ende.
  6. Flet/sno de to dejstrimler, og klem dejen sammen i enderne, så fletningen lukkes.
  7. Lad din baguette hæve tildækket i ca. 45 minutter.
  8. Forvarm ovnen til 240°C (varmluft 220°C).
  9. Skru ovnen ned til 210°C, (varmluft 190°C) og bag baguetten i 20-25 minutter til det er gyldent.
  10. Lad det afkøle på en bagerist.

Et godt tip: Erstat pestoen med en hjemmerørt hvidløgssmør i stedet, og server et smukt, snoet hvidløgsflute.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.