Kerneboller

Kerneboller med masser af smag fra frø og kerner og det saftige element fra gulerødder er en skøn koldhævet bolle.

Lav de lækre koldhævede kerneboller med masser af gulerødder og frø og kerner, en perfekt bolle til morgenbordet eller en hyggelig eftermiddagstund.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
8 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kerneboller: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Fremgangsmåde

Om aftenen

  1. Riv gulerødderne groft på et rivejern.
  2. Opløs gæren i vandet sammen med honning, og tilsæt frø, kerner og revet gulerod.
  3. Tilsæt mel, og til sidst salt, og rør dejen grundigt sammen, til dejen har en konsistens som tyk grød.
  4. Blandingen sættes på køl natten over i 8-12 timer. Enten med et vådt viskestykke, film eller låg over, så fugten holdes inde i skålen.

Om morgenen

  1. Ovnen tændes og varmes op til 240°C (225°C varmluft).
  2. Dejen tages ud af køleskabet, bollerne formes og placeres på en bageplade vha. 2 skeer. Det er nemmest, hvis man efter hver bolle dypper skeerne i vand, så dejen ikke klistrer så meget til skeerne.
  3. Bland kerneblandingen, pensl bollerne med æg, og drys med et generøst lag kerneblanding på hver bolle.
  4. Bollerne bages i den forvarmede ovn i ca. 13-15 minutter, til de er gyldne, og lyder hule, når man banker på undersiden. Hold øje, alle ovne er forskellige.
  5. Lad bollerne køle en smule af på en bagerist, inden de skæres over.

Udviklet i samarbejde med Grødgrisen.

 

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.