Kerneboller

Kerneboller med masser af smag fra frø, kerner og saftige gulerødder. De er nemme at bage, da dejen ikke skal æltes og de koldhæver over natten.

Lav de lækre koldhævede kerneboller med masser af gulerødder og frø og kerner, når du vil forkæle gæsterne ved mordenbordet. De saftige gulerødder giver gode saftige boller. Alle vil elske disse nemme koldhævede boller. De skønne kerneboller kan også sagtens spises til en hyggelig eftermiddagstund.

Se opskrift
kerneboller

Køkkentid
25 min.

Ventetid
8 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kerneboller: 4 ud af 5 baseret på 13 anmeldelser

Sådan gør du

Om aftenen

  1. Riv gulerødderne groft på et rivejern.
  2. Opløs gæren i vandet sammen med honning, og tilsæt frø, kerner og revet gulerod.
  3. Tilsæt mel, og til sidst salt, og rør dejen grundigt sammen, til dejen har en konsistens som tyk grød.
  4. Blandingen sættes på køl natten over i 8-12 timer. Enten med et vådt viskestykke, film eller låg over, så fugten holdes inde i skålen.

Om morgenen

  1. Ovnen tændes og varmes op til 240°C (225°C varmluft).
  2. Dejen tages ud af køleskabet, bollerne formes og placeres på en bageplade vha. 2 skeer. Det er nemmest, hvis man efter hver bolle dypper skeerne i vand, så dejen ikke klistrer så meget til skeerne.
  3. Bland kerneblandingen, pensl bollerne med æg, og drys med et generøst lag kerneblanding på hver bolle.
  4. Bollerne bages i den forvarmede ovn i ca. 13-15 minutter, til de er gyldne, og lyder hule, når man banker på undersiden. Hold øje, alle ovne er forskellige.
  5. Lad bollerne køle en smule af på en bagerist, inden de skæres over.

 

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.