Kerneboller

Kerneboller med masser af smag fra frø, kerner og saftige gulerødder. De er nemme at bage, da dejen ikke skal æltes og de koldhæver over natten.

Lav de lækre koldhævede kerneboller med masser af gulerødder og frø og kerner, når du vil forkæle gæsterne ved mordenbordet. De saftige gulerødder giver gode saftige boller. Alle vil elske disse nemme koldhævede boller. De skønne kerneboller kan også sagtens spises til en hyggelig eftermiddagstund.

Se opskrift
kerneboller

Køkkentid
25 min.

Ventetid
8 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kerneboller: 4 ud af 5 baseret på 41 anmeldelser

Sådan gør du

Om aftenen

  1. Riv gulerødderne groft på et rivejern.
  2. Opløs gæren i vandet sammen med honning, og tilsæt frø, kerner og revet gulerod.
  3. Tilsæt mel, og til sidst salt, og rør dejen grundigt sammen, til dejen har en konsistens som tyk grød.
  4. Blandingen sættes på køl natten over i 8-12 timer. Enten med et vådt viskestykke, film eller låg over, så fugten holdes inde i skålen.

Om morgenen

  1. Ovnen tændes og varmes op til 240°C (225°C varmluft).
  2. Dejen tages ud af køleskabet, bollerne formes og placeres på en bageplade vha. 2 skeer. Det er nemmest, hvis man efter hver bolle dypper skeerne i vand, så dejen ikke klistrer så meget til skeerne.
  3. Bland kerneblandingen, pensl bollerne med æg, og drys med et generøst lag kerneblanding på hver bolle.
  4. Bollerne bages i den forvarmede ovn i ca. 13-15 minutter, til de er gyldne, og lyder hule, når man banker på undersiden. Hold øje, alle ovne er forskellige.
  5. Lad bollerne køle en smule af på en bagerist, inden de skæres over.