Kerneboller

Kerneboller med masser af smag fra frø, kerner og saftige gulerødder. De er nemme at bage, da dejen ikke skal æltes og de koldhæver over natten.

Lav de lækre koldhævede kerneboller med masser af gulerødder og frø og kerner, når du vil forkæle gæsterne ved mordenbordet. De saftige gulerødder giver gode saftige boller. Alle vil elske disse nemme koldhævede boller. De skønne kerneboller kan også sagtens spises til en hyggelig eftermiddagstund.

Se opskrift
kerneboller

Køkkentid
25 min.

Ventetid
8 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kerneboller: 4 ud af 5 baseret på 40 anmeldelser

Sådan gør du

Om aftenen

  1. Riv gulerødderne groft på et rivejern.
  2. Opløs gæren i vandet sammen med honning, og tilsæt frø, kerner og revet gulerod.
  3. Tilsæt mel, og til sidst salt, og rør dejen grundigt sammen, til dejen har en konsistens som tyk grød.
  4. Blandingen sættes på køl natten over i 8-12 timer. Enten med et vådt viskestykke, film eller låg over, så fugten holdes inde i skålen.

Om morgenen

  1. Ovnen tændes og varmes op til 240°C (225°C varmluft).
  2. Dejen tages ud af køleskabet, bollerne formes og placeres på en bageplade vha. 2 skeer. Det er nemmest, hvis man efter hver bolle dypper skeerne i vand, så dejen ikke klistrer så meget til skeerne.
  3. Bland kerneblandingen, pensl bollerne med æg, og drys med et generøst lag kerneblanding på hver bolle.
  4. Bollerne bages i den forvarmede ovn i ca. 13-15 minutter, til de er gyldne, og lyder hule, når man banker på undersiden. Hold øje, alle ovne er forskellige.
  5. Lad bollerne køle en smule af på en bagerist, inden de skæres over.

 

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.