Kerneboller

Kerneboller med masser af smag fra frø og kerner og det saftige element fra gulerødder er en skøn koldhævet bolle.

Lav de lækre koldhævede kerneboller med masser af gulerødder og frø og kerner, en perfekt bolle til morgenbordet eller en hyggelig eftermiddagstund.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
8 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kerneboller: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Fremgangsmåde

Om aftenen

  1. Riv gulerødderne groft på et rivejern.
  2. Opløs gæren i vandet sammen med honning, og tilsæt frø, kerner og revet gulerod.
  3. Tilsæt mel, og til sidst salt, og rør dejen grundigt sammen, til dejen har en konsistens som tyk grød.
  4. Blandingen sættes på køl natten over i 8-12 timer. Enten med et vådt viskestykke, film eller låg over, så fugten holdes inde i skålen.

Om morgenen

  1. Ovnen tændes og varmes op til 240°C (225°C varmluft).
  2. Dejen tages ud af køleskabet, bollerne formes og placeres på en bageplade vha. 2 skeer. Det er nemmest, hvis man efter hver bolle dypper skeerne i vand, så dejen ikke klistrer så meget til skeerne.
  3. Bland kerneblandingen, pensl bollerne med æg, og drys med et generøst lag kerneblanding på hver bolle.
  4. Bollerne bages i den forvarmede ovn i ca. 13-15 minutter, til de er gyldne, og lyder hule, når man banker på undersiden. Hold øje, alle ovne er forskellige.
  5. Lad bollerne køle en smule af på en bagerist, inden de skæres over.

Udviklet i samarbejde med Grødgrisen.