Koldhævede græskarboller med græskarkerner

Koldhævede græskarboller med revet græskar, der giver en skøn blød konsistens og holder bollerne mere fugtige. De er svampede og bløde, men med en sprød overflade.

Disse koldhævede græskarboller er skønne både på morgenbordet og til eftermiddagshyggen.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
12 t. 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 12 boller

400 g græskar, groftrevet (f.eks. Butternut eller Hokkaido)
5 dl koldt vand
10 g gær
1 dl Valsemøllen økologiske græskarkerner
400 g Valsemøllen hvedemel
300 g Valsemøllen grahamsmel
1 spsk salt
1 æg til pensling

Pynt
1 dl Valsemøllen økologiske græskarkerner

Fremgangsmåde

Dag 1:

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt revet græskarkød, græskarkerner og salt.
  2. Tilsæt langsomt begge meltyper, og ælt dejen til du har en fast dej – dog må den gerne være klistret, men ikke flydende.
  3. Sæt dejen på køl med et fugtigt viskestykke over – gerne 12 timer.

Dag 2:

  1. Tænd ovnen på 200° varmluft og lad ovnen varme helt op.
  2. Drys mel ud på bordet og vend dejen ud på bordet.
  3. Lav en bageplade, beklædt med bagepapir klar.
  4. Del dejen, evt. med en spatel til 12 boller og læg dem forsigtigt hen på bagepapiret.
  5. Pensl bollerne med æg og drys med hakkede græskarkerner.
  6. Bag bollerne i ca. 20-25 minutter, til de er lettere gyldne.

Serveringsforslag: Hummus i skål med ristede græskarkerner ovenpå

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Charlotte

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.