Koldhævede græskarboller med græskarkerner

Koldhævede græskarboller er bagt med revet græskar, der giver en skøn, blød konsistens og holder bollerne mere fugtige. Bollerne er svampede og bløde, men med en sprød overflade.

Prøver du også at få nogle flere grøntsager indenbords, er disse boller super gode. Du kender måske allerede de klassiske gulerodsboller eller boller med squash. De koldhævede græskarboller er fyldt med det sunde græskar. Det giver bollerne en let sødme og en blød konsistens, der gør, at de er skønne både på morgenbordet, til eftermiddagshyggen eller til efterårets halloween-arrangementer. Både børn og voksne vil elske de saftige boller med det søde græskar.

Se opskrift
koldhævede græskarboller

Køkkentid
15 min.

Ventetid
12 t. 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede græskarboller med græskarkerner: 5 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1:

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt revet græskarkød, græskarkerner og salt.
  2. Tilsæt langsomt begge meltyper, og ælt dejen til du har en fast dej – dog må den gerne være klistret, men ikke flydende.
  3. Sæt dejen på køl med et fugtigt viskestykke over – gerne 12 timer.

Dag 2:

  1. Tænd ovnen på 200° varmluft og lad ovnen varme helt op.
  2. Drys mel ud på bordet og vend dejen ud på bordet.
  3. Lav en bageplade, beklædt med bagepapir klar.
  4. Del dejen, evt. med en spatel til 12 boller og læg dem forsigtigt hen på bagepapiret.
  5. Pensl bollerne med æg og drys med hakkede græskarkerner.
  6. Bag bollerne i ca. 20-25 minutter, til de er lettere gyldne.

Et god tip: Græskar hører efteråret til. Hvis du ikke kan få græskar, kan du også fx erstatte de søde boller med squash. Server de koldhævede græskarboller med hummus i skål toppet med ristede græskarkerner ovenpå.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.