Koldhævede græskarboller med græskarkerner

Koldhævede græskarboller er bagt med revet græskar, der giver en skøn, blød konsistens og holder bollerne mere fugtige. Bollerne er svampede og bløde, men med en sprød overflade.

Prøver du også at få nogle flere grøntsager indenbords, er disse boller super gode. Du kender måske allerede de klassiske gulerodsboller eller boller med squash. De koldhævede græskarboller er fyldt med det sunde græskar. Det giver bollerne en let sødme og en blød konsistens, der gør, at de er skønne både på morgenbordet, til eftermiddagshyggen eller til efterårets halloween-arrangementer. Både børn og voksne vil elske de saftige boller med det søde græskar.

Se opskrift
koldhævede græskarboller

Køkkentid
15 min.

Ventetid
12 t. 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede græskarboller med græskarkerner: 5 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1:

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt revet græskarkød, græskarkerner og salt.
  2. Tilsæt langsomt begge meltyper, og ælt dejen til du har en fast dej – dog må den gerne være klistret, men ikke flydende.
  3. Sæt dejen på køl med et fugtigt viskestykke over – gerne 12 timer.

Dag 2:

  1. Tænd ovnen på 200° varmluft og lad ovnen varme helt op.
  2. Drys mel ud på bordet og vend dejen ud på bordet.
  3. Lav en bageplade, beklædt med bagepapir klar.
  4. Del dejen, evt. med en spatel til 12 boller og læg dem forsigtigt hen på bagepapiret.
  5. Pensl bollerne med æg og drys med hakkede græskarkerner.
  6. Bag bollerne i ca. 20-25 minutter, til de er lettere gyldne.

Et god tip: Græskar hører efteråret til. Hvis du ikke kan få græskar, kan du også fx erstatte de søde boller med squash. Server de koldhævede græskarboller med hummus i skål toppet med ristede græskarkerner ovenpå.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.