Koldhævede græskarboller med græskarkerner

Koldhævede græskarboller er bagt med revet græskar, der giver en skøn, blød konsistens og holder bollerne mere fugtige. Bollerne er svampede og bløde, men med en sprød overflade.

Prøver du også at få nogle flere grøntsager indenbords, er disse boller super gode. Du kender måske allerede de klassiske gulerodsboller eller boller med squash. De koldhævede græskarboller er fyldt med det sunde græskar. Det giver bollerne en let sødme og en blød konsistens, der gør, at de er skønne både på morgenbordet, til eftermiddagshyggen eller til efterårets halloween-arrangementer. Både børn og voksne vil elske de saftige boller med det søde græskar.

Se opskrift
koldhævede græskarboller

Køkkentid
15 min.

Ventetid
12 t. 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede græskarboller med græskarkerner: 5 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

12 boller

400 g græskar, groftrevet (f.eks. Butternut eller Hokkaido)
5 dl koldt vand
10 g gær
1 dl Valsemøllen økologiske græskarkerner
400 g Valsemøllen hvedemel
300 g Valsemøllen grahamsmel
1 spsk salt
1 æg til pensling

Pynt
1 dl Valsemøllen økologiske græskarkerner

Sådan gør du

Dag 1:

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt revet græskarkød, græskarkerner og salt.
  2. Tilsæt langsomt begge meltyper, og ælt dejen til du har en fast dej – dog må den gerne være klistret, men ikke flydende.
  3. Sæt dejen på køl med et fugtigt viskestykke over – gerne 12 timer.

Dag 2:

  1. Tænd ovnen på 200° varmluft og lad ovnen varme helt op.
  2. Drys mel ud på bordet og vend dejen ud på bordet.
  3. Lav en bageplade, beklædt med bagepapir klar.
  4. Del dejen, evt. med en spatel til 12 boller og læg dem forsigtigt hen på bagepapiret.
  5. Pensl bollerne med æg og drys med hakkede græskarkerner.
  6. Bag bollerne i ca. 20-25 minutter, til de er lettere gyldne.

Et god tip: Græskar hører efteråret til. Hvis du ikke kan få græskar, kan du også fx erstatte de søde boller med squash. Server de koldhævede græskarboller med hummus i skål toppet med ristede græskarkerner ovenpå.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.