Koldhævede græskarboller med græskarkerner

Koldhævede græskarboller er bagt med revet græskar, der giver en skøn, blød konsistens og holder bollerne mere fugtige. Bollerne er svampede og bløde, men med en sprød overflade.

Prøver du også at få nogle flere grøntsager indenbords, er disse boller super gode. Du kender måske allerede de klassiske gulerodsboller eller boller med squash. De koldhævede græskarboller er fyldt med det sunde græskar. Det giver bollerne en let sødme og en blød konsistens, der gør, at de er skønne både på morgenbordet, til eftermiddagshyggen eller til efterårets halloween-arrangementer. Både børn og voksne vil elske de saftige boller med det søde græskar.

Se opskrift
koldhævede græskarboller

Køkkentid
15 min.

Ventetid
12 t. 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Sådan gør du

Dag 1:

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt revet græskarkød, græskarkerner og salt.
  2. Tilsæt langsomt begge meltyper, og ælt dejen til du har en fast dej – dog må den gerne være klistret, men ikke flydende.
  3. Sæt dejen på køl med et fugtigt viskestykke over – gerne 12 timer.

Dag 2:

  1. Tænd ovnen på 200° varmluft og lad ovnen varme helt op.
  2. Drys mel ud på bordet og vend dejen ud på bordet.
  3. Lav en bageplade, beklædt med bagepapir klar.
  4. Del dejen, evt. med en spatel til 12 boller og læg dem forsigtigt hen på bagepapiret.
  5. Pensl bollerne med æg og drys med hakkede græskarkerner.
  6. Bag bollerne i ca. 20-25 minutter, til de er lettere gyldne.

Et god tip: Græskar hører efteråret til. Hvis du ikke kan få græskar, kan du også fx erstatte de søde boller med squash. Server de koldhævede græskarboller med hummus i skål toppet med ristede græskarkerner ovenpå.