Bananboller med chokolade

De lækreste bløde, sprøde og søde bananboller med chokolade. Bollerne er udviklet af dygtige madblogger Maria Vestergaard.

Mangler du også nogle gange en sød snack, så prøv disse bananboller. Der er ikke noget sukker i, de er kun sødet af banan og lækre chokoladestykker. Bananbollerne er perfekte til både børn og voksne. Server dem i stedet for kage til klassen, giv den med i madpakken som snack eller spis dem til eftermiddagshyggen.

Se opskrift
bananboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bananboller med chokolade: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

til ca. 12 boller

3 dl lunken vand

25 g gær

1 dl naturel yoghurt (eller andet surmælksprodukt)

1 tsk. Salt

1 spsk. honning

2 modne bananer

75 g mørk chokolade

125 g havregryn

550 g Valsemøllen hvedemel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i lunkent vand.
  2. Tilsæt yoghurt, salt og honning, og rør godt rundt til alt er opløst.
  3. Mos bananerne og hak chokoladen, og kom det i dejen sammen med havregrynene.
  4. Tilsæt herefter mel lidt ad gangen og rør godt rundt i dejen til den er ensartet. Dejen skal være forholdsvis ”våd” i konsistensen.
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 ½ time.
  6. Placer med to skeer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bag bollerne i en forvarmet ovn 220°C  (varmluft 200°C) ovn i ca. 20 min.

Et godt tip: Skal dine bananboller være helt uden sukker, kan du også sagtens udelade chokoladestykkerne.