Bananboller med chokolade

De lækreste bløde, sprøde og søde bananboller med chokolade. Bollerne er udviklet af dygtige madblogger Maria Vestergaard.

Mangler du også nogle gange en sød snack, så prøv disse bananboller. Der er ikke noget sukker i, de er kun sødet af banan og lækre chokoladestykker. Bananbollerne er perfekte til både børn og voksne. Server dem i stedet for kage til klassen, giv den med i madpakken som snack eller spis dem til eftermiddagshyggen.

Se opskrift
bananboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bananboller med chokolade: 3 ud af 5 baseret på 15 anmeldelser

Opskrift

ca. 12 boller

3 dl lunken vand

25 g gær

1 dl naturel yoghurt (eller andet surmælksprodukt)

1 tsk. Salt

1 spsk. honning

2 modne bananer

75 g mørk chokolade

125 g havregryn

550 g Valsemøllen hvedemel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i lunkent vand.
  2. Tilsæt yoghurt, salt og honning, og rør godt rundt til alt er opløst.
  3. Mos bananerne og hak chokoladen, og kom det i dejen sammen med havregrynene.
  4. Tilsæt herefter mel lidt ad gangen og rør godt rundt i dejen til den er ensartet. Dejen skal være forholdsvis ”våd” i konsistensen.
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 ½ time.
  6. Placer med to skeer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bag bollerne i en forvarmet ovn 220°C  (varmluft 200°C) ovn i ca. 20 min.

Et godt tip: Skal dine bananboller være helt uden sukker, kan du også sagtens udelade chokoladestykkerne.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.