Bagels – Bageblanding

En saftig bagel går man aldrig galt i byen med. De er slet ikke svære at bage selv, især ikke når du bruger Valsemøllen Grovboller Bageblanding. Det giver gode, grove sandwichbrød, på ingen tid.

Hvis du ikke har prøvet at bage dine egne bagels, kan vi anbefale dig at prøve. Resultatet bliver skønt, og giver nogle mættende brød med fuldkorn. Krummen bliver sej, fordi brødet bliver kogt inden det bliver bagt. Du kan toppe dine bagels med frø, kerner, krydderurter, revet ost eller måske soltørret tomat, for at give dem et ekstra twist. Det ikoniske brød med hul i midten kan fyldes med alverdens pålæg. Prøv fx den klassiske med flødeost og laks eller fyld den ala en club sandwich med kylling, bacon og karrydressing. Bag bagels til picnicturen eller madpakken. Det vil bringe glæde hos både store og små.

Se opskrift
bagels

Køkkentid
1 t 15 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

16-18 stk.

1 ps. Valsemøllen Grovboller
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
5 dl lunkent vand (30°C)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Del dejen i 16 – 18 lige store stykker, og form dem til boller.
  4. Dyp fingrene i solsikke eller olivenolie og sæt tommelfingeren gennem midten af hver dejkugle, så der bliver et hul i midten. Træk ud i dejen og udvid hullet til ca. 4 cm.
  5. Sæt bagels på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 30 minutter ved stuetemperatur.
  6. Kog en stor gryde med vand op.
  7. Kog to bagels ad gangen i 2 min. på hver side – brug eventuelt en hulske til at sænke dem ned i vandet og til at få dem op igen.
  8. Pensl med æg og dyppes evt. i topping fx kerner eller revet ost.
  9. Bag ved 210˚C (varmluft 190°C) i ca. 20 minutter.