Bagels – Bageblanding

En saftig bagel går man aldrig galt i byen med. De er slet ikke svære at bage selv, især ikke når du bruger Valsemøllen Grovboller Bageblanding. Det giver gode, grove sandwichbrød, på ingen tid.

Hvis du ikke har prøvet at bage dine egne bagels, kan vi anbefale dig at prøve. Resultatet bliver skønt, og giver nogle mættende brød med fuldkorn. Krummen bliver sej, fordi brødet bliver kogt inden det bliver bagt. Du kan toppe dine bagels med frø, kerner, krydderurter, revet ost eller måske soltørret tomat, for at give dem et ekstra twist. Det ikoniske brød med hul i midten kan fyldes med alverdens pålæg. Prøv fx den klassiske med flødeost og laks eller fyld den ala en club sandwich med kylling, bacon og karrydressing. Bag bagels til picnicturen eller madpakken. Det vil bringe glæde hos både store og små.

Se opskrift
bagels

Køkkentid
1 t 15 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

16-18 stk.

1 ps. Valsemøllen Grovboller
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
5 dl lunkent vand (30°C)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Del dejen i 16 – 18 lige store stykker, og form dem til boller.
  4. Dyp fingrene i solsikke eller olivenolie og sæt tommelfingeren gennem midten af hver dejkugle, så der bliver et hul i midten. Træk ud i dejen og udvid hullet til ca. 4 cm.
  5. Sæt bagels på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 30 minutter ved stuetemperatur.
  6. Kog en stor gryde med vand op.
  7. Kog to bagels ad gangen i 2 min. på hver side – brug eventuelt en hulske til at sænke dem ned i vandet og til at få dem op igen.
  8. Pensl med æg og dyppes evt. i topping fx kerner eller revet ost.
  9. Bag ved 210˚C (varmluft 190°C) i ca. 20 minutter.
+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.