Rustikke manitobastykker

Lav dine egne sprøde manitobastykker med Valsemøllen Manitoba hvedemel. De saftige og luftige boller er gode både på morgenbordet, som som sandwichbrød i madpakken.

Hvis du mangler nogle enkle boller, der er nemme at bage, bør du prøve de lækre manitobastykker. Stykkerne er bagt med den proteinrige manitoba hvedemel, der giver dig et saftigt og luftigt resultat.

Se opskrift
manitobastykker

Køkkentid
40 min.

Ventetid
3 t 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rustikke manitobastykker: 3 ud af 5 baseret på 148 anmeldelser

Opskrift

20 boller

25 g gær
8 dl vand (koldt)
1 kg Valsemøllen Manitoba Hvedemel
4 tsk. salt

Sådan gør du

 1. Opløs gæren i det kolde vand og derefter tilsæt mel.
 2. Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
 3. Tilsæt salt til dejen, og ælt yderligere i 2 min., til dejen er glat og elastisk.
 4. Hæld dejen over i en olieret skål og lad dejen hæve i 1-2 timer i køleskab, helst natten over, det giver brødet mere smag.
 5. Fordel lidt hvedemel på bordet og hæld dejen ud herpå. Fold dejen sammen – gerne flere gange således dejen bliver stram.
 6. Del dejen i 20 lige store stykker og form dejstykkerne til boller.
 7. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
 8. Lad bollerne hæve tildækket i 60 minutter et lunt sted.
 9. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220°C  (varmluft 200°C) på midterste rille i ca. 20 minutter.
 10. Lad bollerne køle af på en bagerist.
+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.