Rustikke manitobastykker

Lav dine egne sprøde manitobastykker med Valsemøllen Manitoba hvedemel. De saftige og luftige boller er gode både på morgenbordet, som som sandwichbrød i madpakken.

Hvis du mangler nogle enkle boller, der er nemme at bage, bør du prøve de lækre manitobastykker. Stykkerne er bagt med den proteinrige manitoba hvedemel, der giver dig et saftigt og luftigt resultat.

Se opskrift
manitobastykker

Køkkentid
40 min.

Ventetid
3 t 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rustikke manitobastykker: 3 ud af 5 baseret på 94 anmeldelser

Opskrift

20 boller

25 g gær
8 dl vand (koldt)
1 kg Valsemøllen Manitoba Hvedemel
4 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det kolde vand og derefter tilsæt mel.
  2. Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
  3. Tilsæt salt til dejen, og ælt yderligere i 2 min., til dejen er glat og elastisk.
  4. Hæld dejen over i en olieret skål og lad dejen hæve i 1-2 timer i køleskab, helst natten over, det giver brødet mere smag.
  5. Fordel lidt hvedemel på bordet og hæld dejen ud herpå. Fold dejen sammen – gerne flere gange således dejen bliver stram.
  6. Del dejen i 20 lige store stykker og form dejstykkerne til boller.
  7. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
  8. Lad bollerne hæve tildækket i 60 minutter et lunt sted.
  9. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220°C  (varmluft 200°C) på midterste rille i ca. 20 minutter.
  10. Lad bollerne køle af på en bagerist.