Rustikke Manitoba Stykker

Lav dine egne sprøde Manitoba stykker med Valsemøllen Manitoba-hvedemel

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
3 t 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rustikke Manitoba Stykker: 3 ud af 5 baseret på 54 anmeldelser

Opskrift

til 20 boller

25 g gær
8 dl vand (koldt)
1 kg Valsemøllen Manitoba Hvedemel
4 tsk. salt

Brugt i opskriften

Fremgangmåde

  1. Opløs gæren i det kolde vand og derefter tilsæt mel.
  2. Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
  3. Tilsæt salt til dejen, og ælt yderligere i 2 min., til dejen er glat og elastisk.
  4. Hæld dejen over i en olieret skål og lad dejen hæve i 1-2 timer i køleskab, helst natten over, det giver brødet mere smag.
  5. Fordel lidt hvedemel på bordet og hæld dejen ud herpå. Fold dejen sammen – gerne flere gange således dejen bliver stram.
  6. Del dejen i 20 lige store stykker og form dejstykkerne til boller.
  7. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
  8. Lad bollerne hæve tildækket i 60 minutter et lunt sted.
  9. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220 °C  (varmluft 200 °C) på midterste rille i ca. 20 minutter.
  10. Lad bollerne køle af på en bagerist.