Bagels med fuldkorn

Du kender måske de saftige bagels smurt med cream cheese, den såkaldte New York Bagel. Og de er nemme at bage selv. Bagels med fuldkorn er saftige og mættende, som er svære at modstå.

Mangler du ny inspiration inden for bagning? Så synes vi, at du bør prøve at bage disse lækre bagels med fuldkorn. Bagværket med hullet i midten, som skal koges inden det skal bages. Det lyder mere kompliceret end det er. Dejen er dejlig nem at arbejde med, processen er lige til og så får du de lækreste sandwichbrød. Bag dem til madpakken eller brunchbordet, hvor de kan serveres enkelt med smøreost og laks eller som sandwich mad masser af fyld. God bagelyst!

Se opskrift
bagels med fuldkorn

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bagels med fuldkorn: 4 ud af 5 baseret på 24 anmeldelser

Opskrift

9 stk.

300 g lunkent vand
25 g gær
20 g sukker
300 g Valsemøllen Dansk Fuldkornshvedemel eller Valsemøllen Hvid Hvede Fuldkornshvedemel
150 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
8 g salt
1 æg til pensling
Topping – du kan bruge f.eks. blå birkes, sesamfrø, nigellafrø, tørrede krydderurter, flagesalt…

 

 

Sådan gør du

  1. Kom vand, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst. Kom mel og salt i og ælt dejen til den er samlet og glat. Det gøres nemmest på en røremaskine, men dejen er ret fast, så den kan også æltes på bordet.
  2. Dæk dejen til og lad den hæve i 45 minutter til dobbelt størrelse.
  3. Vend dejen ud på bordet og del dejen i 9 stykker á 90 gram. Form hver dejportion til en bolle ved at spænde den ind under sig selv. Lad dem hvile i 5-10 minutter til dejen slapper af. Prik i midten af hver bolle med pegefingeren og form et hul i hver bagel.
  4. Lad dem hvile tildækket på en bageplade beklædt med bagepapir, mens en gryde med vand koges op.
  5. Kog hver bagel i 1 minut på hver side. Kom dem på en rist, så de kan dryppe af.
  6. Tænd ovnen på 220°C varmluft. Læg dine bagels med fuldkorn på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Pisk et æg sammen med en gaffel. Pensl dine bagels og drys med ønsket topping.
  8. Bag dem i 15-18 minutter til godt gyldne.
  9. Afkøl på en rist og nyd.

Et godt tip: Vil du gerne have mindre fuldkorn i din bagels? Anvend 300 g hvedemel og 150 g fuldkorns hvedemel. Så får du en bagels der er lidt mere luftig og let.

Bagetip fra Cathrine Brandt

Du får de bedste bagels, når du arbejder nænsomt med dejen. Din dej skal æltes godt, så den får skabt et stærkt glutennetværk. Dejen vil føles fugtig under æltning, men under hævning får det grove mel tid til at optage og suge væske til sig. Du bliver belønnet med en dej, der er nem og rar at arbejde med, så du kan få skabt det karakteristiske hul i midten af din bagel. Hullet i midten sikrer en god og jævn bagning i din bagel – og så er det oprindeligt blevet brugt til, at de friskbagte bagels kunne hænge på en snor, når de skulle sælges. Arbejd forsigtigt med dejen under de forskellige steps i bagningen samt ved kogningen af dejen. Den første bagel kan blive lidt ujævn i kanterne indtil, at du lige finder teknikken – præcis ligesom den første pandekage heller aldrig bliver så fin.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.