Gulerodsbrud – Valsemøllen brødblanding

Valsemøllen boller kan bruges til meget forskelligt bagværk. Gulerodsbrud er en af dem. De bliver luftige og har en dejlig mild smag.

Bag både boller, burgerboller, hindbærsnurrer eller som denne her opskrift, gulerodsbrud. Med Valsemøllen bolleblanding bliver dine brud lækre og luftige, og ved at tilsætte revet gulerod bliver de også saftige. Servér som de er eller med smør på.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 18 brud

1 ps. Valsemøllen Boller
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
4½ dl vand, lidt koldere end lunkent (25°C)
200 g revet gulerødder (ca. 4 gulerødder)
1 dl Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Hæld dejen ud på bordet, og lav en fordybning i dejen.
  5. Fordel de revede gulerødder og solsikkekerner på dejen og fold den sammen om fyldet.
  6. Hak 18 brud af dejen og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 50 minutter.
  8. Pensl de færdighævede brud med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter, til de er gyldne.
  9. Lad gulerodsbrudene køle af på en rist.
+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.