Nemme burgerboller – Valsemøllen brødblanding

Hjemmelavede, nemme burgerboller er perfekte til aftenmenuen eller en god madpakke. Selvom det er nemt, smager de stadig skønt.

Når det skal smage godt, men stadig være nemt, er Valsemøllen Bolleblanding den perfekte løsning. Det er nemt at gå til, og du opnår et perfekt resultat. Bløde, luftige og smagfulde burgerboller. De nemme burgerboller er endnu bedre end dem du køber, og gør hjemmebag til en leg. Store og små vil elske de luftige boller. Om burgeren skal være vegetarisk, med kylling eller en krydret hakkebøf et helt op til dig. Vi selv svært ved at vælge, hvad vi vil fylde dem med. Velbekomme.

Se opskrift
nemme burgerboller

Køkkentid
15 min

Ventetid
1 time 20 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

18 burgerboller

1 ps. Valsemøllen Boller
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
4½ dl lunkent vand 30°C)
Økologiske sesamfrø

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Del dejen i 18 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og tryk dem flade, så de er 2 cm i højden. Lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Pensl de færdighævede burgerboller med vand eller æg, drys med sesam og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter, til de er gyldne.
  5. Lad burgerbollerne køle af på en rist.

Et godt tip: Ønsker du at bage sliders, kan du nemt lave bollerne halv størrelse, så de passe til de små burgere. Den skønne dej fra bageblandingen kan også bruge til meget andet end bare almindelige boller og burgerboller. Du kan fx også bruge dejen til at lave dine egne hotdog brød. Eller bag nogle lækre pizzasnegle, der er en skøn snack til madpakken.

nemme burgerboller