Klassiske burgerboller

Ingen burger uden lækre, hjemmelavede burgerboller af den klassiske slags. Disse er bagt med økologisk stenformalet hvedemel og er  perfekte til aftensmad eller madpakker

Nogle gange skal man gå helt klassisk til værks, når man vil sikre sig en god smag. De klassiske burgerboller bliver dejligt luftige, og har ikke en alt for kraftig smag, der overtager. De giver plads til, at du kan fylde dem med lige det, som du har lyst til. Samtidig er de også super nemme at bage, hvilket er skønt til de dage, hvor det skal være nemt, men hjemmelavet. Drys de luftige burgerboller med sesamfrø, for at give det helt rigtige udseende.

Se opskrift
burgerboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
80 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Klassiske burgerboller: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

ca. 20 boller

40 g gær
5 dl mælk (ca. 25°C, lidt koldere end lunken)
2 æg
100 g blødt smør
80 g sukker
1½ tsk. Salt
1000 g Valsemøllen Øko Stenformalet Hvedemel
evt. Valsemøllen Økologiske Sesam til pynt

Sådan gør du

  1. Opløs gær i den lune mælk, og tilsæt herefter æg, blødt smør, sukker og salt.
  2. Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt derefter dejen godt igennem til dejen er blank og smidig.
  3. Lad dejen hæve tildækket i 30 min. et lunt sted.
  4. Form 20 boller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bollerne skal trykkes flade, så de er 2 cm i højden.
  5. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i 30 min. eller til dobbelt størrelse.
  6. Pensl bollerne med æg eller vand. Pynt evt. med sesamfrø. Herefter bages bollerne ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 9-12 min., eller til de er gyldne.
  7. Lad dine burgerboller køle af på en rist.