Klassiske burgerboller

Ingen burger uden lækre, hjemmelavede burgerboller af den klassiske slags. Disse er bagt med økologisk stenformalet hvedemel og er  perfekte til aftensmad eller madpakker

Nogle gange skal man gå helt klassisk til værks, når man vil sikre sig en god smag. De klassiske burgerboller bliver dejligt luftige, og har ikke en alt for kraftig smag, der overtager. De giver plads til, at du kan fylde dem med lige det, som du har lyst til. Samtidig er de også super nemme at bage, hvilket er skønt til de dage, hvor det skal være nemt, men hjemmelavet. Drys de luftige burgerboller med sesamfrø, for at give det helt rigtige udseende.

Se opskrift
burgerboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
80 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Klassiske burgerboller: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

ca. 20 boller

40 g gær
5 dl mælk (ca. 25°C, lidt koldere end lunken)
2 æg
100 g blødt smør
80 g sukker
1½ tsk. Salt
1000 g Valsemøllen Øko Stenformalet Hvedemel
evt. Valsemøllen Økologiske Sesam til pynt

Sådan gør du

  1. Opløs gær i den lune mælk, og tilsæt herefter æg, blødt smør, sukker og salt.
  2. Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt derefter dejen godt igennem til dejen er blank og smidig.
  3. Lad dejen hæve tildækket i 30 min. et lunt sted.
  4. Form 20 boller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bollerne skal trykkes flade, så de er 2 cm i højden.
  5. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i 30 min. eller til dobbelt størrelse.
  6. Pensl bollerne med æg eller vand. Pynt evt. med sesamfrø. Herefter bages bollerne ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 9-12 min., eller til de er gyldne.
  7. Lad dine burgerboller køle af på en rist.
+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.