Potatobuns med bageenzym

Lav lækre potatobuns med bageenzym. Opgrader dine hjemmelavet burgerboller.

Opskriften giver dig de perfekte burgerboller som er luftige og sprøde. Vi tilsætter moste kartofler i opskriften, som giver bollerne ekstra god stivelse. Til opskriften tilsætter vi også Valsemøllen Bageenzym som giver potatobunsne ekstra luft og sprød skorpe.

Valsemøllen Bageenzymer kan bruges til al slags brød bagt med gær. Fra rundstykker til franskbrød og sprøde snegle til madbrød og alt andet, hvor du gerne vil have en sprød skorpe og luftige brød og boller.

Find flere gode opskrifter med Valsemøllen Bagehjælpemidler her. 

 

Se opskrift
Potatobuns med bageenzym

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Potatobuns med bageenzym: 4 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Opskrift

ca. 24 stk.

25 g gær
3,5 dl kærnemælk
2 æg
100 g kartoffelkogevand (kan erstattes med mælk eller kærnemælk)
75 g sukker
20 g salt
100 g smør
500 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
20 g Valsemøllen Bageenzym
500 g Valsemøllen Økologisk Manitoba Hvedemel
200 g moste kartofler

Til pensling

1 æg
1 æggeblomme
1 nip natron
3 spsk. mælk

Sådan gør du

 

  1. Opløs gæren i kærnemælken, og kom de resterende ingredienser op i skålen. Ælt dejen i ca. 10 minutter på røremaskinen, til den er helt glat. Lad dejen hæve tildækket i en time til halvanden.
  2. Form bollerne (ca. 60-80 g) afhængig af, hvor store bøffer du skal bruge. Lad bollerne efterhæve en time.
  3. Pisk ingredienserne til penslingen sammen.
  4. Bag bollerne ved 210ºC over/under varme i ca. 15-20 minutter. Når bunden er gylden og de lyder let hule, hvis du banker dem let, er de færdige.

Et godt tip: Er du nysgerrig på, hvad bageenzym gør for dit bagværk. Dyk ned i vores bageskole om bageenzym her.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

    Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.