Potatobuns med bageenzym

Lav lækre potatobuns med bageenzym. Opgrader dine hjemmelavet burgerboller.

Opskriften giver dig de perfekte burgerboller som er luftige og sprøde. Vi tilsætter moste kartofler i opskriften, som giver bollerne ekstra god stivelse. Til opskriften tilsætter vi også Valsemøllen Bageenzym som giver potatobunsne ekstra luft og sprød skorpe.

Valsemøllen Bageenzymer kan bruges til al slags brød bagt med gær. Fra rundstykker til franskbrød og sprøde snegle til madbrød og alt andet, hvor du gerne vil have en sprød skorpe og luftige brød og boller.

Find flere gode opskrifter med Valsemøllen Bagehjælpemidler her. 

 

Se opskrift
Potatobuns med bageenzym

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Potatobuns med bageenzym: 5 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

ca. 24 stk.

25 g gær
3,5 dl kærnemælk
2 æg
100 g kartoffelkogevand (kan erstattes med mælk eller kærnemælk)
75 g sukker
20 g salt
100 g smør
500 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
20 g Valsemøllen Bageenzym
500 g Valsemøllen Økologisk Manitoba Hvedemel
200 g moste kartofler

Til pensling

1 æg
1 æggeblomme
1 nip natron
3 spsk. mælk

Sådan gør du

 

  1. Opløs gæren i kærnemælken, og kom de resterende ingredienser op i skålen. Ælt dejen i ca. 10 minutter på røremaskinen, til den er helt glat. Lad dejen hæve tildækket i en time til halvanden.
  2. Form bollerne (ca. 60-80 g) afhængig af, hvor store bøffer du skal bruge. Lad bollerne efterhæve en time.
  3. Pisk ingredienserne til penslingen sammen.
  4. Bag bollerne ved 210ºC over/under varme i ca. 15-20 minutter. Når bunden er gylden og de lyder let hule, hvis du banker dem let, er de færdige.

Et godt tip: Er du nysgerrig på, hvad bageenzym gør for dit bagværk. Dyk ned i vores bageskole om bageenzym her.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.