Grove burgerboller

Hjemmelavede grove burgerboller fuldender enhver burger. Her får du lækker opskrift med ølandshvede og havregryn, og resultatet er bløde, saftige og smagsfulde burgerboller.

De grove burgerboller smager skønt, og er super saftige. Der er nemlig ikke noget bedre end hjemmebagte burgerboller og godt fyld. Denne opskrift er en lidt grovere version end den klassiske burgerbolle. Her er tilføjet havregryn og sigtet ølandshvedemel. Det gør, at de mætter mere og længere. Perfekt til aftensmaden i hverdagen.

Se opskrift
grove burgerboller

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 20 boller

75 g gær
6½ dl. lunken mælk
2 æg
150 g blødt smør
100 g sukker
1½ tsk salt
1 kg Valsemøllen Hvedemel
150 g Valsemøllen Finvalsede Havregryn
150 g Valsemøllen Ølandshvedemel

Sådan gør du

  1. Lun mælken (ca. 30°C.) og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt æg, blødt smør, sukker, salt og havregryn.
  3. Kom melet i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til dejen er blank og lind, hold evt. lidt af melet tilbage.
  4. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. et lunt sted.
  5. Del dejen i 20 lige store stykker, og form dem til boller.
  6. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og tryk bollerne flade, så de er 2 cm i højden.
  7. Lad bollerne hæve tildækket på et lunt sted i 30 minutter eller til dobbelt størrelse.
  8. Pensl bollerne med æg eller vand og drys med havregryn eller blandede frø.
  9. Bag bollerne i en forvarmet 220°C (200°C i varmluftsovn) i ca. 9-12 minutter, eller til bollerne er gyldne.
  10. Lad bollerne køle af på en rist.

Et godt tip: Er du på udkig efter de perfekte burgerboller? Lige meget om de skal være grove, bløde eller glutenfri, så har vi samlet en masse gode opskrifter på burgerboller her.