Sådan gør du
Dej
- Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
- Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
- Lad dejen stå i skålen, imens du forbereder hindbærremoncen.
Hindbærremonce
- Mos smør med sukker og revet marcipan i en skål. Mos de friske hindbær let, tilsæt kartoffelmel og bland hindbærrene med smørblandingen.
Hindbærsnurrer
- Del dejen i 2, og rul den ene halvdel ud i en firkant (ca. 40 x 40 cm).
- Smør halvdelen af hindbærremoncen omhyggeligt ud på hele dejen i et tyndt lag, og luk halvdelen af dejen over, sådan, at dejen ligger dobbelt.
- Del dejen i ca. 8-9 aflange stykker på ca. 4-5 cm i bredden. Skær hvert dejstykke igennem, sådan at der bliver 2 strimler, men lad ca. 1 cm være i den ende, hvor dejen hænger sammen.
- Læg de 2 strimler ind over hinanden, sådan at de bliver snoet sammen. Man skal gøre det lidt forsigtigt for, at al remoncen ikke ryger ud.
- Rul derefter den snoede dej sammen som en snegl, og slut med at fold den ikke-gennemskårne dej-ende ind under sneglen. Det gør ikke noget, at hindbærsnurrerne bliver lidt ”snaskede”. De skal nok blive fine alligevel.
- Fortsæt på samme måde med den anden halvdel af dejen.
- Sæt hindbærsnurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter ved stuetemperatur. Pensl dem med sammenpisket æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 10-14 minutter, til de er gyldne.
- Lad hindbærsnurrerne køle lidt af på en rist og servér dem. De smager allerbedst, når de stadig er lidt lune.
Lavet i samarbejde med blogger Frederikke Wærens.