Hindbærsnurrer – Bageblanding

Hvis de klassiske kanelsnegle skal have et tvist af sommer, kan du give dig i kast med denne skønne kombination af bær og bagværk i disse lækre hindbærsnurrer.

Giv dine snurrer et tvist af sommer med lækre hindbærsnurrer lavet med Valsemøllen Økologiske Fødselsdagsbolleblanding, perfekt til sommerens kagebord.

Se opskrift
hindbærsnurrer

Køkkentid
ca. 45 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

16 - 18 stk.

Dej

1 ps. Valsemøllen Økologiske Fødselsdagsboller
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
4½ dl lunkent vand (30°C)

Hindbærremonce

100 g blødt smør
150 g rørsukker
175 g marcipan
150 g friske hindbær
1 stor tsk. kartoffelmel

Sådan gør du

Dej

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Lad dejen stå i skålen, imens du forbereder hindbærremoncen.

Hindbærremonce

  1. Mos smør med sukker og revet marcipan i en skål. Mos de friske hindbær let, tilsæt kartoffelmel og bland hindbærrene med smørblandingen.

Hindbærsnurrer

  1. Del dejen i 2, og rul den ene halvdel ud i en firkant (ca. 40 x 40 cm).
  2. Smør halvdelen af hindbærremoncen omhyggeligt ud på hele dejen i et tyndt lag, og luk halvdelen af dejen over, sådan, at dejen ligger dobbelt.
  3. Del dejen i ca. 8-9 aflange stykker på ca. 4-5 cm i bredden. Skær hvert dejstykke igennem, sådan at der bliver 2 strimler, men lad ca. 1 cm være i den ende, hvor dejen hænger sammen.
  4. Læg de 2 strimler ind over hinanden, sådan at de bliver snoet sammen. Man skal gøre det lidt forsigtigt for, at al remoncen ikke ryger ud.
  5. Rul derefter den snoede dej sammen som en snegl, og slut med at fold den ikke-gennemskårne dej-ende ind under sneglen. Det gør ikke noget, at hindbærsnurrerne bliver lidt ”snaskede”. De skal nok blive fine alligevel.
  6. Fortsæt på samme måde med den anden halvdel af dejen.
  7. Sæt hindbærsnurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter ved stuetemperatur. Pensl dem med sammenpisket æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 10-14 minutter, til de er gyldne.
  8. Lad hindbærsnurrerne køle lidt af på en rist og servér dem. De smager allerbedst, når de stadig er lidt lune.

Lavet i samarbejde med blogger Frederikke Wærens.