Chokoladeboller

Chokoladeboller kan begejstre små som store, og disse helt bløde boller kan serveres som de er eller smurt med smør. Når man bager boller med chokoladeknapper, er det en god ide at bruge chokoladechips eller -knapper, der er til bagværk, da de ikke flyder ud som andet chokolade.

Chokoladeboller er skønne når du vil forkæle familien. De er vilde med de bløde boller med chokoladestykker der smelter i munden. Server dem med varm kakao med flødeskum, og så er familiehyggen i hus. De er bagt på Valsemøllen øko stenformalet hvedemel, der giver bollerne lidt mere struktur end almindeligt hvedemel

Se opskrift
chokoladeboller

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t. & 25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chokoladeboller: 3 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

14 - 18 boller

2 dl. sødmælk
25 g gær
1 spsk. sukker
1½ tsk. salt
125 g blødt smør
1 æg
450 g Valsemøllen økologisk stenformalet hvedemel
75 g chokolade (gerne chocolate chips eller bagechokolade, der ikke flyder ud under bagning)

Sådan gør du

  1. Lun mælken og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt sukker og salt og opløs det ligeledes deri.
  3. Tilsæt smør og æg og bland det godt rundt i mælken.
  4. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem i 5-10 minutter.
  5. Tilsæt chokolade til dejen og vend det rundt.
  6. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter
  7. Form bollerne og lad dem hæve lunt og tildækket i yderligere 30 minutter.
  8. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 200°C (varmluft 180°C) i 8-10 minutter.

chokoladebollerchokoladeboller