Brownie med saltkaramel

Hvem elsker ikke en god, tung brownie? Denne brownie med saltkaramel er lige steppet over. Den søde og salte karamel, giver din brownie lidt ekstra luksus.

Når du vil forkæle dig selv eller andre med en lækker kage, er en brownie med karamel lige sagen. Den er perfekt syndig til, at alle vil elske den. Den vil med sikkerhed tilfredsstille den søde tand – og mere til. En rigtig chokoladebombe, ligesom vi elsker den!

Se opskrift
brownie med saltkaramel

Køkkentid
1 t 15 min.

Ventetid
2-3 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6 personer

Brownie
250 g smør
150 g mørk chokolade
4 æg
250 g sukker
150 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
3 spsk kakao

Saltkaramel-topping
½ liter piskefløde
250 g sukker
100 g glukose
1 tsk flagesalt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Brownie

  1. Smelt smør og chokolade.
  2. Pisk æg og sukker lyst og skummende i ca. 10 minutter. Vend mel og kakao i.
  3. Tilsæt det afkølede smør til massen.
  4. Hæld dejen i en form med bagepapir på ca. 20 x 30 cm. Bag den i 15-20 minutter ved 175°C varmluft.
  5. Tag kagen ud af ovnen, og sæt den hårdt på bordet, så den falder sammen.
  6. Lad kagen køle af.

Saltkaramel-topping

  1. Kog piskefløde op med sukker og glukose ved middel varme. Lad det koge i ca. 20-40 minutter, og rør i det jævnligt.
  2. Når karamellen er tyk, og farven er gylden, tages den af varmen. det er vigtigt, at karamellen har en lysebrun karamelfarve, ellers bliver den ikke fast.
  3. Hæld karamel over den afkølede brownie, og drys med flagesalt.
  4. Lad den sætte sig inden servering.

Et godt tip: Hvis du er vild med syndige chokoladekager som denne brownie med saltkaramel, bør du også prøve versionen med hvid chokolade. Den hvide chokolade er mere sød, men giver samme konfektagtige kage. Prøv den hvid brownie med pistacie, eller hvad med hvid blondie med blommer? Og er du mest til mørk chokolade, bør du servere disse chokoladefondant næste gang, der kommer gæster.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.