Brownie med saltkaramel

Hvem elsker ikke en god, tung brownie? Denne brownie med saltkaramel er lige steppet over. Den søde og salte karamel, giver din brownie lidt ekstra luksus.

Når du vil forkæle dig selv eller andre med en lækker kage, er en brownie med karamel lige sagen. Den er perfekt syndig til, at alle vil elske den. Den vil med sikkerhed tilfredsstille den søde tand – og mere til. En rigtig chokoladebombe, ligesom vi elsker den!

Se opskrift
brownie med saltkaramel

Køkkentid
1 t 15 min.

Ventetid
2-3 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brownie med saltkaramel: 3 ud af 5 baseret på 54 anmeldelser

Opskrift

6 personer

Brownie
250 g smør
150 g mørk chokolade
4 æg
250 g sukker
150 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
3 spsk kakao

Saltkaramel-topping
½ liter piskefløde
250 g sukker
100 g glukose
1 tsk flagesalt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Brownie

  1. Smelt smør og chokolade.
  2. Pisk æg og sukker lyst og skummende i ca. 10 minutter. Vend mel og kakao i.
  3. Tilsæt det afkølede smør til massen.
  4. Hæld dejen i en form med bagepapir på ca. 20 x 30 cm. Bag den i 15-20 minutter ved 175°C varmluft.
  5. Tag kagen ud af ovnen, og sæt den hårdt på bordet, så den falder sammen.
  6. Lad kagen køle af.

Saltkaramel-topping

  1. Kog piskefløde op med sukker og glukose ved middel varme. Lad det koge i ca. 20-40 minutter, og rør i det jævnligt.
  2. Når karamellen er tyk, og farven er gylden, tages den af varmen. det er vigtigt, at karamellen har en lysebrun karamelfarve, ellers bliver den ikke fast.
  3. Hæld karamel over den afkølede brownie, og drys med flagesalt.
  4. Lad den sætte sig inden servering.

Et godt tip: Hvis du er vild med syndige chokoladekager som denne brownie med saltkaramel, bør du også prøve versionen med hvid chokolade. Den hvide chokolade er mere sød, men giver samme konfektagtige kage. Prøv den hvid brownie med pistacie, eller hvad med hvid blondie med blommer? Og er du mest til mørk chokolade, bør du servere disse chokoladefondant næste gang, der kommer gæster.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.