Brownie med saltkaramel

Hvem elsker ikke en god, tung brownie? Denne brownie med saltkaramel er lige steppet over. Den søde og salte karamel, giver din brownie lidt ekstra luksus.

Når du vil forkæle dig selv eller andre med en lækker kage, er en brownie med karamel lige sagen. Den er perfekt syndig til, at alle vil elske den. Den vil med sikkerhed tilfredsstille den søde tand – og mere til. En rigtig chokoladebombe, ligesom vi elsker den!

Se opskrift
brownie med saltkaramel

Køkkentid
1 t 15 min.

Ventetid
2-3 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brownie med saltkaramel: 3 ud af 5 baseret på 59 anmeldelser

Opskrift

6 personer

Brownie
250 g smør
150 g mørk chokolade
4 æg
250 g sukker
150 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
3 spsk kakao

Saltkaramel-topping
½ liter piskefløde
250 g sukker
100 g glukose
1 tsk flagesalt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Brownie

  1. Smelt smør og chokolade.
  2. Pisk æg og sukker lyst og skummende i ca. 10 minutter. Vend mel og kakao i.
  3. Tilsæt det afkølede smør til massen.
  4. Hæld dejen i en form med bagepapir på ca. 20 x 30 cm. Bag den i 15-20 minutter ved 175°C varmluft.
  5. Tag kagen ud af ovnen, og sæt den hårdt på bordet, så den falder sammen.
  6. Lad kagen køle af.

Saltkaramel-topping

  1. Kog piskefløde op med sukker og glukose ved middel varme. Lad det koge i ca. 20-40 minutter, og rør i det jævnligt.
  2. Når karamellen er tyk, og farven er gylden, tages den af varmen. det er vigtigt, at karamellen har en lysebrun karamelfarve, ellers bliver den ikke fast.
  3. Hæld karamel over den afkølede brownie, og drys med flagesalt.
  4. Lad den sætte sig inden servering.

Et godt tip: Hvis du er vild med syndige chokoladekager som denne brownie med saltkaramel, bør du også prøve versionen med hvid chokolade. Den hvide chokolade er mere sød, men giver samme konfektagtige kage. Prøv den hvid brownie med pistacie, eller hvad med hvid blondie med blommer? Og er du mest til mørk chokolade, bør du servere disse chokoladefondant næste gang, der kommer gæster.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.