Fremgangsmåde
Hemmeligheden bag de bedste scones er, at de næsten ikke skal æltes.
Når smørret kommer i kontakt med hænderne, smelter det, og skal du helst undgå.
- Bland mel, bagepulver, sukker og vaniljepulver i en stor skål.
- Pisk creme fraiche og æg sammen i en anden skål.
- Riv smørret groft på et rivejern, og bland det sammen med melet. Du skal ikke ælte, bare blande.
- Tilsæt æggeblandingen. Brug en stor ske, og fold forsigtigt dejen sammen. Den smuldre stadig en del.
- Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og saml den med hænderne. Ælt så lidt som muligt!
- Rul dejen ud til ca. 30 x 30 cm og fold en tredjedel af dejen ind fra højre, derefter fra venstre. Fold nu fra oven og fra neden – så har du en firkant på ca. 10 x 10 cm i 9 lag.
- Læg dejen i fryseren i ca. 10 minutter.
- Rens og hak rabarberne i små stykker.
- Tænd ovnen på 200°C (varmluft 180°C).
- Rul nu igen dejen ud til 30 x 30 cm.
- Fordel rabarberstykker over – helt ud til siderne. Rul dejen sammen som roulade, og læg den med samlingen nedad. Tryk den flad og stræk den en smule, så dejen bliver ca. 35 x 10 cm.
- Skær dejen ud i 5 lige store stykker. Skær dem over diagonalt, så du får trekantede scones.
- Læg dem på bagepapir på en bageplade og pensl med creme fraiche, og drys med sukker.
- Bag dine rabarberscones i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
- Lad dem afkøle 5-10 minutter, før du serverer
Tip: Læg smørret i fryseren mindst et par timer og riv det. Bland dejen med en ske – ikke med hænderne. Saml dejen hurtigt med hænderne. Ælt så lidt som muligt. Frys dejen mellem første og anden foldning. Det tager lige lidt ekstra tid, men det er nemt og taknemmeligt.
Udviklet af Bodil på Muttionline – lidt grønnere, lidt nemmere og med smæk på smagen.