Rabarberscones


Scones er et klassisk stykke engelsk bagværk, og de er allerbedst, når de er helt friske. Disse rabarberscones er knitrende sprøde udenpå og luftige, bløde og delt i fine lag indeni.

En scone er en blanding mellem kage og brød. De er ikke ligeså søde som en kage, men heller ikke ligeså sunde som brød. Selvom de kan mine om boller, er de bagt med bagepulver i stedet for gær. Spis dine rabarberscones lige som de er. Server dem til en kop afternoon tea eller til brunch.

Se opskrift
rabarberscones

Køkkentid
15 min.

Ventetid
2 t og 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rabarberscones: 5 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

10 stk.

170 g smør, frosset i ét stykke
275 g Valsemøllen Hvedemel
1 spsk bagepulver
3 spsk sukker
½ tsk salt
125 g creme fraiche
½ tsk vanillepulver
2 store æg
3 dl rensede, udskårne rabarber
Creme fraiche til pensling
Rørsukker eller tesukker til drys

Sådan gør du

  1. Bland mel, bagepulver, sukker og vaniljepulver i en stor skål.
  2. Pisk creme fraiche og æg sammen i en anden skål.
  3. Riv smørret groft på et rivejern, og bland det sammen med melet. Du skal ikke ælte, bare blande.
  4. Tilsæt æggeblandingen. Brug en stor ske, og fold forsigtigt dejen sammen. Den smuldre stadig en del.
  5. Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og saml den med hænderne. Ælt så lidt som muligt!
  6. Rul dejen ud til ca. 30 x 30 cm og fold en tredjedel af dejen ind fra højre, derefter fra venstre. Fold nu fra oven og fra neden – så har du en firkant på ca. 10 x 10 cm i 9 lag.
  7. Læg dejen i fryseren i ca. 10 minutter.
  8. Rens og hak rabarberne i små stykker.
  9. Tænd ovnen på 200°C (varmluft 180°C).
  10. Rul nu igen dejen ud til 30 x 30 cm.
  11. Fordel rabarberstykker over – helt ud til siderne. Rul dejen sammen som roulade, og læg den med samlingen nedad. Tryk den flad og stræk den en smule, så dejen bliver ca. 35 x 10 cm.
  12. Skær dejen ud i 5 lige store stykker. Skær dem over diagonalt, så du får trekantede scones.
  13. Læg dem på bagepapir på en bageplade og pensl med creme fraiche, og drys med sukker.
  14. Bag dine rabarberscones i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
  15. Lad dem afkøle 5-10 minutter før du serverer

Et godt tip: Læg smørret i fryseren mindst et par timer inden brug, så er det nemmere at rive. Bland dejen med en ske – ikke med hænderne. Saml dejen hurtigt med hænderne. Ælt så lidt som muligt, så du undgår at smøret smelter. Du kan fryse dejen mellem første og anden foldning. Det tager lige lidt ekstra tid, men det gør dejen nemmere at arbejde med.

Udviklet af Bodil på Muttionline – lidt grønnere, lidt nemmere og med smæk på smagen.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.