Rabarberscones


Scones er et klassisk stykke engelsk bagværk, og de er allerbedst, når de er helt friske. Disse rabarberscones er knitrende sprøde udenpå og luftige, bløde og delt i fine lag indeni.

En scone er en blanding mellem kage og brød. De er ikke ligeså søde som en kage, men heller ikke ligeså sunde som brød. Selvom de kan mine om boller, er de bagt med bagepulver i stedet for gær. Spis dine rabarberscones lige som de er. Server dem til en kop afternoon tea eller til brunch.

Se opskrift
rabarberscones

Køkkentid
15 min.

Ventetid
2 t og 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rabarberscones: 5 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

10 stk.

170 g smør, frosset i ét stykke
275 g Valsemøllen Hvedemel
1 spsk bagepulver
3 spsk sukker
½ tsk salt
125 g creme fraiche
½ tsk vanillepulver
2 store æg
3 dl rensede, udskårne rabarber
Creme fraiche til pensling
Rørsukker eller tesukker til drys

Sådan gør du

  1. Bland mel, bagepulver, sukker og vaniljepulver i en stor skål.
  2. Pisk creme fraiche og æg sammen i en anden skål.
  3. Riv smørret groft på et rivejern, og bland det sammen med melet. Du skal ikke ælte, bare blande.
  4. Tilsæt æggeblandingen. Brug en stor ske, og fold forsigtigt dejen sammen. Den smuldre stadig en del.
  5. Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og saml den med hænderne. Ælt så lidt som muligt!
  6. Rul dejen ud til ca. 30 x 30 cm og fold en tredjedel af dejen ind fra højre, derefter fra venstre. Fold nu fra oven og fra neden – så har du en firkant på ca. 10 x 10 cm i 9 lag.
  7. Læg dejen i fryseren i ca. 10 minutter.
  8. Rens og hak rabarberne i små stykker.
  9. Tænd ovnen på 200°C (varmluft 180°C).
  10. Rul nu igen dejen ud til 30 x 30 cm.
  11. Fordel rabarberstykker over – helt ud til siderne. Rul dejen sammen som roulade, og læg den med samlingen nedad. Tryk den flad og stræk den en smule, så dejen bliver ca. 35 x 10 cm.
  12. Skær dejen ud i 5 lige store stykker. Skær dem over diagonalt, så du får trekantede scones.
  13. Læg dem på bagepapir på en bageplade og pensl med creme fraiche, og drys med sukker.
  14. Bag dine rabarberscones i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
  15. Lad dem afkøle 5-10 minutter før du serverer

Et godt tip: Læg smørret i fryseren mindst et par timer inden brug, så er det nemmere at rive. Bland dejen med en ske – ikke med hænderne. Saml dejen hurtigt med hænderne. Ælt så lidt som muligt, så du undgår at smøret smelter. Du kan fryse dejen mellem første og anden foldning. Det tager lige lidt ekstra tid, men det gør dejen nemmere at arbejde med.

Udviklet af Bodil på Muttionline – lidt grønnere, lidt nemmere og med smæk på smagen.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med masser af velsmag og inspiration direkte i dine mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 17. september, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.