Romkugle popcakes

Romkugle popcakes er en blanding mellem den klassiske romkugle og en slikkepind. Kage eller slikkepind? Det stressende valg slipper du for at skulle træffe nogensinde igen med disse lækre ‘popcakes’. Med Valsemøllen kageblanding til romkugler kan du fremstille klassiske romkugler og servere dem festligt og fornemt på pind på ingen tid. Voilá: Popcakes!

De små kager på pind er populære, når der skal serveres kage til barnedåb, bryllup og børnefødselsdage. Popcakes er blevet rigtigt populært herhjemme. En af grundene til, at romkugle popcakes er så populære, er at børnene kan være med til at trille kuglerne og dyppe dem. Så tag børnene med i køkkenet og kast jer ud i det.

Se opskrift
romkugle popcakes

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 10 stk.

En pakke Valsemøllen romkugler
Chokolade (mørk, hvid eller mælke chokolade)
Hakkede nødder, krymmel eller andet festligt
Spyd eller pinde

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Hæld posens indhold i en skål og tilsæt vand. Rør kagemassen sammen med en ske til den er glat og blank.
  2. Hæld kagedejen ud på et stykke bagepapir og smør det ud til ca. 25 x 30 cm, svarende til 1 cm tykkelse.
  3. Bag kagen ved 180°C (varmluft 160°C) i ca. 10 minutter.
  4. Lad kagen køle af, gerne på køl.
  5. Rør den færdigbagte kage sammen med 2-4 spsk. vand indtil den samler sig til en ensartet masse. Brug en håndmixer eller en røremaskine.
  6. Tag en skefuld af kagemassen og tril en kugle med hænderne, og kom dem på køl i 30 minutter.
  7. Sæt romkulgerne på pinde.
  8. Smelt chokolade og dyp dem heri. Drys med hakkede nødder eller krymmel.
  9. Stil dem i et glas og lad dem størkne helt inden servering.