Lemoncurd-snurrer med blåbær

Tag dine snurrer til et nyt niveau med denne opskrift på lemoncurd-snurrer med blåbær. Du får den syrlige smag af lemoncurd sat sammen med den søde smag af blåbær. Samlet set den perfekte kombination af sødt og syrligt, som klæder den bløde snurre. Server dine lemoncurd-snurrer til eftermiddagskaffen med kollegaerne eller for weekendens gæster.

Lemoncurd-snurrerne er et nytænkende tvist af en god klassiker, og når du bager dem med Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel, får dine snurrer samtidig en lille smule god fuldkorn.

 

Se opskrift

Køkkentid
1 t

Ventetid
1 t 45 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

Ca. 10 stk.

Dej 

2 dl mælk
50 g gær
150 g smeltet smør
600 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
1 tsk. revet citronskal
2 æg

Fyld 

2 dl lemoncurd
200 g blåbær

I øvrigt 

2 spsk. sukker
evt æg og sukker til pensling

Sådan gør du

 

Dej

  1. Lun mælken og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt det godt.
  3. Lad dejen hæve tildækket 1-2 timer på køkkenbordret.

Fyld

  1. Kom lemoncurd og blåbær i en skål og mos det let sammen.
  2. Lad stå til senere.

Snurre

  1.  Alt dejen igennem igen.
  2. Rul dejen ud til en rektangel på 40×60 cm.
  3. Smør lemoncurd-blandingen på den udrullet dej.
  4. Drys sukker på den udrullet dej.
  5. Fold dejen på den lange led og herefter på den korte led. Rul en ekstra gang med kagerullen og skær dejen ud i strimler på 3 cm bred.
  6. Sno strimlen rundt om sig selv og rul sammen til en snegl. (Se hvordan på videoen nederst).
  7. Kom snurrene på en bageplade med bagepapir
  8. Pensl evt med æg og drys med sukker.
  9. Lad snurrene hæve 30 minutter på køkkenbordret.
  10. Bag snurrene ved 220°C i 12 minutter.

Et godt tip: Du kan også prøve opskriften med andre bær og med nutella eller peanutbutter i stedet for lemoncurd.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.