Lemoncurd-snurrer med blåbær

Tag dine snurrer til et nyt niveau med denne opskrift på lemoncurd-snurrer med blåbær. Du får den syrlige smag af lemoncurd sat sammen med den søde smag af blåbær. Samlet set den perfekte kombination af sødt og syrligt, som klæder den bløde snurre. Server dine lemoncurd-snurrer til eftermiddagskaffen med kollegaerne eller for weekendens gæster.

Lemoncurd-snurrerne er et nytænkende tvist af en god klassiker, og når du bager dem med Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel, får dine snurrer samtidig en lille smule god fuldkorn.

 

Se opskrift

Køkkentid
1 t

Ventetid
1 t 45 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

Ca. 10 stk.

Dej 

2 dl mælk
50 g gær
150 g smeltet smør
600 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
1 tsk. revet citronskal
2 æg

Fyld 

2 dl lemoncurd
200 g blåbær

I øvrigt 

2 spsk. sukker
evt æg og sukker til pensling

Sådan gør du

 

Dej

 1. Lun mælken og opløs gæren heri.
 2. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt det godt.
 3. Lad dejen hæve tildækket 1-2 timer på køkkenbordret.

Fyld

 1. Kom lemoncurd og blåbær i en skål og mos det let sammen.
 2. Lad stå til senere.

Snurre

 1.  Alt dejen igennem igen.
 2. Rul dejen ud til en rektangel på 40×60 cm.
 3. Smør lemoncurd-blandingen på den udrullet dej.
 4. Drys sukker på den udrullet dej.
 5. Fold dejen på den lange led og herefter på den korte led. Rul en ekstra gang med kagerullen og skær dejen ud i strimler på 3 cm bred.
 6. Sno strimlen rundt om sig selv og rul sammen til en snegl. (Se hvordan på videoen nederst).
 7. Kom snurrene på en bageplade med bagepapir
 8. Pensl evt med æg og drys med sukker.
 9. Lad snurrene hæve 30 minutter på køkkenbordret.
 10. Bag snurrene ved 220°C i 12 minutter.

Et godt tip: Du kan også prøve opskriften med andre bær og med nutella eller peanutbutter i stedet for lemoncurd.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.