Groft solsikkebrød

Velsmagende solsikkebrød med en lækker krumme. Brødet bages med grahamsmel, hvedemel og solsikkekerner.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2 brød
  • 400 g Valsemøllen Grahamsmel
  • 500-600 g Valsemøllen  Økologiske Hvedemel
  • 100 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
  • 6 dl økologisk kærnemælk
  • 50 g gær
  • 50 g margarine (blødgjort) eller olie
  • 2 tsk. salt
  1. Gæren opløses i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen og 2 brød formes.
  5. Brødene hæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Brødet ridses og pensles med vand.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).