Gifler med remonce og rabarberkompot

Du kender måske de klassiske gifler med kanel. Her har vi lavet en udgave med remonce og rabarberkompot, der smager af forår og sommer.

Søde gifler med frisk rabarberkompot og skøn remonce. Foråret kalder på friskhed og syrlige noter. Derfor er giflerne her forkælet med en syrlig rabarberkompot og en sød remonce. Måske du ogsa før har haft problemer med, at din remonce løber ud. Men frygt ej. Nederst i opskriften er der både en video, der viser hvordan du folde dine gifler, og et godt bagetip fra Cathrine Brandt. Den perfekte lille forårshapser. Leder du efter andre opskrifter med forårets rabarber? Så prøv fx vores opskrift på lag på lag kage med rabarber, citron og pistacie.

Se opskrift
gifler

Køkkentid
50 min.

Ventetid
1 t 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Gifler med remonce og rabarberkompot: 4 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

ca. 15 stk.

Rabarberkompot
100 g rabarber
40 g sukker
2 kardemommekapsler (kan udelades)
1 tsk. citronsaft (kan udelades)
3 spsk. vand

Dej
120 g mælk
15 g gær
20 g sukker
225 g Valsemøllen Dansk Økologisk Hvedemel
2 g salt (ca. ½ tsk.)
50 g blødt smør
1 æg til at pensle med

Remonce
75 g blødt smør
1 spsk. mandelmel
1 tsk. Valsemøllen Dansk Økologisk Hvedemel
4 spsk. sukker

Sådan gør du

Start med at lave rabarberkompotten, inden du laver dej og remonce til dine gifler, så den kan nå at køle af.

Rabarberkompot:

 1. Skær rabarberne i 1 cm stykker, og kom dem i en gryde sammen med de resterende ingredienser.
 2. Kog op og lad simre ved lav varme i 10-15 minutter til rabarberne er kogt ud og konsistensen er tyknet.
 3. Kom din rabarberkompot i en skål og lad den køle helt af.

Dejen:

 1. Lun mælken kort i en gryde. Det skal kun netop være lillefingervarmt.
 2. Kom mælken i en skål. Tilsæt gær og sukker og rør til gæren er opløst.
 3. Kom mel og salt i og ælt dejen til den er samlet og glat. Dejen er ret fast på dette tidspunkt.
 4. Tilsæt det stuetemperede smør, og ælt til dejen er glat og slipper skålens kanter. Det tager ca. 5-10 minutter.
 5. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter.

Remonce:

 1. Mens dejen hæver, laves remoncen.
 2. Kom alle ingredienserne i en skål, og rør det sammen med en ske til netop samlet. Stil til side på køkkenbordet indtil, det skal bruges.

Foldning af giflerne:

 1. Når dejen er hævet, vendes den ud på et let meldrysset bord. Rul den ud til en lang rektangel på ca. 60 x 20 cm. Du kan se processen herfra i videoen nedenfor.
 2. Tryk riller i dejen langs den ene side med en gaffel, og smør remonce på den resterende del af dejen. Top med rabarberkompot.
 3. Skær dejen over på midten (så får giflerne det rigtige “knæk” i foldningen). Fold den ene del af dejen indover sig selv. Fold herefter igen dejen ind over sig selv.
 4. Luk til sidst over foldningerne ved at smøre lidt vand på den sidste del dej.
 5. Vend dejen rundt og skær gifler på 4 cm. Placer giflerne på en bageplade med bagepapir. De kan alle være på én plade. De må gerne stå en smule tæt, så den remonce, der vil flyde ud, kan karamellisere under bunden af giflerne.
 6. Dæk giflerne med husholdningsfilm og et klæde, og lad dem efterhæve i 30 minutter ved stuetemperatur.
 7. Pisk et æg sammen med en gaffel. Pensel toppen af giflerne med æg.
 8. Tænd ovnen på 220°C over/under varme. Bag i ca. 10 minutter til gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Et godt bagetip fra Cathrine Brandt:

Når du bager sødt bagværk, der er fyldt med en remonce, så kan det ikke undgås, at en smule at remoncen vil flyde ud. For at sikre, at så lidt som muligt flyder ud, så skal sukkerindholdet være tilstrækkeligt til, at der sker en karamellisering ved bagning.

Dejen skal være æltet til en god glutenstruktur, så dejen ikke sprækker under bagning. Derudover skal dejen have lov til at hæve tilstrækkeligt. Hvis giflerne ikke efterhæver nok, så skal de hæve for meget inde i ovnen, og det betyder, at de kan vælte eller sprække – og derved smide fyldet. Det er dog uundgåeligt, at der vil være lidt undsluppet remonce og rabarberkompot på pladen. Heldigvis er der kommet rigeligt af det ind i giflerne, så de stadig vil være svampede og søde efter bagning.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.