Gifler med remonce og rabarberkompot

Du kender måske de klassiske gifler med kanel. Her har vi lavet en udgave med remonce og rabarberkompot, der smager af forår og sommer.

Søde gifler med frisk rabarberkompot og skøn remonce. Foråret kalder på friskhed og syrlige noter. Derfor er giflerne her forkælet med en syrlig rabarberkompot og en sød remonce. Måske du ogsa før har haft problemer med, at din remonce løber ud. Men frygt ej. Nederst i opskriften er der både en video, der viser hvordan du folde dine gifler, og et godt bagetip fra Cathrine Brandt. Den perfekte lille forårshapser. Leder du efter andre opskrifter med forårets rabarber? Så prøv fx vores opskrift på lag på lag kage med rabarber, citron og pistacie.

Se opskrift
gifler

Køkkentid
50 min.

Ventetid
1 t 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Gifler med remonce og rabarberkompot: 4 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Opskrift

ca. 15 stk.

Rabarberkompot
100 g rabarber
40 g sukker
2 kardemommekapsler (kan udelades)
1 tsk. citronsaft (kan udelades)
3 spsk. vand

Dej
120 g mælk
15 g gær
20 g sukker
225 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel
2 g salt (ca. ½ tsk.)
50 g blødt smør
1 æg til at pensle med

Remonce
75 g blødt smør
1 spsk. mandelmel
1 tsk. Valsemøllen Økologisk Hvedemel
4 spsk. sukker

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Lav rabarberkompotten før du laver dej og remonce til dine gifler, så den kan nå at køle af.

Rabarberkompot:

  1. Skær rabarberne i 1 cm stykker, og kom dem i en gryde sammen med de resterende ingredienser.
  2. Kog op og lad simre ved lav varme i 10-15 minutter til rabarberne er kogt ud og konsistensen er tyknet.
  3. Kom din rabarberkompot i en skål og lad den køle helt af.

Dejen:

  1. Lun mælken kort i en gryde. Det skal kun netop være lillefingervarmt.
  2. Kom mælken i en skål. Tilsæt gær og sukker og rør til gæren er opløst.
  3. Kom mel og salt i og ælt dejen til den er samlet og glat. Dejen er ret fast på dette tidspunkt.
  4. Tilsæt det stuetemperede smør, og ælt til dejen er glat og slipper skålens kanter. Det tager ca. 5-10 minutter.
  5. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter.

Remonce:

  1. Mens dejen hæver, laves remoncen.
  2. Kom alle ingredienserne i en skål, og rør det sammen med en ske til netop samlet. Stil til side på køkkenbordet indtil, det skal bruges.

Foldning af giflerne:

  1. Når dejen er hævet, vendes den ud på et let meldrysset bord. Rul den ud til en lang rektangel på ca. 60 x 20 cm. Du kan se processen herfra i videoen nedenfor.
  2. Tryk riller i dejen langs den ene side med en gaffel, og smør remonce på den resterende del af dejen. Top med rabarberkompot.
  3. Skær dejen over på midten (så får giflerne det rigtige “knæk” i foldningen). Fold den ene del af dejen indover sig selv. Fold herefter igen dejen ind over sig selv.
  4. Luk til sidst over foldningerne ved at smøre lidt vand på den sidste del dej.
  5. Vend dejen rundt og skær gifler på 4 cm. Placer giflerne på en bageplade med bagepapir. De kan alle være på én plade. De må gerne stå en smule tæt, så den remonce, der vil flyde ud, kan karamellisere under bunden af giflerne.
  6. Dæk giflerne med husholdningsfilm og et klæde, og lad dem efterhæve i 30 minutter ved stuetemperatur.
  7. Pisk et æg sammen med en gaffel. Pensel toppen af giflerne med æg
  8. Tænd ovnen på 220°C over/under varme. Bag i ca. 10 minutter til gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Et godt bagetip fra Cathrine Brandt:

Når du bager sødt bagværk, der er fyldt med en remonce, så kan det ikke undgås, at en smule at remoncen vil flyde ud. For at sikre, at så lidt som muligt flyder ud, så skal sukkerindholdet være tilstrækkeligt til, at der sker en karamellisering ved bagning.

Dejen skal være æltet til en god glutenstruktur, så dejen ikke sprækker under bagning. Derudover skal dejen have lov til at hæve tilstrækkeligt. Hvis giflerne ikke efterhæver nok, så skal de hæve for meget inde i ovnen, og det betyder, at de kan vælte eller sprække – og derved smide fyldet. Det er dog uundgåeligt, at der vil være lidt undsluppet remonce og rabarberkompot på pladen. Heldigvis er der kommet rigeligt af det ind i giflerne, så de stadig vil være svampede og søde efter bagning.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.