Økologiske grødboller med gulerod – Bageblanding

Elsker du også lækre, hjemmebagte gulerodsboller? Vi har lavet en skøn opskrift på økologiske grødboller med gulerod, som er nemme at bage med Valsemøllen Økologiske Grødboller Bageblanding. Bag blandingen som den er, eller følg denne opskrift med gulerod og solsikkekerner.

Vi er af den overbevisning, at det ikke skal være svært at bage. Med opskriften på økologiske grødboller med gulerod har vi gjort det nemt for dig, at bage hjemmebagt boller fuld af god smag. Vi har tilføjet revet gulerod og solsikkekerner til vores bageblanding. Det giver ekstra saftige boller med bid. Guleroden giver bollerne lidt ekstra sødme på den sunde måde. Spis dem på morgenbordet, brug i madpakken eller spis dem som tilbehør til supper og grillretter. Sprøde og saftige boller, som hele familien vil elske.

Se opskrift
økologiske grødboller med gulerod

Køkkentid
15 min.

Ventetid
55 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Økologiske grødboller med gulerod – Bageblanding: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

12 boller

3 ½ dl lunkent vand (30°C)
1 pakke Valsemøllen Økologiske Grødboller
25 g gær
150 g gulerod
50 g solsikkekerner

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rør vandet sammen med grødblandingen. Brug en grydeske eller et piskeris. Lad blandingen trække i 10 minutter.
  2. Smuldr gæren i grøden, og rør rundt.
  3. Tilsæt melblandingen sammen med gulerødder og solsikkekerner, og ælt dejen i ca. 5 minutter med en grydeske eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  4. Dæk skålen til, og lad dejen hvile i 30 minutter.
  5. Form 10-12 boller med en ske, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Dyp skeen i vand, så dejen ikke klistrer på skeen. Drys evt. med solsikkekerner. Sæt bagepladen direkte i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C), og bag den i 12-15 minutter.
  6. Spis dine økologiske grødboller med gulerødder lune med smør, og frys evt. resten ned, hvis der er nogle i overskud.

Et godt tip: Du kan sagtens koldhæve dine økologiske boller med gulerod. Anvend istedet 10 g gær, og følg fremgangsmåden ovenfor, dog skal dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.