Bananbrød

Kunne du tænke dig at lave et lækkert og nemt bananbrød? Så kan du på kun 40 minutter lave og bage et lækkert bananbrød. Bananbrødet kan du bage til dig selv, til når du er lækkersulten, eller til hele familien, når I holder weekendhyggen.

Opskriften er enkel og let at følge, så du på kort tid kan bage et lækkert bananbrød.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Se flere spændende opskrifter, som vi har udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, her. Du kan også finde en masse gode opskrifter på Maria Charlottes egen hjemmeside, her.

 

Se opskrift

Køkkentid
10 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 brød

75 g sukker
75 g blødt smør
3 æg, M/L
125 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kardemomme
1 nip flagesalt
4 modne bananer
20 g smør

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Tænd ovnen på 180°C varmluft.
  2. Pisk sukker og blødt smør sammen til en luftig masse med en elpisker.
  3. Pisk æggene i – ét ad gangen til en luftig masse.
  4. Vend hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, kardemomme og salt sammen i en skål.
  5. Mos bananerne med en gaffel på en tallerken.
  6. Vend melblandingen i æggemassen med en dejskraber.
  7. Vend derefter de moste bananer i dejen.
  8. Fordel dejen i en brødform, smurt med smør.
  9. Bag bananbrødet i midten af ovnen i ca. 30 minutter, til brødet er gyldent og gennembagt.
  10. Brug en gaffel til at tjekke kagens midte – hvis dejen ikke hænger ved gaflen, så er bananbrødet færdigbagt.
  11. Lad det afkøle på en rist.

 

Et godt tip: Brug for flere lækre opskrifter på brød? Find et større udvalg af opskrifter på lækkert brød her.